Grub ekranı windows görünmemesi

Başlatan Hybrid, 17 Haziran 2016 - 01:47:05

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hybrid

Merhabalar. Ubuntuyu sorunsuz kurdum. sıkıntı çıkmadı bu sefer. talimatlara uygun bir şekilde hallettim. ancak şimdi de şöyle bir durum var. benim ssd var 256lık windows orada. ubuntuyu ise 1 tb lık d içerisinde bir yere kurdum. tabi önyükleyiciyi de sdc ye yani 1 tblık diske kurdum. grub ekranında windows u göremiyordum. biraz araştırdım ve anladığım kadarıyla aynı diskte olmadıkları içinmiş. şimdi ben ne yapabilirim bu durum için ?  ???

heartsmagic

Merhaba.

Aynı diskte olmaları gerekmiyor ancak bize biraz daha bilgi lazım. Makinede UEFI var mı?
sudo parted -l
sudo update-grub

ne diyor? Boot-Repair kullanmış mıydın kurulumdan sonra?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Hybrid

bunu yanıtlamayı unutmuşum  :))  update i yaptıktan sonra grub hiç açılmamaya başladı :D ama sorun olmuyor. bios'dan geçiş yapacağım zaman windows bootu seçiyorum. ubuntudan windows'a geçme  30 saniye de windows'dan ubuntuya geçiş bayağı sürüyor. çok geç açılıyor ubuntu. ssd farkına veriyorum tabi onu. boot-repair de kullanmamıştım. açılış hızını etkiler derseniz yapayım ama.

neynefes

Açıkçası bios üzerinden seçim yapmak çok pratik olmuyor. Boot-repair olayını bir deneyin siz.