[Çözüldü] Ubuntu'nun ses ayarlarını bozdum

Başlatan eronis, 16 Haziran 2016 - 01:51:26

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

eronis

Benim bir USB hoparlörüm vardı ve köşede durmasın, kulaklıklar kulağımı ağrıtıyor, rahatsızlık veriyor bahanesiyle bağladım ama ses belli bir seviyenin altında hiç ses gelmiyordu. Bir anda kesiliyordu. Ben de araştırdım, aşağıdaki yolu izledim.

https://chrisjean.com/fix-for-usb-audio-is-too-loud-and-mutes-at-low-volume-in-ubuntu/

Ancak sanıyorum sistem dosyasını bozdum. Eski haline getirmeyi denedim bu dosyaları ama beceremedim sanıyorum. Bu dosyaları nerede bulurum ? Yedek almamıştım, ayrıca bu dosyalardan başka sistem ayarlarını da bozduğumu düşünüyorum. Şimdi kulaklıkla son ses açayım, duymakta zorlanıyorum.

Alıntı YapDeğiştirdiğim dosyalar;

/usr/share/pulseaudio/alsa-mixer/paths/analog-output.conf.common

/etc/pulse/default.pa

Her değişiklikten sonra;
pulseaudio -k

ile pulse audio'yu, sonra bilgisayarı yeniden başlattım.
The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. --Linus Torvalds

heartsmagic

O anlatımdan başka ne yaptın? Anlatımda zaten bir iki değişiklik ve bir iki ekleme var o kadar. O da, neyi nasıl değiştireceğini anlatıyor, eski halleri de orada duruyor yani. Başka nerelerle oynadın sen?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

eronis

Yanlışlıkla fazla satır silmişim /usr/share/pulseaudio/alsa-mixer/paths/analog-output.conf.common dosyasından ve bu bozmuş. Gece geç saatte fark ettiğim için foruma girmeye fırsatım olmadı.
The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. --Linus Torvalds

heartsmagic

Geri bildirim ve etiket için teşekkürler o halde :)
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.