[Çözüldü] Deja-dup cache dizinini /tmp'e taşıma sorunu

Başlatan cokomoko, 08 Haziran 2016 - 18:51:01

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cokomoko

Arch'ta adımlı yedekleme için deja-dup deneyeyim dedim ama mevcut dosya sistemimde çok az boş alan kaldığı için şu şekilde hata verip duruyor:
Alıntı Yap'depo üzerinde yedekler/deja-dup' içerisinde boş alan kalmadı.
Halbuki depoda 89 gb boş alan var. Sorun o değil zaten yedekleme dosyalarını /home/cokomoko/.cache/deja-dup altına attığından klasör şişiyor ve bu yüzden hata veriyor.
Şimdi ben bu cache'leme işini nasıl /tmp'e tanımlatırım? Şunları denedim ama olmadı, yine aynı hatayı verdi
http://askubuntu.com/questions/67397/why-does-d%C3%A9j%C3%A0-dup-say-there-is-no-space-left
http://askubuntu.com/questions/191653/deja-dup-backup-change-use-of-tmp-to-another-folder-location/284124#284124
Deja-dup'a baktım cache'yi farklı dizine tanımlama seçeneği bulamadım. En işe yarayan öneri şu oldu:
mkdir /othervolume/.deja-dup-cache
mv ~/.cache/deja-dup/* /othervolume/.deja-dup-cache/
rmdir ~/.cache/deja-dup
ln -sf /othervolume/.deja-dup-cache ~/.cache/deja-dup

Ama bunda da metadata dosyasını bulamadığından yedekleme durdu. Hem de bilgisayarı aç-kapa yapınca ayarı bir daha yapman gerekiyor.
''Eğer 386BSD ben Linux'a başladığımda var olsaydı, Linux büyük bir olasılıkla olmazdı."
........................Linus Torvalds..........................
İnsanın aradığı sadece huzur ve mutluluktur, 1 numara olmak yalnız kalmak demektir ve 1 numara kalmak için birçok şeyi feda etmek zorunda kalırsın...

ata1

tmp büyütmek işe yarar mı ?? tabi ram ne kadar olduğunu bilmediğimden tahmin sadece

cokomoko

/tmp büyütmeye gerek yok /tmp yeterli ama metadata dosyası olmadı mı hata veriyor, bir de /tmp'i kalıcı olarak cache atamak istiyorum.
''Eğer 386BSD ben Linux'a başladığımda var olsaydı, Linux büyük bir olasılıkla olmazdı."
İnsanın aradığı sadece huzur ve mutluluktur, 1 numara olmak yalnız kalmak demektir ve 1 numara kalmak için birçok şeyi feda etmek zorunda kalırsın...

heartsmagic

/tmp alanı yedek doğrulama için kullanılıyor, doğru mudur? Bu durumda önbellek dizini ne için kullanılıyor? Yedekleme dosyalarını atıyor demişsin, bu durumda hedef dizin göstermenin ne anlamı oluyor ki? Kullanmadığım için bilemiyorum, bu nedenle soruyorum.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

cokomoko

Hayır /home/cokomoko/.cache/deja-dup yedek doğrulama için kullanılıyor ve doluyor ben bunu /tmp'e ayarlamak istiyorum ki dolup da hata vermesin. Şimdi bir deneme daha yapıyorum tmp'e sembolik bağ oluşturdum, bakalım bu sefer hata verecek mi.

heartsmagic

Allah Allah, herkes /tmp kullanılıyor diyor. Şu şekilde denersin eğer çözemezsen:
TMPDIR=/tmp deja-dup --backupBir bakalım ne olacak.

cokomoko

Ben de /tmp kullanıyor düşünmüştüm ama /home/cokomoko/.cache/deja-dup altında 700 küsür mb dosya görünce öyle olmadığını anladım, şu denemem bitsin önerinizi deneyip döneceğim tekrardan.

heartsmagic

cokomoko

heartsmagic dediğini denedim ama yine aynı hatayı verdi:
Alıntı Yap'/home/cokomoko/.cache/deja-dup/metadata' geri yüklenemedi: Dosya yedek içerisinde bulunamadı
Galiba bu bir bug, çünkü metadata dosyası yedeklemeye başlarken vardı şimdi yok, neden yok ben de bilmiyorum.

heartsmagic

Olabilir:
https://bugs.launchpad.net/deja-dup/+bug/1217959
http://askubuntu.com/questions/560339/backup-failed-could-not-restore-cache-deja-dup-metadata-file-not-found

Çok ayrıntılı bakamadım ama sendeki gibi harici bir yer meselesi var sanki. İkinci bağlantıda dosyayı oluşturunca sorun olmadığını söylemiş biri ama ne kadar sağlıklı olur bilemiyorum.

cokomoko

Bir kaç gün önce bunu yeniden denedim, başarıyla oldu.Ama metadata dosyasını home altında tutarak yapabildim ki zaten de öyle olması lazım. Anladığım kadarıyla bu dosyayı doğrulama gibi işlemler için kullanıyor ve /tmp'e taşınması bu yüzden hata veriyor. O metadata dosyasının orada durması şart, bende hala duruyor.
Bu arada bu işlemleri yaptığum zaman deja-dup'a güncelleme de gelmişti, bazı buglar çözülmüştü.
Konu çözüldü, kitlenebilir.