[Çözüldü] Wine kalıntı menü

Başlatan cosima, 27 Haziran 2016 - 17:08:50

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cosima

Ana menüyü sistem ayarlarına sıfırladığımda bu kalıntılar ortaya çıkıyor. Wine'yi tamamen kaldırdım, bu menüyü nasıl kaldırabilirim?

illedelinux

Şöyle yapabilirsin:

Dosya arama programını kur.
sudo apt-get install catfish

Kurdugun bu programı uçbirim ile aç.
sudo catfish

Programa wine yaz ve bu şekilde hem kalıntıları hem de menüdeki asalak simgeyi silebilirsin.
GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

cosima

Alıntı yapılan: illedelinux - 27 Haziran 2016 - 17:21:30
Şöyle yapabilirsin:

Dosya arama programını kur.
sudo apt-get install catfish

Kurdugun bu programı uçbirim ile aç.
sudo catfish

Programa wine yaz ve bu şekilde hem kalıntıları hem de menüdeki asalak simgeyi silebilirsin.
wine yazıp dosya sisteminde bulunan 57 kalıntıyı sildim lakin menü düzenleyici'de sistem ayarlarını sıfırla seçeneğine tıkladığımda ikonlarıyla birlikte bu uygulamalar ortaya çıkıyor. :)

ata1

ubuntuda var mı? bilemiyorum ama bizdeki  pacman-Rsn program adı  buna benzer bir komut varmıdır bilemiyorum artakalan bırakmazsızın bu programa ait tüm dosyaları siler tabi birde -Rsnc var bu bağımlılıklarını da siler. ubuntu kullanan arkadaşlarım daha iyi bilirler. bunların karşılığı var mı ubuntuda  ;D 

illedelinux

Catfish programının ayarlarından "gizli dosyalar" tikini aktif yaptıgında Wine'ye ait olan gizli olanları da bulur.
Aynı şekilde uçbirim ile aç ve gizli dosyalar tikini aktif et.
GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

cosima

Alıntı yapılan: ata1 - 27 Haziran 2016 - 17:35:35
ubuntuda var mı? bilemiyorum ama bizdeki  pacman-Rsn program adı  buna benzer bir komut varmıdır bilemiyorum artakalan bırakmazsızın bu programa ait tüm dosyaları siler tabi birde -Rsnc var bu bağımlılıklarını da siler. ubuntu kullanan arkadaşlarım daha iyi bilirler. bunların karşılığı var mı ubuntuda  ;D 
Uygulamaları Synaptic Package Manager ile Complete Removal seçeneği ile kaldırıyorum, ek olarak BleachBit kullanıyorum yine de sistemde boş kalıntı klasörler, silinmiş uygulamaların simgeleri vs. oluyor. Buna bir çözüm bulmak lazım.
Alıntı yapılan: illedelinux - 27 Haziran 2016 - 17:36:42
Catfish programının ayarlarından "gizli dosyalar" tikini aktif yaptıgında Wine'ye ait olan gizli olanları da bulur.
Aynı şekilde uçbirim ile aç ve gizli dosyalar tikini aktif et.
Gizli dosyalar tikini aktif ettim ve simgeleri kaldırdım.

Menü düzenleyicisinde sistem ayarlarını sıfırlaya tıklayınca wine-wine adında boş bir klasör çıkıyor sadece, onun da problem olduğunu düşünmüyorum. Yardımlarınız için teşekkürler.

heartsmagic

Paket yöneticileri dizin ve dosyalara dokunmaz, hiçbir dağıtımda yapmaz bunu. Wine gibi uygulamalar için başlangıç dizinindeki .wine dizinine ve seçke uygulamalarına bakılabilir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.