Sanala kurulan Ubuntu yavaş çalışıyor

Başlatan Samed, 24 Haziran 2016 - 18:13:41

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Samed

Virtual Box'da Ubuntuyu 32 bit kurdum. Bütün yüklemeleri, ayarları yaptım, guest additionsu da yükledim fakat şu yavaşlığı bir türlü çözemedim. Ubuntu'da VB'da  son sürüm. 64 bit sistemim, fakat 32 bit kurmak zorunda kaldım çünkü virtualization technology etkinleştiremiyorum çünkü biosa giremiyorum çünkü bios kitli gelmişti. Hiçbir şekilde biosa ulaşamadım, ama yeri gelmişken soruyum; acaba ubuntu veya linux terminalden virtualization technology değiştirebilir miyim ve şu yavaşlığı nasıl düzeltebilirim?

Birde scale moda girdim fakat çıkamadım, Ctrl+c işe yaramıyor hatta bunun gibi bütün kısa yollar Virtual Box'da işe yaramıyor. .S :( :-\

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 24 Haziran 2016 - 20:02:12

Sanırım Host tuşu bende Shift tuşuymuş. Ve tam ekran olunca biraz kasma gitti. Halbuki 3.4 GB ram ve256 MB video memory vermiştim.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 25 Haziran 2016 - 15:43:31

Çok fazla kaynak da yok bu  forumdan başka, bilen birisi var mı?

turkerataturk

üretici yazılımı olmadan bios a ulaşamazsın bildiğim kadarı ile,
''Mustafa Kemal ATATÜRK''

Samed

Alıntı yapılan: mustangank - 26 Haziran 2016 - 00:47:39

Peki teşekkürler cevabın için, biosumu kaba tabirle hackle'dim bile ama yemedi. :) Ubuntu 16 kasma sorunu biraz devam etsede şimdi 14 yükleyeceğim ve bakacağım. Sence normal mi 3GB ram ve 256MB ekran kartı ile kasması?

cosima

Alıntı yapılan: Samed - 26 Haziran 2016 - 01:43:21

Peki teşekkürler cevabın için, biosumu kaba tabirle hackle'dim bile ama yemedi. :) Ubuntu 16 kasma sorunu biraz devam etsede şimdi 14 yükleyeceğim ve bakacağım. Sence normal mi 3GB ram ve 256MB ekran kartı ile kasması?
VirtualBox ile kasması normal, performans istiyorsanız en iyisi disk üzerine kurulum yapmanız olacaktır.

heartsmagic

Nasıl bir kasmadan bahsediyoruz burada? Ne yapmaya çalışırken bu sıkıntı oluyor yani?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Samed

Alıntı yapılan: cosima - 26 Haziran 2016 - 12:50:11
Alıntı yapılan: Samed - 26 Haziran 2016 - 01:43:21

VirtualBox ile kasması normal, performans istiyorsanız en iyisi disk üzerine kurulum yapmanız olacaktır.

Ah bir yapabilsem. Gerekli dosya olmadığından ... hatası veriyor, hem ubuntu hemde kali denedim aynı hatayı verdi. Gariptir ki aynısını bir başka bilgisayarda da verdi, sanırım bu windows (8,10) ile alakalıydı, araştırma yaparken bu hata çoğu win 8de çıkmış. Ama dosyaların tam olduğuna eminim, zaten tam olmasa vb'da çalışmaz. Hemen diskimi ayırıp win7 kurayım sonra win 7den ubuntuyu kurmayı denesem kurulur mu acaba?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 27 Haziran 2016 - 00:40:16

Alıntı yapılan: heartsmagic - 26 Haziran 2016 - 13:03:39
Nasıl bir kasmadan bahsediyoruz burada? Ne yapmaya çalışırken bu sıkıntı oluyor yani?

Fare oynatırken, herhangi bir şey açarken falan. Yani sürekli bir kasma.

heartsmagic

Farklı bir sistem denendi mi sanal makinede? Durum normal miydi?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Samed

Alıntı yapılan: heartsmagic - 28 Haziran 2016 - 13:14:17
Farklı bir sistem denendi mi sanal makinede? Durum normal miydi?
Sadece ubuntu denedim ilk defa. Galiba sıkıntı 64 bit yerine 32 bit olmasında. Ha ama ubuntu 14 denedim o biraz daha hızlı.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 29 Haziran 2016 - 00:22:15

İşletim sistemi olarak win 10 un yanına kurabildim sonunda. O sorun universal... denen flash yazılım aracındanmış. Rufus ile flasha yazdırdım ve çok rahat kurdum. İşletim sistemi olarak gerçekten istediğim performansı aldım fakat bilgisayarı başlatırken ubuntu seçme ekranını nasıl getirtiyorduk?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 29 Haziran 2016 - 00:55:07

Bu sorunu rufus ile yazdırıp işletim sistemi olarak kurarak çözmeyi başardım. Kasma "0". Yardımlarınız için teşekkürler fakat bir sorun daha var onun için yeni bir konu açtım: https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=52575.new#new