[Nasıl] Arch Font Sorununun Çözümü

Başlatan cokomoko, 06 Haziran 2016 - 18:03:04

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cokomoko

Senin yaptığın Adapta Green diyeyim.  :)
Conky içeriğini sana versem denesen olur mu? Eminim sende de aynısı olacak, çünkü genel kullanımda öyle hemen fark edilmiyor.
''Eğer 386BSD ben Linux'a başladığımda var olsaydı, Linux büyük bir olasılıkla olmazdı."
........................Linus Torvalds..........................
İnsanın aradığı sadece huzur ve mutluluktur, 1 numara olmak yalnız kalmak demektir ve 1 numara kalmak için birçok şeyi feda etmek zorunda kalırsın...

mhmtkrktr

Tabi olur. Ama benim temanın içinde Helvetica fontu tanımlanmış olabilir. Zaten o şekilde ama sana göndermeden önce silmemiş olabilirim. Helvetica font seti yoksa sistemde o da sebep olmuş olabilir belki. Aklıma bu geldi ama sen başka bir tema ile de denmişsindir sonuçta.
Paylaşırsan deneme yapabilirim.

cokomoko

Tema başka denedim ama olmadı. O ince, zarif, canlı renkleri ve fontu yakalayamıyorum bir türlü. Artık geriye de dönemiyorum ama neyse ki bu testing bölümüm ana makinede görüntü net ve canlı. Tabi o ana makinedeki Arch aylardır güncellenmemiş.
Helvetica bende yok uzak da dursun biliyorsun o da bayağı görüntü bozukluğuna sebep oluyor.
''Eğer 386BSD ben Linux'a başladığımda var olsaydı, Linux büyük bir olasılıkla olmazdı."
İnsanın aradığı sadece huzur ve mutluluktur, 1 numara olmak yalnız kalmak demektir ve 1 numara kalmak için birçok şeyi feda etmek zorunda kalırsın...

mhmtkrktr

Tercih meselesidir * tabi ki ama burada olduğundan farklı bir sonuçmu veriyor sende.

http://i.hizliresim.com/yVg55dy.png

Benim sistemin tamamı o şekilde. İstediğim koyulukta ve yumuşak fontu en iyi onda alabiliyorum ben.

cokomoko

1 sene önce facebook gibi sitelerde fontları bozuyordu ama şimdi yok bende. Aynı sorunu resmi forumda yaşayanlar da olmuştu.
Bu arada conkyrc içeriğini attım, lua ve logo basan fontlar önemli değil. Çıktıda bir iki font görünse de bize yeter.

mhmtkrktr

Şu şekilde görünüyor bende,

http://i.hizliresim.com/OEmARD.png

Ekran çözünürlüğünden dolayı yazı fontlarının bir kısmını büyüttüm. Çok küçük görünüyorlardı. Küçük olanlar hala o şekilde.
Bu arada senin conky içine tanımlanmış VariShapes, Poky , Musicelements, StyleBats, Devil ve arada kaynayan bir kaç font daha yok bende. Tamamını bende olan bir font setine göre düzenlemeden net cevap vermek doğru olmaz sanırım ama genel olarak sorun yok gibi sanki.

cokomoko

Tam olarak net bir şey diyemem ama yarın tüm ayar ve font dosyalarını atmaya çalışırım sana.
Hakkaten sende neden bu kadar küçük görünüyor, monitör çözünürlüğü fazla olmalı.
Sorun benim ilk mesajdaki conky netliğinde olmaması, ama tam manasıyla conky'i çalıştırırsak sende o zaman daha sağlıklı sonuca ulaşırız. Zaten geç de oldu.

mhmtkrktr

Benim ekran çözünürlüğü yüksek. O sorun değil, fontlar düzenlenirse ayarlanır onlar ama söylediğim gibi o conky içine tanımlanmış hiçbir font yok benim bilgisayarımda. Yani doğru sonuç almak mükkün olmaz bu şekilde. Sormak istediğim sende varmı o fontlar? Conky yi ilk kurduğunda temin etmiş, sonra sistemi yeniden kurmuş ama o fontları yedekleyip aktarmayı unutmuş olabilirmisin mesela.

cokomoko

Var tabi yedekleri de var hem zaten fontlarda sorun olsa conky komutu verdiğimde çıktı verirdi terminale. Bu conky ve dosyaları 2013'ten beri var sistemimde sabit dosyalardır. 

mhmtkrktr

Bende ki görüntüsü de aslında resimdeki gibi değil. Daha parlak, canlı bir görüntüsü var ama şu ekran görüntüsü almada ki bulanıklığı çözemedim bir türlü. Ekranda ki görüntü ile resimde ki görüntü çok farklı çıkıyor bende.
Uçbirimden çalıştırıyorsan doğru, uyarıları görmen gerekiyor. Senin conky benim ekran kartını 60 derece gösteriyor. :) Halbuki bilgisayarın fanı bile çalışmıyor şuan. Buz gibi. :)
Yarın tamamını gönder birde öyle deneyelim istiyorsan.

cokomoko

Şu an sıfır yepisyeni bir Manjaro Gnome üstündeyim ve onda da aynı cansız renkler ve fontlar var.

Daha ince, zarif ve canlı olması renkler ve fontlar ama olmuyor. Bir de dikkat edersen fontlar 1 tık kalın görünüyor.
Conky'nin genel fontu droid sans diğer fontlar pek de önemli değil, çünkü onlar logoları veriyor bize.
Conky'nin nvidia için gösterdikleri doğru bende, hatta gpubenchmark yaparken doğruluğunu test etmiştim. Yalnız sınırı 60 derece göstermesi ilginç, çünkü testlerde 72 dereceye kadar çıkıyor ısı. Ama ona yapacak bir  şey de yok, çünkü nvidia-settings'den alıyor değerleri ve onda da sınır 60 derece görünüyor.

cokomoko

Şöyle bir düzeltme gelmiş https://www.archlinux.org/news/ttf-dejavu-237-will-require-forced-upgrade/
denemedim ama düzelmiş olabilir, öte yandan fontconfig paketi için de açılmış bir kaç bug bildirimi gördüm, bakalım zamanla inşallah düzelir diye umuyorum.