wifi kartının görülmemesi.

Başlatan Hybrid, 18 Haziran 2016 - 17:34:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hybrid

airmon-ng start wlan0

Found 5 processes that could cause trouble.
If airodump-ng, aireplay-ng or airtun-ng stops working after
a short period of time, you may want to kill (some of) them!
-e
PID Name
1000 avahi-daemon
1077 avahi-daemon
1088 NetworkManager
1289 wpa_supplicant
12882 dhclient
Process with PID 12882 (dhclient) is running on interface wlp5s0

Interface Chipset Driver

wlp5s0 Unknown ath10k_pci - [phy0]

[i][b]reaver ve aircrack ile wifi kırmaya çalışırken geldim buralara.[/b][/i]

[b]airodump-ng mon0[/b]

Interface mon0:
ioctl(SIOCGIFINDEX) failed: No such device
[b][i]

neden bu dönütü alıyorum. biraz araştırdım wifi kartını görmediğinden bahsetmişler. masaüstü değil bilgisayarım. sürekli wifi den kullanıyorum. ne demek oluyor bu? extra olarak wifi adaptörü mü almam lazım illa?

heartsmagic

@Hybrid, önce ufak bir iki foruma ait biçim bilgisi vereyim :)
Tüm yazılarını koyu harfle yazmazsan, komut çıktılarını da kod etiketi içinde verirsen seviniriz.
Kod etiketi için: kodetiketi

Sorun için bir şeyler söyleyeyim. Fakat bu söyleyeceğim şeyler pek hoşuna gitmeyebilir. Bazı arkadaşlar anlayışla karşılar, bazıları anlamaz bizi eleştirir. Fakat, forum olarak bu sorduğun konulara pek sıcak bakmıyoruz ne yazık ki. Zira temel bilgileri edinmeden bu işi girişmek zaten insanı bir yere götürmez. Temel bilgiler olmadan sorulan sorular da forumda bizi boğar, canımızı sıkar. Şimdi ben sana airmon'u neden kullanmak istiyordum diye sorduğumda bana iki şey söyleyebilirsin:

1. Sana ne?
2. Güvenlik üzerine kendimi geliştirmek istiyorum.

İlk cevabı verirsen haliyle sana yardımcı olmamayı tercih ederim. Olay konuyu kapatmaya kadar bile gidebilir. Ara ara söylediğimiz üzere bu meseleler bizler için biraz gri alana kayıyor. Forumda çok yeni olan, henüz temel bilgiden eksik üyelere "hack" heveslerinden ötürü yardım etmiyor, konuları da sıklıkla kapatıyoruz.

İkinci cevabı vereceksen eğer sana önce Linux'un temellerini öğrenmeni tavsiye edeceğiz. Zira bu temeller olmadan ilerleyemezsin. Yine sıklıkla söylediğimiz üzere Linux bu işin bir bacağı. Ağ meselesi, yazılım meselesi, belki Windows meselesi var bu işlerin. Haliyle önce senin bir yerlere gelmiş olmanı isteriz yardım etmek için.

Yine de doğrudan kapıyı kapatmayayım. Sana çıktıda diyor ki: "Benim işimi engelleyen bazı süreçler çalışıyor arka planda, işte şunlar ve PID'leri. Bunlardan bazılarını sonlandırman gerekebilir".

Gerisi senin Linux bilgine kalıyor. Nasıl yaparım diye soru sorarsan örneğin kendi adıma yardımcı olmam. Ha, sen o süreçleri sonlandırırsan kullandığın sisteme ait sıkıntılar yaşarsın o da ayrı bir konu. İdare edilir bir şekilde o oturumda ama işkence gibidir.

Güvenlik meseleleri böyle öğrenilmez. Sanal makineler hazırlarsın kendine, önce orada öğrenirsin bazı şeyleri. Doğrudan gerçek ağlarla işin olmaz kısacası. 
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Hybrid

Anladım. Kusura bakmayın forum kullanmada yeniyim. Konunun düzenine dikkat edeceğim

Estağfurullah. Birinci cevabı vermek ne edebime uyar ne de haddim. Ben sizden yardım isteyen, siz eden tarafsınız. Gayet basit düşünmüştüm. Ubuntu yükledim, windowsta yapamadığım veya daha kolay yapabileceğim ne var diye düşündüm ve wifi kırmaya çalışmıştım. Niyetim öyle hack yapıcaaam şeklinde değildi.

Temel bilgileri de tabii ki öğrenmek isterim. Ve inşallah öğreneceğim de ancak bir merak konusu olarak buna uraşmıştım sadece.

Dediğinizi dikkate alıp biraz daha araştırıcam. Sanal makine ile çalışmak konusunu da araştırıcam biraz.

Yeni farklı bir şeyler kurmuş ve hack yapıcaaamm  'diyen çocuk imajı oluşturduğum içinde kusura bakmayın. Ve ayrıca teşekkür ederim cevap verdiğiniz için. :)

heartsmagic

Rica ederiz, biz de anlayışın için teşekkür ederiz :) 
Haliyle hedefin neresi olduğunu bilemeyeceğimiz için uzak duruyoruz bu konulardan. Peki ülkede insanlar nasıl güvenlik meselelerini öğrenecek? Bu yollardan geçerek, hata alıp çözerek öğrenecek elbette. Fakat söylemeye çalıştığım gibi henüz temelleri öğrenmemiş biri soru sorduğunda anlamamız zor olmuyor. 

Sanal makineden kastım şu. Güvenlik konularına bakmaya devam edersen sana hedef gerekecektir. Bunları da zafiyetleri kapatılmamış sanal sistemlerden seçeceksin kendine. Kali gibi dağıtımları da sanalda kurup kurcalayacaksın bol bol. Sonrası sana bağlı, ne kadar öğrendiğine ve neler yapabildiğine yani.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.