Kurulum sırasında beyaz ekran

Başlatan Gesaffelstein, 14 Haziran 2016 - 10:54:13

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Gesaffelstein

Alıntı yapılan: mendirec - 17 Haziran 2016 - 11:20:30
@Gesaffelstein, Xubuntu, Lubuntu veya Ubuntu Mate denemiş miydin? Zira bilgisayar özelliklerin çok iyi değil. Ubuntu çok performanslı çalışmayacaktır.
Ram miktarı 2 GB olduğu için 32 bit daha uygun olacaktır.

http://releases.ubuntu.com/
Evet denendi, sürekli aynı problem var. En azından biri kurulmalı değil mi?
64bit Windows 7 Professional kurdum 2 GB ram var ama gayet çalışıyor. Linux dağıtımı kullanmak istiyorum fakat 5-6 gün oldu hala bir tık ilerleme yok.

heartsmagic

Kurulum yönünde bir sıkıntı görmedim makine için, genelde Sis karttan dolayı çözünürlük sorunu yaşamış kullanıcılar. Şu çekirdek parametrelerinden sadece acpi=off ve noapic seçenekleri ile açmayı denemiş miydin?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Horoz

Sorun için tam bir çözüm ya da yol değil fakat aynı sorunu 16.04 sürümünü yüklerken bende yaşadım. Aynı şekilde eski bir makine diriltmek için kullandım. AMD Athlon 64 x2 ve ekran kartı olarak nvidia 9500 gt bir de 4gb ram var üzerinde. çok kurcaladım ama sorunu çözemedim. En sonunda 16.04 den vazgeçtim 14.04 yükledim sorunsuz oldu ve ilk kurulumdan sonra hiç sorun yaşamadan ve başka hiç bir şey yapmadan 16.04 sürümüne güncelledim. Şu anda makine ve 16.04 LTS elimde işkence görüyor :D Her şeyi deniyorum ve sorunsuz çalışıyor. Sende benim gibi alt sürümlerden yüklemeyi deneyip güncelleme yapabilirsin. Bir de eğer kurulum yapmadan deneme yapabiliyorsan eğer ? Deneme esnasında sistem içerisindeyken kurulum yapabilirsin. Kurmadan deneme hakkında bir şey yazmış mıydın göremedim ?
Mamá ! Yo paso de todo ! :P

Gesaffelstein

Alıntı yapılan: heartsmagic - 19 Haziran 2016 - 05:58:05
Kurulum yönünde bir sıkıntı görmedim makine için, genelde Sis karttan dolayı çözünürlük sorunu yaşamış kullanıcılar. Şu çekirdek parametrelerinden sadece acpi=off ve noapic seçenekleri ile açmayı denemiş miydin?
@heartsmagic
Şu an Elementary OS 0.3.2 sürümünü yüklemeye çalışırken acpi=off ve noapic seçenekleri ile açmaya çalıştım;
[         1.240039] ACPI PCC probe failed. hatası verdi.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 19 Haziran 2016 - 12:42:42

Alıntı yapılan: Horoz - 19 Haziran 2016 - 06:20:39
Sorun için tam bir çözüm ya da yol değil fakat aynı sorunu 16.04 sürümünü yüklerken bende yaşadım. Aynı şekilde eski bir makine diriltmek için kullandım. AMD Athlon 64 x2 ve ekran kartı olarak nvidia 9500 gt bir de 4gb ram var üzerinde. çok kurcaladım ama sorunu çözemedim. En sonunda 16.04 den vazgeçtim 14.04 yükledim sorunsuz oldu ve ilk kurulumdan sonra hiç sorun yaşamadan ve başka hiç bir şey yapmadan 16.04 sürümüne güncelledim. Şu anda makine ve 16.04 LTS elimde işkence görüyor :D Her şeyi deniyorum ve sorunsuz çalışıyor. Sende benim gibi alt sürümlerden yüklemeyi deneyip güncelleme yapabilirsin. Bir de eğer kurulum yapmadan deneme yapabiliyorsan eğer ? Deneme esnasında sistem içerisindeyken kurulum yapabilirsin. Kurmadan deneme hakkında bir şey yazmış mıydın göremedim ?
@Horoz 10.10'u bile denedim, aslında ilk kurmak istediğim sürüm de 10.10'du. Ne 10.10'u ne 14.04'ü ne de 16.04'ü yükleyemiyorum. Hatta hiç bir Linux yazılımını kuramıyorum. Her hazırladığım bootable usbyi arkadaşımın bilgisayarında deniyorum kurmadan kullanmak da kurulum yapmak da mümkün oluyor. Nerede neyi yanlış yapıyorum anlayamadım.

Horoz

bios ayarlarınla alakalı olmasın ? ubuntu bana açılışta uyarı veriyordu açıkça söylüyor yani şu özelliği aç diyor örneğin bu ubuntu gerçekten çok güzel :)
Mamá ! Yo paso de todo ! :P

heartsmagic

@Gesaffelstein, o hata kurulum için önemli değil, başka bir yerde kalıyor demek ki. Debian temelli dağıtımlarda bu sorun var sanki, Slax kuruluyor demiştin. Açıkçası ne yapabiliriz bilmiyorum, makine üzerinden de bir yerlere gidemedik.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

neynefes

Alıntı yapılan: rooia - 23 Haziran 2016 - 15:19:55
windows xp'ye dönün hocam linuxla ne işiniz var

İnsan şeref yoksunu olmayacak. Seviyesiz bir üslup ve aşağılık bir forum profili.. Kullanıcı süresiz olarak uzaklaştırılmıştır. Mesajları içeriye alındı ve forum profili temizlendi..