Grub'u usb bellege yazabilir miyim?

Başlatan Whoaml, 30 Haziran 2016 - 14:26:40

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Whoaml

Merhaba arkadaşlar benim size bir sorum *olacak ben şimdi bu grub önyükleyicisini usb belleğe yazıp ordan kullanabilirmiyim. Bence mümkün gibi görünüyor ama bende bilgi sıfır yabancı forumlarda dolaşacak kadar teknik İngilizce de yok. Başlangıç ta usb bellek boot ettiğimde grub çıksın etmediğim de ise direk win10 açılsın demek istiyorum. ☺

eronis

Neden direk live cd kullanmıyorsun ? Ayrıca grub sadece bir yükleyicidir, aynı windows loader gibi. İşletim sisteminin kendisi apayrı bir şeydir. Tabii istersen Ubuntu'yu bir USB'ye kurabilirsin, teorik olarak mümkün. Al bir 16-32GB (yada daha yüksek) USB bellek ve içine aynı bilgisayarına kurar gibi istediğin dağıtımı kur. Bu bilgisayarının hiç bir ayarını bozmayacak, Windows 10 yine istediğin gibi açılacak, Ubuntu'yu ise istediğin makinede çalıştırabileceksin.

Not: Şahsen ben böyle bir iş için USB bellek değil SD kart tarzı bir şey kullanırdım. Bugünlerde oldukça hızlı SD kartlar bulunabilir. Belki reklam olacak biraz ama bunun gibi bir şey alabilirsin. Hangi bilgisayara takarsan da o bilgisayarda karttan başltattığın sürece dağıtımın yüklenir.

http://www.vatanbilgisayar.com/lexar-128gb-sdxc-300x-premium-ii-class-10-hafiza-karti.html
The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. --Linus Torvalds

ata1

kurulum yaparken size grubun yerini soruyor zaten o ekranda  fakat ubuntu da farklı olabilir.

heartsmagic

Grub başka yere kurulur de, isteğin sebebi nedir? Hani pek tercih edilen bir şey değil ve duruma göre sorunlar da çıkaracaktır.

Not: [Nasıl] etiketini sadece anlatım konularında kullanıyoruz.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.