[Çözüldü] Aynı anda iki altyazı

Başlatan fafnir35, 08 Haziran 2016 - 23:36:03

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fafnir35

Herhangi bir video oynatıcı ile altta İngilizce üstte Türkçe veya tam tersi olacak şekilde nasıl video açabilirim? Sanırım ayarlarında ikincil altyazı seçeneği bulunduran oynatıcı mevcut değil. Altyazıyı gömmek zorunda mıyız. En basit yoldan ikinci altyazı açma nasıl halledilir , yardımlarınızı bekliyorum.

heartsmagic

Altyazıları birleştirip bu şekilde yapabiliyormuşsun eğer yanlış anlamıyorsam.

http://askubuntu.com/questions/216734/displaying-two-subtitle-tracks-simultaneously
http://bonigarcia.github.io/dualsub/downloads.html
http://yuenhoe.com/blog/2013/04/playing-multiple-subtitles-simultaneously-with-mplayer/

İlkinde farklı öneriler göreceksin. İkinci bağlantı o öneriler arasından bir birleştirme uygulaması. Üçüncü bağlantı ise ilk ikisinden bağımısız. Bir altyazı birleştirme betiği var, sonrasında ise mplayer kullanılmakta.  
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

fafnir35

İlk iki bağlantı neticesinde ; altyazılar ekranın alt kısmında  ENG-TR olarak alt alta ve ENG-TR olacak şekilde  sağ-sol yerleşim pozisyonuyla birleşiyor, ekranın üst kısmına yerleşmedi,yerleştirme ayarı göremedim. Bu bir nebze de olsa iş görür. Üçüncü bağlantıda betik ayarını görünce kurcalamaya çekindim. Bağlantı içindeki "script called merge2ass" yazısına tıklayınca birlikte açma veya dosyayı kaydetme arasında seçim yapamadım. Üçüncü bağlantı için ne yapmam gerekiyor? Gedit ile mi açılacak bilemedim.

meda

Vakti zamanında uğraştığım bir konuydu.  :) @heartsmagic'in verdiği bağlantıdaki yöntemleri de denemiştim hatırımda kaldığı üzere 3 yöndem de pek kullanışlı değil onun yerine çift altyazı desteği olan KMPlayer'ı Wine ile çalıştırmayı deneyin.
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava. Orhan VELİ"

fafnir35

Ben zorlamak istiyorum şansımı :); vine, virtualbox gibi yöntemler bilgisayarımın performansını düşürüyor onun yerine dual boot Win+Ubuntu kullanırım herhalde. Fakat Ubuntuda KMPlayer gibi ekstra altyazılı oynatıcı bulunmaması da garip biraz.

heartsmagic

Doğrudan indirebilirsin o betiği, sonra chmod ile çalıştırma hakkı vereceksin oradaki gibi. Gerisi de:

./merge2ass.sh falanca.mp4 sub1.srt sub2.srt
demeye bakıyor. Eğer yerleşim konusu falan sorun yapmazsa Türkçe ayarlarına bakılır sonrasında.

fafnir35

ngokceo@ngokceo:~$ chmod +x merge2ass.sh
chmod: 'merge2ass.sh''e erişilemedi: Böyle bir dosya ya da dizin yok
ngokceo@ngokceo:~$ ./merge2ass.sh Better.Call.Saul.S01E10.720p.HDTV.X264-DIMENSION.mkv Better.Call.Saul.S01E10.720p.HDTV.X264-DIMENSION.srt Better.Call.Saul.S01E10.720p.HDTV.X264-DIMENSION_en.srt

Bir şeyler ters gidiyor, çözemedim.

matrax_41

Smplayer'da iki alt yazı desteği var. Hangi sürümle geldi hatırlamıyorum ama 16.4.0'te (güncel sürüm) var. İki tane alt yazı ekleyip birincil ve ikincil alt yazı açabiliyorsun.

fafnir35

Son sürümde (Ubuntu 16.04) SMPlayer'a ikinci altyazı seçeneği eklenmiş ama ikinci altyazı ne hikmetse açılmıyor. Yapabilenler bilgilerini paylaşabilirlerse sevinirim, bende açılmıyor.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 09 Haziran 2016 - 19:11:27

Sorunu çözebildim sonunda, istifade etmek isteyen olur maksadıyla kısaca açıklıyorum.
SMPlayer sürümünü 15.11 den 16.4.0 sürümüne yükselttim.Şu komutlarla;
sudo add-apt-repository ppa:rvm/smplayer
sudo apt-get update
sudo apt install smplayer smtube smplayer-themes smplayer-skins

Sonrasında  SMPlayer'ı açıp preferences> general> multimedia engine sekmesine girip "mpv" yi seçtim ve ikinci altyazı ekranın üstünde aktif hale geldi. MPV seçilmediği takdirde ikinci altyazı görünmüyor.

@heartsmagic , @matrax_41 ilginiz için ayrıca teşekkür ederim.

heartsmagic

Smplayer meselesini öğrendiğimiz de iyi oldu, teşekkürler ikinize de.
Betik meselesi için not düşeyim, kendisini indirdiğin yerde uygulaman gerekiyordu komutları. Uçbirimi açar açmaz başlangıç dizininde olursun, betik neredeyse oraya geçmek lazım. Örneğin:
cd İndirilenler
veya
cd Masaüstü
veya tam yol vereceksin açar açmaz
komut_her_neyse ~/İndirilenler/falan_felan
Artık her neredeyse yani. Basit uçbirim komutlarına göz gezdirmeye bak biraz :)