Skype'da Konferans Çağrısı Gelmiyor.

Başlatan johndazake, 08 Haziran 2016 - 12:14:15

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

johndazake

Selamlar Arkadaşlar,

Ubuntu 16.04 LTS kullanıyorum. Skype'da bir sorunum var.

1- Skype'de kişilerimle mesajlaşıyorum sıkıntı yok.
2- Karşıdaki birine çağrı gönderip görüntülü ya da sesli görüşüyorum.
3- Karşıdaki kişiden çağrı alıyorum, masaüstüne uyarı da çıkıyor.
4- Sıkıntı şurada bir kişi konferans görüşme başlattıysa masaüstüme uyarı gelmiyor, diğer kullanıcıları (windows kullanıcıları) konferansa katılıp toplu olarak görüşürken bana çağrı dahi düşmüyor.
Skype'ı tıklayıp gelen çağrılarda bir şey varmı bakiyim de varolan konferansa katılayım diyorum malesef burada ki ekranda da gözükmüyor.

Neden normal çağrıları alırken, konferans çağrı alamıyorum.

Bu konuda yardımı olabilecek varmı?
Skype son sürümü zaten: 4.3.0.37

ErtugrulTRN

johndazake

Alıntı yapılan: ErtugrulTRN - 08 Haziran 2016 - 13:22:51
sudo apt-get ınstall skype

Skype kurulu zaten. :(

selcuk@selcuk-P55A-UD3R:~$ sudo apt-get install skype
[sudo] password for selcuk:
Paket listeleri okunuyor... Bitti
Bağımlılık ağacı oluşturuluyor       
Durum bilgisi okunuyor... Bitti     
skype zaten en yeni sürümde (4.3.0.37-0ubuntu0.12.04.1).

heartsmagic

@ErtugrulTRN, heyecanını anlıyorum ancak insanlara yardım etmek için biraz daha zaman tanı kendine :) Tam bilmeden yardımcı olmaya çalışmak yarardan çok zarar verebilir.

@johndazake, şurada benzer sorundan bahsediliyor uzun uzun:
http://www.omgubuntu.co.uk/2016/02/skype-for-linux-group-calls-need-to-update-issue

Ayrıca, daha önce açılan çok fazla sayıda şikayet başlığı var. Fakat, gördüğüm kadarıyla çözüm yok ne yazık ki. OMGubuntu tarafında yazıyı yazan kişi ise ilk hatadan sonra tekrar denediğinde katılabildiğini söylemiş. Fakat, sen bunu büyük ihtimalle denemişsindir zaten. Gerçi sen görünmüyor demişsin, hiç mi görünmüyor konferans sohbeti?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

johndazake

Selamlar Heartsmagis,

Evet konferans sohbeti hiç gözükmüyor Ubuntu Skype'da. Ancak aynı anda telefonda kurulu olan skype'a geliyor toplantı görüşmesi.

Hatta 2 yerde oturum açtığımız için olmuyordur dedik. Telefondaki oturumu kapattık, yine gelmiyor konferans isteği Ubuntu masaüstü pcmize. :(

heartsmagic

İlginç, neden bazılarında görünüyor ilkinde sorun yapıyor, sonrasında düzeliyor da sende ve diğerlerinde görünmüyor acaba. Millet çok şikayetçi Skype'tan bir süredir. Hani olayı da Microsoft'a bağlıyorlar. Körü körüne eleştiri yapmamak lazım ama uzunca bir süredir güncelleme vermiyor bizim tarafa. Bu da bir gerçek. Kaldırıp, dosyalarını falan güzelce temizledikten sonra yeniden kursan acaba bir şeyler değişir mi?

johndazake

Evet ben de Türk ve yabancı kaynaklarda araştırdık. Bayağı şikayet var skype konusunda. Madem Microsoft güncelleme yapmıyor biz de bekleriz, belki Ubuntu tarafına gelecek bir güncelle ile bu sorun hallolur.

Tamamen silip tekrar yüklemeyi de denedim. Farklı pclerde de denedim sonuç aynı, malesef konferans çağrı gelmiyor Ubuntu ya :(

Ozmo

skype'ın linux versiyonun güncellenmesi lazım aynı sorun bende de var

heartsmagic

Ubuntu tarafındaki bir güncellemenin sorunu düzelteceğini pek sanmıyorum, keşke öyle olsa. Umarım Skype'a gelir güncelleme.

johndazake

Umarım Skype sesimizi duyar da güncellemeyi yapar.