Kurulum sırasında beyaz ekran

Başlatan Gesaffelstein, 14 Haziran 2016 - 10:54:13

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Gesaffelstein

Herkese merhaba,
Ubuntu 16.04 LTS, 15.04 ve 10.10 sürümlerini internetten ISO olarak indirip USB ve CD kullanarak kurmaya çalıştım. Her iki şekilde de boot ekranı geliyor ve Ubuntu'yu kur dediğimde karşıma beyaz bir ekran geliyor ve sol üstte imleç yanıp sönüyor. Makinede UEFI yok, farklı farklı USB boot programı, CD için vikide yazan InfraRecorder programı kullanarak kalıp olarak yazdırmama rağmen bu sorunu aşamadım.
Slax'ın 7.0.8 sürümünü USB'ye aynı programlar ile kurup boot ettiğimde Slax çalıştı, fakat Ubuntu kullanmak istiyorum. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?Teşekkürler.

mendirec

Gesaffelstein

Alıntı yapılan: mendirec - 14 Haziran 2016 - 11:18:02
Merhaba @Gesaffelstein. Aramıza hoş geldin.

Bağlantıda verdiğim konuda anlatıldığı şekilde "nomodeset" parametresini kullanarak dener misin?

http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=%C3%87ekirdek_%C3%B6ny%C3%BCkleme_se%C3%A7enekleri#Canl.C4.B1_DVD.2FUSB_kurulum_medyas.C4.B1n.C4.B1_.C3.A7ekirdek_se.C3.A7enekleriyle_ba.C5.9Flatmak

Hoşbuldum, teşekkürler :)
Şu an işteyim hocam akşam deneyip sonucu buraya yazacağım

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 14 Haziran 2016 - 19:27:16

Alıntı yapılan: mendirec - 14 Haziran 2016 - 11:18:02
Merhaba @Gesaffelstein. Aramıza hoş geldin.

Bağlantıda verdiğim konuda anlatıldığı şekilde "nomodeset" parametresini kullanarak dener misin?

http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=%C3%87ekirdek_%C3%B6ny%C3%BCkleme_se%C3%A7enekleri#Canl.C4.B1_DVD.2FUSB_kurulum_medyas.C4.B1n.C4.B1_.C3.A7ekirdek_se.C3.A7enekleriyle_ba.C5.9Flatmak

hocam anlatılanı yaptım, bu aynı hatayı alıyorum. aslında hata demek doğru olur mu bilmem ama herhangi bir tepki yok.
fotoğraf çekerek işlem yaptım;

mendirec

@Gesaffelstein, indirdiğin kalıbın md5 bütünlüğünü denetledin mi? "Ubuntu'yu kurun" seçeneği ile değilde "Ubuntu'yu sabit diskinize kurmadan deneyin" seçeneğini denedin mi?

Kurmaya çalışıtığın ortam (DVD, Usb bellek) ne ise onu değiştirmeyi deneyebilirsin.

http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Md5_kontrol%C3%BC

http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Kurulum

Gesaffelstein

Alıntı yapılan: mendirec - 15 Haziran 2016 - 10:34:51
@Gesaffelstein, indirdiğin kalıbın md5 bütünlüğünü denetledin mi? "Ubuntu'yu kurun" seçeneği ile değilde "Ubuntu'yu sabit diskinize kurmadan deneyin" seçeneğini denedin mi?

Kurmaya çalışıtığın ortam (DVD, Usb bellek) ne ise onu değiştirmeyi deneyebilirsin.

http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Md5_kontrol%C3%BC

http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Kurulum

Evet @mendirec md5 bütünlüğünü denedim, aynı USB aynı DVD aynı sürüm arkadaşımın bilgisayarında, iş yerimdeki 2 bilgisayarda gayet iyi çalışıyor, kurulum yapmadan dene kısmını kullandım herhangi bir problem yok. Fakat kendi bilgisayarımda böyle bir problem var  :(

mendirec

Kurulum yapmadan dene kısmında bir sıkıntı yok ise kuruluma oradan devam edebilirsin. Kurduktan sonra beyaz ekranda kalmıyor değil mi?

XT1033 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Gesaffelstein

Alıntı yapılan: mendirec - 15 Haziran 2016 - 13:43:57
Kurulum yapmadan dene kısmında bir sıkıntı yok ise kuruluma oradan devam edebilirsin. Kurduktan sonra beyaz ekranda kalmıyor değil mi?

@mendirec kendi bilgisayarımda ubuntuyu kurarken de kurulum yapmadan dene seçeneğinde de fotoğraflardaki gibi beyaz ekranda kalıyor. Diğer denediğim 3 farklı bilgisayarda problem yok. MD5 ve kurulum için kullandığım medya cihazlarını kontrol etmemi söylediğin için yazma ihtiyacı duydum DVD'de ve USB'de bir problem olmadığını  :)

mendirec

Yanlış anlamışım kusura bakma. Biraz bekle istersen çözüm sunacak biri çıkar elbet :-)

Gesaffelstein

Alıntı yapılan: mendirec - 15 Haziran 2016 - 13:50:23
Yanlış anlamışım kusura bakma. Biraz bekle istersen çözüm sunacak biri çıkar elbet :-)

@mendirec Estağfurullah hocam, umarım anlayan biri çıkar da yardımcı olur. 3 gündür farklı sürümleri indir USB'ye DVD'ye kur derken delireceğim az kaldı  :))

illedelinux

Ubuntu'nun bu sürümünü kurabilirsin.
http://releases.ubuntu.com/14.04/

Ubuntu ve türevlerinde birebir aynı sorunu ben sanal makinede yaşıyorum, 14.04 sürümlerde herhangi bir sorun olmadı.
GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

Gesaffelstein

Alıntı yapılan: illedelinux - 15 Haziran 2016 - 14:38:53
Ubuntu'nun bu sürümünü kurabilirsin.
http://releases.ubuntu.com/14.04/

Ubuntu ve türevlerinde birebir aynı sorunu ben sanal makinede yaşıyorum, 14.04 sürümlerde herhangi bir sorun olmadı.

@illedelinux hocam öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Akşam 14.04 sürümünü de deneyeceğim, daha önce 10.10 denedim ama aynı problemi yaşadım. Sizce sürümden başka bir problem olabilir mi?

illedelinux

Alıntı YapSizce sürümden başka bir problem olabilir mi?
Zayıf ihtimal de olsa olabiliyor. Bazı makineler 64 bit desteklese de kurulum sırasında aynı ekranda kalabiliyor. Veya yine 64 bit kalıpta ve Türkçe kurulumda kurucu çökebiliyor. Ayrıca aynı ekranda kalmasının bir nedeni de md5 dogrulaması yapılmadıgında veya usbye dogru yazılmadıgında oluyor. Ubuntu'nun 14.04 sürümünde bu sorun olmayacagını düşünüyorum.

Gesaffelstein

Alıntı yapılan: illedelinux - 15 Haziran 2016 - 14:56:58
Zayıf ihtimal de olsa olabiliyor. Bazı makineler 64 bit desteklese de kurulum sırasında aynı ekranda kalabiliyor. Veya yine 64 bit kalıpta ve Türkçe kurulumda kurucu çökebiliyor. Ayrıca aynı ekranda kalmasının bir nedeni de md5 dogrulaması yapılmadıgında veya usbye dogru yazılmadıgında oluyor. Ubuntu'nun 14.04 sürümünde bu sorun olmayacagını düşünüyorum.
@illedelinux teşekkür ederim, çözüm yolunu deneyip sonucu buraya yazacağım

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 15 Haziran 2016 - 19:49:05

Alıntı yapılan: illedelinux - 15 Haziran 2016 - 14:56:58
@illedelinux, hocam değişen hiç bir şey olmadı. Yine lanet beyaz ekran. Sol üstte de imleç yanıp sönüyor.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 15 Haziran 2016 - 23:58:38

Yok mu yardımcı olabilecek birisi?

Gesaffelstein

Herkese merhaba,
Ubuntu 16.04 LTS, 15.04 ve 10.10 sürümlerini internetten ISO olarak indirip USB ve CD kullanarak kurmaya çalıştım. Her iki şekilde de boot ekranı geliyor ve Ubuntu'yu kur dediğimde karşıma beyaz bir ekran geliyor ve sol üstte imleç yanıp sönüyor. Makinede UEFI yok, farklı farklı USB boot programı, CD için vikide yazan InfraRecorder programı kullanarak kalıp olarak yazdırmama rağmen bu sorunu aşamadım.
Slax'ın 7.0.8 sürümünü USB'ye aynı programlar ile kurup boot ettiğimde Slax çalıştı, fakat Ubuntu kullanmak istiyorum. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?Teşekkürler.

illedelinux

Aynı başlıgı tekrar açtınız zanedersem. 14.04 denediniz mi?
14.04 olan kalıbın 32 ve 64 her ikisini de deneyin ki, sizden mi sürümden mi anlayalım.

Gesaffelstein

@illedelinux diğer konuda cevap vermiştim fakat onca gösterime rağmen hiç cevap gelmedi. 14.04 sürümünün 32 biti denedim fakat sonuç aynı. 64 biti de deneyip yazacağım konuya.

Bir şey daha eklemek istiyorum, dün akşam Ubuntu 5.10 (Breezy Badger)'ı kurmaya çalıştım. Ekranda yazılar sürekli aşağı doğru dalgalanıyordu. Bilgisayarın ekran kartı ile alakalı diye düşünüyorum, daha önce de söylediğim gibi Slax 7.0.8'i sorunsuz çalıştırıyor. Sizin düşünceniz nedir?

illedelinux

14.04 32 bit aynı sorunu verdiyse donanımında bir sorun var.
Başka kalıp denemeden önce bilgisayardaki problemi halletmen gerek.
Dedigin gibi ekran kartı sorunlu olabilir ama emin olmak için anlayan birilerine kontrol ettirmelisin.

Gesaffelstein

@illedelinux cihaz ilk geldiğinde Windows 7 Starter yüklü geldi, şu an Windows'da oyun oynayabiliyorum. SiS Mirage diye bir ekran kartı var makinede, iş görüyor ama sanırım Ubuntu desteklemiyor bu kartı?

sinan54

Sis ekran kartlara ubuntu tarafında 12.04 sonrası destek kaldırıldı,fakat yinede kurulum yapılıp sorunlar çözülebiliyor.Bende'de Sis kartlı bir eski bilgisayar var manjaro ve arch tabanlı dagıtımların bir çoğunu kuramamıştım.Açılış şeçeneklerinin hepsini sırayla deneyiniz belki biri çözüm olur.Degilse antergos kurmanızı öneririm.

neynefes

Öncelikle birden fazla başlık açmanız gerçekten yarariniza olan bir durum değil. Söylenildiği üzere desteği kesilmiş bir kart var cihazda. Nomodeset parametresi ile başlatmayi denediniz mi?

neynefes

heartsmagic

@Gesaffelstein merhaba. Başlıkları birleştirdim. Bu gibi durumlarda yeni bir başlık açmak en başta sana zarar verir. Zira, yardım edebilecek durumda olanlar diğer başlığı değil önce bu başlığı görecek, sana sorulan şeyleri tekrar soracaktır. Bu nedenle, "onca gösterime rağmen cevap gelmedi" diyerek yeni başlık açma ki vakit kaybetme.

Şu durumda, eğer nomodeset denendiyse ve başarılı olmadıysa lütfen bize bu makinenin marka ve modelini söyle. Sis kartlar desteklenmiyor değil, açık kaynak sürücülerle sistemi kullanabiliyor olman lazım. Sadece sahipli sürücü tarafı için Linux'a destek vermiyor ilgili marka.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Gesaffelstein

Alıntı yapılan: sinan54 - 16 Haziran 2016 - 17:34:42
Sis ekran kartlara ubuntu tarafında 12.04 sonrası destek kaldırıldı,fakat yinede kurulum yapılıp sorunlar çözülebiliyor.Bende'de Sis kartlı bir eski bilgisayar var manjaro ve arch tabanlı dagıtımların bir çoğunu kuramamıştım.Açılış şeçeneklerinin hepsini sırayla deneyiniz belki biri çözüm olur.Degilse antergos kurmanızı öneririm.

@sinan54 Tüm açılış parametrelerini tek tek seçili halde denedim ama sonuç aynı hocam. Öneri ve bilgilendirme için teşekkür ederim, Ubuntu 12.04 sürümünü ve Antergos'u deneyip sonucu yazacağım.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 17 Haziran 2016 - 11:02:17

Alıntı yapılan: neynefes - 16 Haziran 2016 - 23:38:37
Öncelikle birden fazla başlık açmanız gerçekten yarariniza olan bir durum değil. Söylenildiği üzere desteği kesilmiş bir kart var cihazda. Nomodeset parametresi ile başlatmayi denediniz mi?
@neynefes haklısınız, teşekkür ederim uyarı için. Nomodeset parametresi ve diğer tüm parametreleri denedim fakat herhangi bir gelişme yok maalesef.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 17 Haziran 2016 - 11:07:37

Alıntı yapılan: heartsmagic - 17 Haziran 2016 - 05:50:12
@Gesaffelstein merhaba. Başlıkları birleştirdim. Bu gibi durumlarda yeni bir başlık açmak en başta sana zarar verir. Zira, yardım edebilecek durumda olanlar diğer başlığı değil önce bu başlığı görecek, sana sorulan şeyleri tekrar soracaktır. Bu nedenle, "onca gösterime rağmen cevap gelmedi" diyerek yeni başlık açma ki vakit kaybetme.

Şu durumda, eğer nomodeset denendiyse ve başarılı olmadıysa lütfen bize bu makinenin marka ve modelini söyle. Sis kartlar desteklenmiyor değil, açık kaynak sürücülerle sistemi kullanabiliyor olman lazım. Sadece sahipli sürücü tarafı için Linux'a destek vermiyor ilgili marka.
@heartsmagic merhabalar, uyarı ve bilgilendirme için teşekkür ederim. Cihaz LG R450 eski bir makine, bunu Ubuntu ile değerlendirmek ve Ubuntu'yu yeni alacağım bilgisayara kurmadan önce denemeler yapmak istiyorum :)
Cihazın donanımını aşağıya yazıyorum;

Alıntı Yap
İşlemci Tipi   : Intel Pentium Dual Core
İşlemci Hızı   : 2.20 GHz
İşlemci Veri yolu hızı   : 800 Mhz
İşlemci ön belleği   : 1 MB
İşlemci Modeli   : T4400
Bellek Hızı   : DDR2 800 Mhz
Bellek miktarı   : 2 GB
Ekran boyutu   : 14 inç
Ekran Tipi   : WXGA (HD)
Ekran çözünürlüğü   : 1366 x 768 px
Ekran Kartı   : SIS Mirage 3+ 672MX
Ekran Kartı Belleği   : Yok
Ekran Kartı tipi   : Tümleşik SIS
Hdd Kapasitesi   : 250 GB
Hdd Rpm   : 5400 rpm
Hdd tipi   : SATA
Optik sürücü tipi   : DVD Yazıcı (Super Multi)
Ethernet   : 10/100 Mbps
Kablosuz Ağ   : 802.11 A/B/G
Bluetooth   : Yok
Monitör Çıkışı   : 1 x VGA
USB   : 3
E-SATA   : 1
Ses Kartı   : Dahili ses kartı
Hoparlör   : Dahili hoparlör
Klavye   : Türkçe Q Klavye
Kart okuyucu   : 3-in-1 card reader

mendirec

@Gesaffelstein, Xubuntu, Lubuntu veya Ubuntu Mate denemiş miydin? Zira bilgisayar özelliklerin çok iyi değil. Ubuntu çok performanslı çalışmayacaktır.
Ram miktarı 2 GB olduğu için 32 bit daha uygun olacaktır.

http://releases.ubuntu.com/

sinan54

Hafif linux dagıtımlarını denemenizi öneririm.Çoğu debian tabanlıdır,fakat karşılaştığınız bir sorunu diger bir dağıtımda göremiyorsunuz.Antix,Slackware,Pclinuxos,Sparky,Rosa,Q4os,trisquel benim denediğim dagıtımlardan bazıları.Kiminde ekran çözünürlüğü problemi kimide askıya alma problemleri oldu.(Lxde lXqt ve openbox masaüstlerini kurunuz)