USB'ye grub kurmak

Başlatan pilock, 28 Haziran 2016 - 19:29:01

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

pilock

Bir USB'ye birden fazla dağıtım(slax ve dsl) kurmak istiyorum. Konuyla ilgili bir belge buldum. Belgede, dağıtımların kuruluşundan önce usb diske grub kurulması anlatılıyor. Adımlar şu şekilde:

sudo su
cd iso
mkdir i
mkdir u
umount /dev/sdc1
mount /dev/sdc1 u
mkdir ­-p u/boot/grub
cp /boot/grub/* u/boot/grub/
echo ­-e "timeout 30\ndefault 0\nroot=(hd0,0)\n " > u/boot/grub/menu.lst
touch u/boot/grub/USB_Linux

grub
grub> find /boot/grub/USB_Linux
(hd2,0) <=== burada hd1 hd2 yada hd3 gibi bir sayı görüp
aşağıdaki root ve setup'ta onu kullanacağız.
grub> root (hd2,0)
grub> setup (hd2)

bu işlemin sonucunda alınması gereken çıktı şu şekilde:
Checking if "/boot/grub/stage1" exists... yes
Checking if "/boot/grub/stage2" exists... yes
Checking if "/boot/grub/fat_stage1_5" exists... yes
Running "embed /boot/grub/fat_stage1_5 (hd2)"... failed (this is not fatal)
Running "embed /boot/grub/fat_stage1_5 (hd2,0)"... failed (this is not fatal)
Running "install /boot/grub/stage1 (hd2) /boot/grub/stage2 p /boot/grub/menu.lst "... succeeded

benim aldığım çıktı ise bu şekilde:
setup (hd1)
Checking if "/boot/grub/stage1" exists... no
Checking if "/grub/stage1" exists... no

anlaşılan o ki grub'u usb'ye kurmada başarısız oldum.

usb'ye grub'u nasıl kurabileceğimi sormak dışında bir de merak ettiğim bir mesele var. ilgili belgede anlatılan yöntemle kurulan dağıtımlar kalıcı dağıtım olmuş olur mu? yani dağıtım üzerinde yaptığım çalışmalar usb'ye kaydedilir mi? yoksa kalıcı bir dağıtım kurmanın tek yolu cd'den usb'ye kurulum mudur?

Kaynak olarak kullandığım belge: https://seminer.linux.org.tr/wp-content/uploads/1USBdenCokLinux.pdf

illedelinux

Harddiskte yapıldıgı gibi normal kurulum ve gurub kurmayı denedin mi?
GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

pilock

hayır denemedim ki o yöntemde sorun çıkmayacağı düşüncesindeyim. eğer bu yönteme dair bir çözüm bulunamazsa normal kurulum deneyeceğim.

ekremsenturk

Slax Grub kullanmıyor, Lilo kullanıyor. DSL ne kullanıyor hatırlamaıyorum ama uzun zamandır bir güncel sürümü çıkmamış bir dağıtım olarak, donanımın yeniyse, her özelliğini (hatta hiç) tanımayabilir. Her iki sistemde de aynı önyükleyici bulunmuyorsa, biri çalışır, diğeri tanınmaz.

pilock

@ekremsenturk, yanlışınız var. herhangi bir önyükleyiciye herhangi bir dağıtım tanıtılabilir; yolu yordamı farklı olabilir tabi. kaldı ki benim yapmaya çalıştığım şey, usb'ye önce grub sonra da dağıtım kurmak. merak ettiğimse kaynağını da paylaştığım yöntemle usb'ye dağıtım kurulunca bunun sadece ''çalışan'' mı yoksa kalıcı bir dağıtım mı olacağı.

ata1

bu yöntemi bilmiyorum ama bır usbye ıso hazırlar ve diğer usbye kurulum yaparsan kalıcı oluyor  :))