[Çözüldü] Windows'a Ve Linux'a Geçiş Hakkında

Başlatan Tempestatiss, 15 Haziran 2016 - 17:55:55

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Tempestatiss

Merhaba millet. Uzun süredir Linux dağıtımlarını kullanıyordum. Ubuntu, Mint, Elementary, Fedora, Manjaro başta olmak üzere hatırı sayılır şekilde dağıtımı kullandım birbirlerine geçerek fakat nedenini anlamadığım şekilde hiçbiri beni tatmin edemedi, "hah, işte bu" diyemedim. 5 aylık bir Linux macerasından sonra geri döndüm Windows'a ama Windows kullanmak da istemiyordum hiçbir şekilde. Biliyorum, çok saçma ve gereksiz bir soru ama sizce bu Linux dağıtımlarında aradığımı bulamamanın sebebi nedir? Oyun oynamıyorum ve kullandığım özel bir yazılım yok. Photoshop var ona da çok bakmıyorum zaten ama sebebin o olmadığından eminim. Dediğim gibi ben neden Linux dağıtımlarını daimi sistemim yapamıyorum? Biliyorum bunun sebebini en iyi ben bilmeliyim ama bilmiyorum işte, bunu buraya sormamın sebebi ise aynı durumu yaşamış arkadaşlar var ise onlardan fikir alabilmek, gerçi herkesin fikrini bekliyorum ama. Teşekkürler şimdiden..
We Do Not Sow.

ata1

tüm linuxlar özeleştirilir  özgürlüktür linux siz yeterli deneyim ve bilgiye sahip olsanız en beğenmediğiniz linuxu kendi isteğinize göre rahatça düzenlerdiniz.

siz hazır ekmek arıyorsunuz malesef aylardan ramazan  ;D

illedelinux

Bu soru saçma falan değil, gayet makul bir soru. Çünkü benzer kararsızlıkları bir çogumuz yaşadık.
Örnegin bilgisayarına uygun bir dağıtım ve masaüstü tutturamamak dahi kararsızlıga yol açar. Aynı senin gibi bir çok dağıtım kullandıktan sonra Point Linux'a denk gelmeseydim belki kararsızlıgım daha uzun sürebilirdi...

Farklılıga alışmak biraz zaman alabiliyor veya uçbirimi kullanmak kimine sıkıcı gelebiliyor ya da depoda olmayan bir paketi kurma zorlugu yaşanabiliyor. Ancak Linux'u Linux yapan temel ve en başta gelen özelligi özgürlüktür. Her noktasına müdahale edebiliyorsun, sınırsız özelleştirme şansın var. İşin buralarını kavrarsan bilinmeyen kararsızlık bilinir hale geleceginden kuşkun olmasın.
GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

Tempestatiss

Alıntı yapılan: ata1 - 15 Haziran 2016 - 18:30:37
tüm linuxlar özeleştirilir  özgürlüktür linux siz yeterli deneyim ve bilgiye sahip olsanız en beğenmediğiniz linuxu kendi isteğinize göre rahatça düzenlerdiniz.

siz hazır ekmek arıyorsunuz malesef aylardan ramazan  ;D

Teşekkürler cevap için. Haklısınız, biraz acemiyim Linux platformunda ve dediğiniz gibi üşengeçlik yapıyorum. :) Ama üşengeçlik yapmasam bile beni geri döndüren şeyin ne olduğunu bilmediğim için özelleştirmenin bana çok faydası yok şuan.
Alıntı yapılan: illedelinux - 15 Haziran 2016 - 18:33:10
Bu soru saçma falan değil, gayet makul bir soru. Çünkü benzer kararsızlıkları bir çogumuz yaşadık.
Örnegin bilgisayarına uygun bir dağıtım ve masaüstü tutturamamak dahi kararsızlıga yol açar. Aynı senin gibi bir çok dağıtım kullandıktan sonra Point Linux'a denk gelmeseydim belki kararsızlıgım daha uzun sürebilirdi...

Farklılıga alışmak biraz zaman alabiliyor veya uçbirimi kullanmak kimine sıkıcı gelebiliyor ya da depoda olmayan bir paketi kurma zorlugu yaşanabiliyor. Ancak Linux'u Linux yapan temel ve en başta gelen özelligi özgürlüktür. Her noktasına müdahale edebiliyorsun, sınırsız özelleştirme şansın var. İşin buralarını kavrarsan bilinmeyen kararsızlık bilinir hale geleceginden kuşkun olmasın.
Teşekkürler hocam cevap için. Aslında sorunlarla ve uçbirimle uğraşmayı seviyorum ama dediğim gibi beni döndüren şey hakkında en ufak bir fikrim yok. Ayrıca bir sorum daha olacak: Bu "her şeyi" özelleştirme için birazcık Linux ve programlama bilgisi gerekmiyor mu? Yoksa "her şeyi" rehberler ve videolar ve bu forum ile özelleştirebilir miyiz?
We Do Not Sow.

ata1

windows görünümlü linuxu tam 3 ay kullandı kardeşim ta ki kaza ile terminali açana kadar odenli özelleştirilir. :)
sadece istek ve hedefi belirleyip o konuda yardım almanız yeterli olacak görüşündeyim. bu forumda birinin bilmediğini diğeri bilir.
işin iyi tarafıdır bu  ;D

Tempestatiss

Alıntı yapılan: ata1 - 15 Haziran 2016 - 18:42:10
windows görünümlü linuxu tam 3 ay kullandı kardeşim ta ki kaza ile terminali açana kadar odenli özelleştirilir. :)
sadece istek ve hedefi belirleyip o konuda yardım almanız yeterli olacak görüşündeyim. bu forumda birinin bilmediğini diğeri bilir.
işin iyi tarafıdır bu  ;D
Aynen son derece haklısınız galiba. Linux felsefesi tamamen buna dayanıyor. Teşekkürler.
We Do Not Sow.