[Çözüldü] wpscan kurulumunda sorun yaşıyorum

Başlatan yahyakilicaslan, 08 Haziran 2016 - 00:10:02

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yahyakilicaslan

Arkadaşlar merhaba, wpscan programını çalıştırmak içinn ruby ve bundler kurmam gerekiyor

her adımı doğru yapıyorum ama ssl hatası alıyorum, wpscanı kurdum
bundle install diyorum kuramıyorum hata veriyor programıda çalıştıramıyorum

yardımcı olabilecekmisiniz?

şimdi ruby wpscan.rb

komutunu yazınca

Could not find gem 'typhoeus (>= 0.8.0)' in any of the gem sources listed in your Gemfile or available on this machine.
Run `bundle install` to install missing gems.

hatası alıyorum  wpscanı nasıl çalıştırabilirim.*

Reverser

WordPress vulnerability scanner kurulumundaki amaç nedir ?

XFCE ROCKS !
Powered by Thunar & XFWM4

heartsmagic

bundle install
ne diyor?

https://github.com/wpscanteam/wpscan/issues/878

Bu konu bizim hassas noktalarımızdan, @Reverser bu nedenle soruyor amacı. Hani çok ama çok acemi kullanıcılara bu konularda pek yardımcı olmak istemiyoruz. Zira bu konuda yardım etsek temel bir başka noktada tıkanacak bu kullanıcılar. Haliyle sürekli dışarıya bağlı kalarak bir şey yapılamayacağı için önce Linux'un temellerinin öğrenilmesi lazım. Öteki türlü amaç kısayoldan bir şeyler denemekse doğrudan Kali Linux kurulur, hazır gelen wpscan ile devam edilir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

yahyakilicaslan

Amaç denemek... birseyleri deneyerek ogreniriz ki bende deneyerek ogrendim ve calistirdim sagolun. Burda bunun amacini sormak yerine, su sekilde deneyebilirsin gibi yonlendirmeler yapsaniz daha saglikli olur, nitekim arastirdim ogrendim ve kurdum. Tesekkurler

heartsmagic

Neden böyle yaptığımızı, neden böyle daha sağlıklı olduğunu izah etmeye çalıştık esasında. Her önüne gelen "hacker olma sevdalısını" burada eğitemeyiz bizler. Eğitmesine eğitiriz de, "ağ kartımı monitoring moda sokamadım, yardım" diyeni eğitmemiz mümkün değil. Senin durumun böyle olmasa da forumdaki ilk iletin olması nedeniyle bazı şeyleri sorgulamamız çok makul.

İkinci konu da, ben bir öneri vermeye çalıştım ve neticesini görmek istedim. Haliyle kör kuyuda bırakmak istemiyoruz kimseyi. Peki madem sorunu çözdüysen nasıl çözdüğünü de aktar ki başkaları da faydalansın.

yahyakilicaslan

sudo apt-get install libcurl4-openssl-dev libxml2 libxml2-dev libxslt1-dev ruby-dev build-essential libgmp-dev
git clone https://github.com/wpscanteam/wpscan.git
cd wpscan
sudo gem install bundler && bundle install --without test

yapara kurulumu gerçekleştirdim,

ssl sertifka hatası veriyor bundle kurmak istediğimde, bunu da atrustun .pem uzantılı sertifika dosyasını indirip ruby nin altında ssl_cert klasörüne attım ve bu şekilde kurulumu tamamladım. ssl_cert klasörüne root yetkisi ile dosya yazabiliyoruz .

2. bir konu hacker olma sevdalısı değilim, sadece wordpress kurulu sayfamdaki açıkları kontrol edip gerekli önlemleri almak için tarama yapmak istedim, sonuca gelecek olursak, wpscan gayet yararlı bir wp açık tarayıcı, işime yaradı ve gerekli düzenlemeleri yaptım.

heartsmagic

Geri bildirim için teşekkürler. Forumda şöyle bir uygulamamız var: cozuldukonusu
Bu seferlik ben yaparak kapatıyorum konuyu.