E: You don't have enough free space in /var/cache/apt/archives/ Hatası

Başlatan ForTheHorde, 30 Haziran 2016 - 23:48:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ForTheHorde

Bu hatayı verdikten sonra (zaten 3 programım var şuan) 1 program sildim ve hala E: You don't have enough free space in /var/cache/apt/archives diyor  >:( ne yapmalıyım? Yardım lütfen

mt

Alıntı yapılan: ForTheHorde - 30 Haziran 2016 - 23:48:07
Bu hatayı verdikten sonra (zaten 3 programım var şuan) 1 program sildim ve hala E: You don't have enough free space in /var/cache/apt/archives diyor  >:( ne yapmalıyım? Yardım lütfen

aşağıdaki iki komutu sırayla terminalde çalıştırın.

sudo apt-get autoclean
sudo apt-get clean

aşağıdaki komutun çıktısını alabilirmiyiz.

df -h

ForTheHorde

Burada
Filesystem      Size  Used Avail Use% Mounted on
udev            2,0G     0  2,0G   0% /dev
tmpfs           395M  6,4M  388M   2% /run
/dev/sda4        46G   43G  542M  99% /
tmpfs           2,0G  2,2M  2,0G   1% /dev/shm
tmpfs           5,0M  4,0K  5,0M   1% /run/lock
tmpfs           2,0G     0  2,0G   0% /sys/fs/cgroup
tmpfs           395M   64K  395M   1% /run/user/1000

heartsmagic

@ForTheHorde, komut çıktıları için şunu kullanırsan daha okunaklı olur: kodetiketi

Üç uygulama nasıl olur sistemde bilemiyorum, neticede kurulumda bile onlarca uygulama geliyor. Haliyle senin sonradan kurduğun üç uygulaman olabilir ancak. Son verdiğin çıktıya da bakacak olursak 46GB'lık bölümün çoğunu kullanıyor sistem, sadece 542MB yer kalmış. Normal değil bu, bir dünya uygulama kurulsa bile sistem bu kadar yer tutmaz. Kısacası verilerini gözden geçir, sistemi ne dolduruyorsa başka bir yere taşımaya çalış.

Çok büyük oyunlar kurulu mu sisteminde?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ForTheHorde

Alıntı yapılan: heartsmagic - 04 Temmuz 2016 - 07:20:52
@ForTheHorde, komut çıktıları için şunu kullanırsan daha okunaklı olur: http://kb.ubuntu-tr.net/kodetiketi

Üç uygulama nasıl olur sistemde bilemiyorum, neticede kurulumda bile onlarca uygulama geliyor. Haliyle senin sonradan kurduğun üç uygulaman olabilir ancak. Son verdiğin çıktıya da bakacak olursak 46GB'lık bölümün çoğunu kullanıyor sistem, sadece 542MB yer kalmış. Normal değil bu, bir dünya uygulama kurulsa bile sistem bu kadar yer tutmaz. Kısacası verilerini gözden geçir, sistemi ne dolduruyorsa başka bir yere taşımaya çalış.

Çok büyük oyunlar kurulu mu sisteminde?
Hayır değil.Skype var,adobe flash var,birde mozilla