[Çözüldü] plank ayarlar simgesi yok

Başlatan ndhoa, 09 Haziran 2016 - 20:12:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ndhoa

linux mint 17.3'e plank uygulamasını kurdum ama ayarlar kısmı yok normalde plank kurunca alt taraftaki menüye ayarlar kısmı da geliyordu plankın kendi ayarlar kısmı gelmedi. nasıl özelleştirebiliriz plankı istediğimiz gibi?

ata1

sağ en uç boş alana sağ tık ile menü çıkmıyor mu ?

carıo bendeki fakat aynıdır d,ye düşünüyorum

mhmtkrktr

ErtugrulTRN

Alıntı yapılan: ata1 - 09 Haziran 2016 - 20:34:19

bu menü bi kodla normal ubuntuya kurulma şamsı varmı?

ndhoa

Alıntı yapılan: ata1 - 09 Haziran 2016 - 20:34:19

abi valla zor buldum sağ tıklaya tıklaya, çok küçük bir yere saklamışlar görünmüyor bile sağ tıklayarak açılıyor. yardımcı olduğun için çok teşekkür ederim  ;D

ata1

rica ederim ayrıca çok fazla özelleştirme yapacağın bir dock arıyorsan carıo docky kur  tabi özel eklentileri var onlarıda kurman gerekir.
farklı sistem kullandığımdan  ama caio docky öncesi paketi kurduğunda özelleştirmeler artar cario-dock-themes kuruyoruz biz.
@ErtugrulTRN  kullandıklarımız kod değil komuttur bunuda belirteyim.
http://glx-dock.org/
sudo add-apt-repository ppa:cairo-dock-team/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get dist-upgrade
sudo apt-get install cairo-dock cairo-dock-plug-ins

ErtugrulTRN

Alıntı yapılan: ata1 - 10 Haziran 2016 - 18:11:33
rica ederim ayrıca çok fazla özelleştirme yapacağın bir dock arıyorsan carıo docky kur  tabi özel eklentileri var onlarıda kurman gerekir.
farklı sistem kullandığımdan  ama caio docky öncesi paketi kurduğunda özelleştirmeler artar cario-dock-themes kuruyoruz biz.
@ErtugrulTRN  kullandıklarımız kod değil komuttur bunuda belirteyim.
http://glx-dock.org/
sudo add-apt-repository ppa:cairo-dock-team/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get dist-upgrade
sudo apt-get install cairo-dock cairo-dock-plug-ins
teşekkürler suanda komutları yazdım indiriyorum .. (inşallah çalışır ve tekrar teşekkürler :D )

ata1

birde ricada bulunayım senden prfilindeki youtube linki tüm yazıların üzerine gelmekte kendi yazdıklarını okurken dikkat edersen göreceksin o linki silmen mümkün mü ?

ndhoa

Bişey daha sormak istiyorum. Plank bilgisayar acilinca otomatik başlamıyor. Masaustune klasorunu attim bir kere tiklayinca hemen açılıyor. Eğer oyle yapmazsam açılmıyor. Bilgisayar açılınca otomatik olarak baslatmamiz mumkun mu planki?

hsynblgn

ndhoa

ErtugrulTRN

ndhoa

Alıntı yapılan: ErtugrulTRN - 10 Haziran 2016 - 22:21:57
Alıntı yapılan: ndhoa - 10 Haziran 2016 - 22:18:46
Alıntı yapılan: hsynblgn - 10 Haziran 2016 - 22:03:10
iyi akşamlar bu *bağlantıda çözümü var
https://www.youtube.com/watch?v=JfA1UB664ag

iyi akşamlar, teşekkür ederim.
Linux mit nasıl sence iyimi menunmusun?

iki gündür eski bilgisayarımda kullanıyorum. 1 gb rami olmasına rağmen bilgisayarımın cinnamon masaüstünü donmadan çalıştırıyor. gerek çevrimiçi temaların tek tıkla indirilmesi gerek uygulama eklemenin kolay olması ve kolay kisişelleştirilmesini çok sevdim. her türlü ayarla oynayabiliyorsun. çoğu şey yüklü geldi zaten. şimdiye kadar plankı ve klasör görünümünü değiştirmek için numix kurdum.
benim geçme sebebim ubuntuda donma kasma oluyordu bilgisayarda belki mint'te olmaz deyip geçtim. uefi modda kurulum yapmayı bilsem laptoouma da kurarım win 8'in yanına.

ErtugrulTRN

Alıntı yapılan: ndhoa - 10 Haziran 2016 - 22:45:35
Alıntı yapılan: ErtugrulTRN - 10 Haziran 2016 - 22:21:57
Alıntı yapılan: ndhoa - 10 Haziran 2016 - 22:18:46
Alıntı yapılan: hsynblgn - 10 Haziran 2016 - 22:03:10
iyi akşamlar bu *bağlantıda çözümü var
https://www.youtube.com/watch?v=JfA1UB664ag

iyi akşamlar, teşekkür ederim.
Linux mit nasıl sence iyimi menunmusun?

iki gündür eski bilgisayarımda kullanıyorum. 1 gb rami olmasına rağmen bilgisayarımın cinnamon masaüstünü donmadan çalıştırıyor. gerek çevrimiçi temaların tek tıkla indirilmesi gerek uygulama eklemenin kolay olması ve kolay kisişelleştirilmesini çok sevdim. her türlü ayarla oynayabiliyorsun. çoğu şey yüklü geldi zaten. şimdiye kadar plankı ve klasör görünümünü değiştirmek için numix kurdum.
benim geçme sebebim ubuntuda donma kasma oluyordu bilgisayarda belki mint'te olmaz deyip geçtim. uefi modda kurulum yapmayı bilsem laptoouma da kurarım win 8'in yanına.
Bilgi için teşekkürler.

bugra9

Etiket için teşekkürler, sorun çözüldüğüne göre konuyu kilitliyorum.