Linux Server İçin Static IP Adresi Tanımlama

Başlatan sezerfidanci, 29 Haziran 2016 - 00:24:12

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sezerfidanci

İyi geceler arkadaşlar. Ben kendi evimde kullandığım internet hattı üzerine static ip adresi aldım 185.XX.XXX.XX şeklinde.Evde boşta duran bir bilgisayarımın üzerine Linux Server dağıtımlarından bir tanesini kurdum. Sunucuma 192.XXX.XX.XX ip adresinden erişebiliyorum fakat ben uzaktan da erişim sağlamak istiyorum. Yukarıda belirttiğim (185.XX.XXX.XX) ip adresini nasıl tanımlarım.

Not:Dağıtım üzerinde WebMin yazılımı da geldi sanırım buradan da tanıtılabiliyormuş ama çözemedim.Yardımcı olursanız sevinirim :)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 29 Haziran 2016 - 08:47:15

Bir bilen yok mu arkadaşlar

plazma

Konuyu uygun bölüne taşıdım. Bilen biirleri çevirimiçi değildir yada görmemişlerdir gönderinizi görünce cevaplayacaklardır. Modemden gerekli ayarları yaptınız mı yerel ip adresini yönlendirmeleri vs ?

Berkhan Berkdemir

Önce webmin i gösterim daha basit yapımı
# sudo -i
# wget http://prdownloads.sourceforge.net/webadmin/webmin_1.801_all.deb
# dpkg --install webmin_1.801_all.deb
# apt-get install perl libnet-ssleay-perl openssl libauthen-pam-perl libpam-runtime libio-pty-perl apt-show-versions python
# ufw allow 10000/tcp

Şimdi ise modem. Sunucunuzda ssh mi web mi ftp mi rolde kullanıp kullanmatacağınızı bilmiyorum.

O yüzden de size önerim başlangıç için DMZ ye atayın LAN IP nizi.

Otobüsteyken en hızlı böyle yardımcı olabilirim.

Ayrıca,

ISP şirketinizden aldığınız static IP yi linux a tanımlama gibi bir işlem söz konusu değil.

Python, SQL Developer
İyi günler
GitHub: @BerkhanBerkdemir
Eğer Linux hakkında güncel haber ve rehberler görmek istiyorsanız profilimde ki linke tıklayın.

heartsmagic

Sabit IP adresi doğrudan tanımlanabilir de o sorulmuyor sanırım burada, neticede bir tek bu makine olmayacak o ağda.

@sezerfidanci, sunucuyu nasıl kullanacaksan buna göre port yönlendirmesi yapacaksın modem için, NAT altında. Örneğin SSH erişimi için 22 numaralı portu, web erişimi için 80 numaralı portu içerideki Linux çalışan sistemin ip adresine yönlendireceksin. Linux tarafında da SSH için sunucu, web için yine bir sunucu (Apache, Nginx) çalıştığı ve bu portları dinlediği sürece sabit IP adresine yapacağın istekler Linux makineye gidecektir.

Biliyorum sabit IP fazlaca bir ücret değil ama bu işler için ücretsiz DNS yönlendirme hizmeti veren yerler var. Son zamanlarda kullandığım ve oldukça memnun olduğum http://duckdns.org gibi. Akıllarda bulunsun.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

mhmtkrktr

@sezerfidanci yapmak istediğin işlemler modem tarafına ait işlemler. Nat karışık gelirse DMZ ile de yapabilirsin. Fakat DMZ bu şekilde bir uygulama için güvenlik sorunu oluşturur mu bilmiyorum. Aslında benim önereceğim benzersiz kod kullanımıydı ama nasıl olduğunu da bilmiyordum. Konu kaynamasın diye sormadım ama onu da @heartsmagic söylemiş.

Alıntı YapBiliyorum sabit IP fazlaca bir ücret değil ama bu işler için ücretsiz DNS yönlendirme hizmeti veren yerler var. Son zamanlarda kullandığım ve oldukça memnun olduğum http://duckdns.org gibi. Akıllarda bulunsun.

Teşekkürler, bunu arıyordum bende.

Berkhan Berkdemir

Merhaba
Size önerim bir domain alın ve cloudflare e atayın. Emin olun bu kısmı yaptığınızda çok rahatlacaksınız.
Aynı zamanda DMZ ye IP atamak güvenlik açığı oluşturmaz.
Siz eğer Linux sunucunuzu iyi korursanız zaten hiçbir sorun yaşamazsınız.
Şöyle düşünün, kale ye geçecek birisi sırıkla da atlayarak geçebilir yerden tünel kazarakta. Ama siz kale içi güvenliği sağlarsanız istediği gibi gelsinler.
Aynı zamanda size önerim internetten "How can i protect my ubuntu server with UFW" diyerek arattırsanız sizin için yeterli bile.

Python, SQL Developer
İyi günler
GitHub: @BerkhanBerkdemir
Eğer Linux hakkında güncel haber ve rehberler görmek istiyorsanız profilimde ki linke tıklayın.