Web projesinde kullanılmayan dosyalar nasıl kontrol edilebilir?

Başlatan hatas, 01 Temmuz 2016 - 19:29:18

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hatas

Web tasarımı ile ilgilenmiyorum. Sadece çeşitli konularda tuttuğum onlarca sayfalık notu ve görseli, bir kelime işlemci belgesine sıkıştırmak yerine görsel düzenleme özelliği (WYSIWYG) bulunan Kompozer gibi HTML düzenleme programları kullanarak Web projesi şeklinde hazırlıyorum. Daha sonra ana sayfa dosyasına tıklayarak istediğim notları okuyabiliyorum...

Web projesi üzerinde çalıştıkça ister istemez zamanla kullanılmayan dosyalar, kullanılmayan sayfalar meydana geliyor. Kullanılmayan dosyalar ve sayfalar örneğin Microsoft'un eski Frontpage yazılımında Görünüm menüsünde "Raporlar > Sorunlar > Bağlantısı olmayan dosyalar" yolu izlenerek kolayca denetlenebiliyor ve temizleniyor. Bu kontrol ve temizleme işlemini Ubuntu'da hangi yazılımı kullanarak gerçekleştirebilirim? BlueGriffon'da mümkün müdür?

bugra9

Küçük bir betik yazsam işini görür mü yoksa bu özelliği içinde barındıran bir uygulama mı istiyorsun?

hatas

Uygulama arıyorum, hatta tek bir programda html dosyalarını hem görsel olarak düzenleyeyim hem de kullanılmayan dosya kontrolünü yapabileyim istiyorum.  BlueGriffon'ı biraz kurcaladım ancak bulamadım. Bu konu da çok fazla alternatif uygulama yok sanırım. Teşekkür ederim.

heartsmagic

İlgili uygulamalar için bir önerim yok ama acaba bu iş için web tasarım uygulamaları yerine not alma uygulamalarına mı yönelsen? Gerçi alışkanlıklar zor terk ediliyor, bilirim. Not alma uygulamaları için de çok ama çok farklı seçenekler göreceksin. Benim önerim aralarında çok farklı olan TiddlyWiki'ye bakman olacak: http://tiddlywiki.com/

Biraz karışık görünebilir ancak bu türde notlarla uğraşanlar için oldukça zevkli bir uygulama haline gelebilir. Fakat söylediğim gibi kullanımı biraz farklı olduğu için karmaşık gelebilir en başta.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?


Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

hatas

Not alma uygulamalarından ilk kez haberdar oldum. TiddlyWiki'yi biraz inceledim. Sadece 1.4 mb lık, kurulum gerektirmeyen bir html dosyası ile notlar alabilmek çok güzel, etiketleme desteği tek başına tercih sebebi olmasına yetecek bir özellik, hızlıca arama yapılabiliyor, hazırlanan notlar mobil cihazlarda uygun tarayıcılarda görüntülenebiliyor ve düzenlenebiliyor (Firefox mobil sürümünde denedim).
Kendi açımdan dezavantajları: Tablo oluşturmak için kod yazmak gerekiyor, bir de kullanılmayan dosyaları kontrol etme gibi bir özellik yok sanırım. Şimdilik kullanmasam bile haberdar olduğum iyi oldu. Ufak bir yatırım yaparak öğrenmeye biraz vakit ayırdıktan sonra günlük hayatta her konuda not tutmak ve aranılan nota ulaşmak için kolaylık sağlayacak bir araç. Hazır araştırmışken, bulduğum küçük bir başlangıç kılavuzu bağlantısı da ilgilenenler için ekleyeyim.

Kelime işlemci tembelliğine alışmış bir kullanıcı olarak bana uygun bir web editörü aramaya devam ediyorum :(

tefoski

BirDost

hatas

KLinkStatus'u şimdi denedim. Program, web projesindeki iç ve dış bağlantıları kontrol ederek varsa hatalı bağlantıları listeliyor. Ama, proje klasörü içindeki kullanılmayan dosyaları (htm dosyaları, resim dosyaları vs.) listelemiyor :(

Çoklu platform destekli olduğu için benim için tercih sebebi olan BlueGriffon'da bu tür bir özelliğin bulunmasını dilerdim. Ücretsiz sürümünde böyle bir özellik göremedim.

heartsmagic

@hatas, esasında kullanılmayan dosyaları, daha doğrusu başka bir yere (Tiddler'a) bağlantı verilmeyen dosyaları ve Tiddler'ları "Orphans" altından görebiliyorsun. İhtiyacının nasıl bir şey olduğunu bilmediğim için yönlendirmek zor tabi, hani sen "sadece" dosyalar için bunu istiyorsan haliyle kendisi yapamıyor. Fakat dosyaları içeri aldıktan sonra isimlendirme doğru yapılırsa (uzantılarıyla beraber örneğin) "Orphans" altından kendilerini diğer Tiddler'lardan ayırt edici bir şekilde görmek mümkün. Dolaylı çözüm kısacası :) 

Not: Tablo için https://groups.google.com/forum/#!topic/tiddlywiki/XeCYubR8YrU
Böyle bazı ufak tefek eklentiler de yapılabiliyor. Yine çok kolay değil ama hiç yoktan iyidir :)
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?


Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

hatas

Alıntı yapılan: heartsmagic - 10 Temmuz 2016 - 17:57:31
kullanılmayan dosyaları, daha doğrusu başka bir yere (Tiddler'a) bağlantı verilmeyen dosyaları ve Tiddler'ları "Orphans" altından görebiliyorsun. İhtiyacının nasıl bir şey olduğunu bilmediğim için yönlendirmek zor tabi...

Henüz denemedim ama anlattıkların TiddlyWiki'de, bahsettiğim kullanılmayan dosyaların tespiti işinde yeterli olabilir gibi görünüyor. Web editörlerindeki duruma geri dönecek olursam  :( ihtiyacım olan şeyi şöyle daha detaylı açıklayayım. Mesela Kompozer'de görsel moda çalışıp düzenlemeler yaparken, artık gereksiz olduğunu düşündüğüm bazı sayfalara olan linkleri sildiğimi düşünelim (web projesi klasörü içindeki yerel sayfalardan bahsediyorum). Kompozer ile o sayfaya olan bağlantıyı kaldırıyorum. Bunu yapınca o sayfa (.htm dosyası) ve o sayfada kullanılan resimler ister istemez boşa düşüyor, silinmiyor, yer kaplamaya devam ediyor, bu gereksiz dosyaları her seferinde dosya yöneticisi üzerinden belirleyerek elle silmem gerekiyor.

Bir örnek daha vereyim. Mesela hazırladığım bir sayfa içinde birkaç tane resim dosyası bulunuyor. Bu resimlerin yeni sürümlerini eklemek istediğimde mevcut resimlere Kompozer'de görsel düzenleme modunda tıklayarak delete ile siliyorum, ardından "resim ekle" diyerek yeni resimleri ekliyorum. Bu şekilde de ister istemez eski resimler klasörde yer kaplamaya devam ediyor.

MS FrontPage'de, kullanılmayan dosyalar ve sayfaların tespiti ve silinmesi için basit bir seçenek koymuşlar. Neyse artık anlaşılan, görsel düzenleme destekli ücretsiz web editörlerinde bu tür bir özellik yok. TiddlyWiki'ye geçecek olursam tablo yazma için kısıtlı bir eklenti kullanmak yerine bu işi adam akıllı öğrenmem daha iyi olur, hiç değilse Viki projelerinde çalışırken de rahat ederim. Herkese teşekkürler  :)

heartsmagic

Ben Kompozer veya Frontpage gibi uygyulamaların bu iş için doğru seçenek olmadığını düşündüğüm için farklı bir yöne kaydırmıştım önerileri :)
Tiddlywiki çok uç bir öneri gibiyse, CherryTree gibi uygulamalara da bakılabilir belki.
http://www.giuspen.com/cherrytree/
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?


Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

hatas

CherryTree de iyiymiş ama çalışmayı kendi formatında (ctb, ctd gibi) kaydediyor. Bu şekilde hazırladığım notları telefonumdan okumam mümkün olmayacak. Tüm öneriler için tekrar teşekkür ederim. Şimdi baktım da Microsoft'un, FrontPage'den sonra üretmeye başlattığı sonra da gelişimini durduğu "Microsoft Expression Web" yazılımı artık ücretsiz kullanılabiliyormuş. Linux sürümü yok, Wine ile çalıştırmayı bir denerim sonra.