[Çözüldü] Güncelleme yöneticisi hatası

Başlatan leandre, 06 Aralık 2008 - 22:11:32

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

leandre

Arkadaşlar Ubuntu 8.10'u windows ortamından wubi yardımı ile kurdum. Kurulum tamamlandıktan sonra güncelleme yöneticisinden güncellemeleri yaptım fakat güncelleme sonunda bir hata verdi. Sorunu çözemedim yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
oluşan hata
E: /var/cache/apt/archives/linux-image-2.6.27-7-generic_2.6.27-7.16_i386.deb: unable to make backup link of `./boot/vmlinuz-2.6.27-7-generic' before installing new version

heartsmagic

https://bugs.launchpad.net/wubi/+bug/252900
Bir Wubi böceği. Yapılabilecek bir iki şey var. Fakat ilk tavsiyem eğer mümkünse kurmaya çalıştığın Fat32 olan bölümü NTFS'ye çevirmen. Fakat verdiğim başlıkta da belirtildiği üzere bu bazı kurtarma bölümlerinin bozulmasına yol açabiliyormuş. Eğer makine bir dizüstü değilse ve bir kurtarma bölümü mevcut değilse, bölümü NTFS olarak değiştir ve Wubi ile yola devam et. Uğraşmak istemiyorsan, normal kurulum yap.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ciwans

Evet aynı problem bendede mevcut. Demek ki NTFS'ye dönmek lazım. Teşekkürler @heartsmagic
Adresinde yokluğunu kıyamet bilerek, Sadece susarak özlüyorum seni, Hiç tanımadan ne garip...

leandre

Alıntı yapılan: heartsmagic - 07 Aralık 2008 - 03:28:35
https://bugs.launchpad.net/wubi/+bug/252900
Bir Wubi böceği. Yapılabilecek bir iki şey var. Fakat ilk tavsiyem eğer mümkünse kurmaya çalıştığın Fat32 olan bölümü NTFS'ye çevirmen. Fakat verdiğim başlıkta da belirtildiği üzere bu bazı kurtarma bölümlerinin bozulmasına yol açabiliyormuş. Eğer makine bir dizüstü değilse ve bir kurtarma bölümü mevcut değilse, bölümü NTFS olarak değiştir ve Wubi ile yola devam et. Uğraşmak istemiyorsan, normal kurulum yap.

linuxta ntfs yapmaya çalıştım ama olmadı. cfdisk,fdisk,gparted vs birkaç tane daha programla da denedim olmadı. Windows ortamından değişik programlarla da denedim yemedi. ensonunda windowsun kendi converti ile denediğimde ntfs'ye çevirdim.. Fakat linuxu bir daha açamadım. Ben de Ubuntu 8.04 cd ile yoluma devam ettim.:) Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.(Bilgisayarım dizüstü idi.)

heartsmagic

Ubuntu neden açılmadı bilemiyorum. NTFS'ye döndürme işlemi aslında Windows altında bir komuttan ibarettir. Fakat değişiklikten sonra Ubuntu'nun neden açılmadığına dair bir fikre ne yazık ki sahip değilim. Kaldı ki olay bir Wubi olayı.

Not: İleride umarım Wubi kullananlar/kullanmayanlar diye bir grup oluşmaz. Biz kullanmayanlar olarak problemlerin nedenini pek kestiremiyoruz ne yazık ki.

leandre

Alıntı yapılan: heartsmagic - 07 Aralık 2008 - 22:57:47
Ubuntu neden açılmadı bilemiyorum. NTFS'ye döndürme işlemi aslında Windows altında bir komuttan ibarettir. Fakat değişiklikten sonra Ubuntu'nun neden açılmadığına dair bir fikre ne yazık ki sahip değilim. Kaldı ki olay bir Wubi olayı.

Not: İleride umarım Wubi kullananlar/kullanmayanlar diye bir grup oluşmaz. Biz kullanmayanlar olarak problemlerin nedenini pek kestiremiyoruz ne yazık ki.
Aslında ben de böyle bir durumun oluşmasını istemem. Ne yazık ki ubuntu 8.10 isosunu üç dört sefer indirmeme ve de md5 kontrolü doğru olmasına rağmen cd de problem yaşamamdan dolayı böyle bir seçime gitmek zorunda kalmıştım.8.04 versiyonundan 8.10 versiyonuna geçmek biraz uğraştırıyordu. Naçizane fikrim cd.den kurulumdur. şimdiki sıkıntım ise şu:
wubi ile yaşadığım sıkıntının arkasından  8.04 cd ile kurulum yapıp  8.10 versiyonuna yükselttim (Ubuntuyu kurarken wubi ile kurduğum bölüme kurdum ve format attım.) Fakat açılış yöneticisi bana ubuntu mu windows mu diye soruyor. Ben de windows dedikten sonra windows açılışa geçmesi gerekirken wubi böceği devreye giriyor. Tekrar aynı soruyu soruyor ve tekrar windows dedikten sonra windowsa geçiyor.Eğer cevabım ubuntu ise herşey normal bir şekilde devam ediyor. Elzem bir durum değil ama ubuntuyu anlamaya ve de öğrenmeye çalışan birisi olarak yardımlarınızı bekliyorum.

heartsmagic

Grub'un MBR'ye kurulmasında bir sıkıntı mı oldu acaba? Cidden acayip bir problem. Eski böceğin hâlâ etkin olması çok garip.

ciwans

NTFS ile biçimlendirince sorun ortadan kalktı.
Adresinde yokluğunu kıyamet bilerek, Sadece susarak özlüyorum seni, Hiç tanımadan ne garip...

leandre

Ben de aynısı yaptım ama bende sorun çözülmedi. Tekrar kurdum ama yine aynı. Sanırım wubi, grubu windowsun içine gömdü diyorum. Son olarak windowsa da format atacam. Sonucu iletirim.

ciwans

C sürücüsü içerisinden veya ekle-kaldırdan ubuntuyu uninstall ettikten sonra C sürücüsü içerisinde kalan ubuntu-backup klasörünü silmen gerekebilir. (ben öyle yapıp kurmuşdum) Problem kalkmıştı.

leandre

Dediğini yapabilmem için sürücüde bulunan dosyaların yerinde olması lazımdı. Ben o sürücüye iki kere ubuntu kurduğum için sürücüyü windowstan göremiyordum  :(. Windowsta bulduğum wubi vs. dosyaları da sildim nafile. Son çare windowsu yeniden kurdum ve sorun ortadan kalktı. Yardımlarınız için teşekkür ederim.