Fedoraya wine kurmak

Başlatan fedwin, 10 Haziran 2016 - 13:49:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fedwin

Herkese merhaba,ben burda yeniyim.Lütfen yardım edin.Benim işletim sistemim fedora ve ben  wine kurmak istiyorum.Nasıl kurulur lütfen yardım edin :(

matrax_41

sudo dnf install wine komutu ile kurabilirsin.

ErtugrulTRN

Alıntı yapılan: matrax_41 - 10 Haziran 2016 - 14:00:21
sudo dnf install wine komutu ile kurabilirsin.
yada ubuntu sofvareye wine yaz (şarap benzeri iconu olan) yazılımı kur bitti :D

neynefes

@ErtugrulTRN , lütfen her başlığa cevap vermeyin. Söylediğiniz şey doğruda değil ayrıca. Fedora üzerinde Ubuntu yazılım merkezi mi var? Rica ediyorum. Bu olay süreklilik arzetmeye başladı üzülerek yaptırım uygulamak zorunda kalabiliriz. Burdan uyarmış olalım.

ErtugrulTRN

Alıntı yapılan: neynefes - 10 Haziran 2016 - 19:03:47
@ErtugrulTRN , lütfen her başlığa cevap vermeyin. Söylediğiniz şey doğruda değil ayrıca. Fedora üzerinde Ubuntu yazılım merkezi mi var? Rica ediyorum. Bu olay süreklilik arzetmeye başladı üzülerek yaptırım uygulamak zorunda kalabiliriz. Burdan uyarmış olalım.

ferdolayı okumamısın ... (pardon tmm bitakine daha dikkatli olurum.)

ata1

kendin anlamak için sorulan soruyu dikkali okuyup yanıtlamalısın ki hatayapmayasın ayrıca her sorulana bulup yanıt vermek size bir artı getirmez.
kendiniz sorun çözümlerinde deneyim yaşamışsanız yanıtlamalısnız ki sizin durum ve sorularınızdan anlaşılan oki yolun başında tabiri caiz ise çiçeği burnunda linux kullanıcısısınız  bu durumda arakadaşlara yardım yerıne geri dönülemez sorunlar çıkaracak çözümler sunmanız an meselesi.
lütfen sadece kendiniz daha önce çözdüğünüz sorunlara dayalı yardımcı olmayı deneyin yada bırakın bilenler yanıtlasın.
sizden önemle ricamız @ErtugrulTRN

Source

yum -y groupinstall 'Development Tools'
yum -y install libX11-devel libxml2-devel libxslt-devel freetype-devel flex bison

Fedora 22+ sonrasında yum değil dnf kullanmalısın yani aşağıdaki komutları

dnf -y groupinstall 'Development Tools'
dnf -y install libX11-devel libxml2-devel libxslt-devel freetype-devel flex bison

daha sonra wine indirelim

cd /tmp
wget http://dl.winehq.org/wine/source/1.8/wine-1.8.tar.bz2

tmp klasörüne çıkartalım dosyaları

tar -xvf wine-1.8.tar.bz2 -C /tmp/

ve son olarak kurulumu yapalım.

cd wine-1.8/
./tools/wineinstall

heartsmagic

Merhaba.

Konuyu diğer dağıtımlar bölümüne taşıyalım. Ubuntu haricindeki sorunları taşıyacağımız o bölümde konuşabiliriz.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.