[Çözüldü] Kurulum sonrası takas alanına erişememe

Başlatan Hybrid, 15 Haziran 2016 - 16:11:45

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hybrid

Merhabalar. Daha yeniyim bu işlerde. Ama öğrenmeyi can-ı gönülden istiyorum. bir sıkıntı yaşadım. sizinle paylaşmak istedim. ssd'de windows duruyor, 1tb lık d diskini ise böldüm ikiye, 100 gb lık bir alana ubuntuyu kurdum kalan yeri de takas alanı olarak belirledim. takas alanı olarak belirlediğim yerde bazı fotoğraflar ve dosyalarım vardı. şuan o takas alanına ne ubuntudan ne de windows'dan erişemiyorum. ubuntuyu kaldırdım bir şey değişir diye sonuç değişmedi. recovery my files ile denedim ancak günler lazım sanırım kurtarabilmem için. ve henüz takas alanı olarak seçtiğim yeri de biçimlendirmedim. öyle duruyor. ubuntuyu tekrar kursam ve aynı işlemleri tekrar yapsam düzelir mi acaba veya nasıl erişebilirim windowsdan oraya? biçimlendirip kurtarmak son seçeneğim. ama onu yapmadan önce elimden gelen her şeyi denemek istiyorum. çünkü çok uzun sürecek olan bir işlem kurtarmak.

asortman

Takas alanı: Bilgisayar belleğinin yetersiz kaldığı durumlarda işletim sisteminin bu disk bölümüne başvurarak açığı kapatmasını amaçlayan bir bölümdür. Takas alanı için 2 ila 4 GB civarında bir alan ayırmanız tavsiye edilebilir. Takas alanı için çok büyük bir alan ayırmanızın performans açısından ek bir faydası olmayacaktır

Ubuntu viki de yazan şey bu. Siz sanırım bu kısmı yanlış anlamışsınız. Ya onbellek yetersiz kaldiginda linux bu kısmı ram olarak kullanır.

Kurulumda takas alanı olarak seçtiğiniz bölüm biçimlendirilmeden kalıyor diye biliyorum fakat swap alani olarak kullanılması icin belirli bi formata sokuluyor.

Dolayisiyla direkt geri dönüş olur mu bilemem fakat recover şart gibi duruyo...

Hybrid

Düz mantığın kurbanı oldum anlaşılan :'( :(. öyleyse diski 3 e böleyim. windows için d şeklinde kalsın birisi. birisine ubuntu yüklüyüm. birisini de takas alanı olarak atıyım. 5 gb ayırırım ona. 300 ubuntu yapıyım. kalan da d ye kalsın. recovery ile tamamını kurtarabilir miyim peki? boyut sınırlaması olur mu? ve son olarak, hangi recovery programını öneriyorsunuz? birkaç tane bulmuştum sanki piyasada.

asortman

Dilediginiz kurulumu yapmadan önce viki kurulum sayfasını dikkatli inceleyin

http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Kurulum

Ve forumun ilgili bölümlerindeki başlıklarına göz atın.

https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?board=142.0

Windows icin recuva adlı bi program olması gerekiyor ben onu kullanıyordum. Ama recover programları öneren arkadaslar da vardı.

https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?board=279.0

Bu linke göz atabilirsiniz.

ata1

ayrıca şunu da ekleyeyim home'ye dosya olarakta swap yapılabiliyor bu konuya fazla takılmayın

neynefes

Yeterli ram miktarına sahipseniz hiç swap bile oluşturmanıza gerek yok. Dosya kurtarmak içinde şu[1] programı öneririm. Dosyaları resim, müzik vs diye ayırıyor sonrasında ayıklamak gerekiyor ama çok başarılı bir uygulama.

[1] http://www.file-recovery.com

heartsmagic

Takas alanı biçimlendirilir seçildikten sonra, haliyle başka bir işlem yapma artık yoksa daha fazla karıştırırsın. Veri kurtarmaya yöneleceksen hiçbir şey yapmadan yönel.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Hybrid

cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim. recuva kullanarak kaybolan şeylerin büyük bir çoğunluğunu geri getirdim.

neynefes

Recuva ne kadar etkili oldu bu konuda? Ne kadar kullanışlı? Öğrenmek adına soruyorum. File-recovery'i kullanıyordum ben. Aslında ikisiyle de bir deneme yapmak gerek :)

Hybrid

hızlıydı bi kere. 800 gb hdd yi 2 saat 45 dk de taradı. bi %80 inde çoğu gelmiştir yani geri. önce tarıyor sonra bi de ordan alman gerekiyor. tek tek alıcaklarımı seçmem falan işe girerse 4-5 saat'e hallettim. ben technition edition ını ayarlamıştım. crackli şeklde kullandım yani.

neynefes

File-recovery'de 750 gb hdd'mi bir gün sürmüştü. Hoş hdd ciddi hasar görmüştü muhtemelen o yüzden bu kadar uzun sürmüştür. Aklımda bulunsun bir ara deneme yaparım. Teşekkür ederim.

mhmtkrktr

@neynefes, file-recovery den kastın Active-File-Recovery programı mı? Eğer öyleyse oldukça başarılı bir programdı ve sende o denli uzun sürmesinin sebebi, söylediğin gibi diskte bozuk alanların olması olabilir. Zamanın da çok kahrımı çekmişti o program ve tarama şekline göre değişse de, oldukça hızlı kurtarma yapabiliyordu. :)

Konu kapanma aşamasına geldi ama ihtiyacı olan için ilave etmek istedim.

neynefes

Aynen kendisinden bahsediyorum @mhmtkrktr. Başlık sahibi etiketlerse kapatırız elbet. Bu konularda önerebileceğimiz yazılım alternatiflerini öğrenmek iyi oluyor.

Hybrid

konu hakkında ki tüm sorunlarım çözüldü. konu kapatılabilir.

neynefes

@Hybrid , şöyle bir uygulamamız olduğunu hatırlatayım. Bu seferlik ben etiketleyip kapatıyorum. :)
cozuldukonusu