kurulum sorunsuz bitti ama açilmiyor

Başlatan beratta, 03 Haziran 2016 - 20:23:19

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

beratta

Merhaba arkadaşlar ubuntu son surum u dvd İle bılgısayarıma yukledım yeniden baslata kadarda geldim fakat bılgısyar açılırken şimdi failure insertdisk diye hata veriyor yani boot yapmıyor... bunu nasıl çözebiliriz hdd de boş Windows yok PC casper nirvana nb 15.6

mt

Alıntı yapılan: beratta - 03 Haziran 2016 - 20:23:19
Merhaba arkadaşlar ubuntu son surum u dvd İle bılgısayarıma yukledım yeniden baslata kadarda geldim fakat bılgısyar açılırken şimdi failure insertdisk diye hata veriyor yani boot yapmıyor... bunu nasıl çözebiliriz hdd de boş Windows yok PC casper nirvana nb 15.6

linux'u nereye kurdun bilgisayarında bir hard diskmi takılı?
sanki sorun biosla ilgili gibi duruyor..

illedelinux

Geçenlerde bir kaç kişi de aynı sorunu yaşamıştı. Ben de bu sorunun kaynagını bulmak için dün bir hayli araştırdım ve dört tane 16.04 dağıtım denedim, ikisinde aynı sorunu gördüm. Bildigim-bilmedigim bir çok şey denedim ama sorunun kaynagını çözemedim. Daha da ilginç olanı, bu dağıtımlarla sürekli haşır-neşir olmama ragmen sanal makinede de çalışmamalarına ilk defa şahit oldum. Son sürümlerde bu garip durum ne zaman çözülür bilemem. Şimdilik sorun çıkarmayanlarla idare edecegiz galiba...
GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

mt

Alıntı yapılan: beratta - 03 Haziran 2016 - 20:23:19

sistem disk takılı değil diye uyarı vermiş bilgisayarın açılırken biosu açıp birincil disk hardiskin mi kontrol edermisin?

beratta

evet hardiske kurulu ve yalnizca ubuntu yuklu...biosdan birincil ikincil yaptim hatta pekcok seyi kapatip acarak denedim ama olmadi...dikkatimi ceken sey ise benim biosda os seceneklerinde windows 8.x ve 7 var acaba baska isletim sistemine kapali olabilir

mt

Alıntı yapılan: beratta - 03 Haziran 2016 - 21:51:30
evet hardiske kurulu ve yalnizca ubuntu yuklu...biosdan birincil ikincil yaptim hatta pekcok seyi kapatip acarak denedim ama olmadi...dikkatimi ceken sey ise benim biosda os seceneklerinde windows 8.x ve 7 var acaba baska isletim sistemine kapali olabilir

hangi anakartı kullanıyorsunuz biliyorsanız yazarmısınız?

ata1

bu hem tablet hem notebook olanı yani 64 gb alanı olan ise yanılmıyorsam freedos kılıdı vardı. Yanılıyor olabilirim. Aklımda bu şekilde kalmıştı.

beratta

yok bildigin laptop N2840 modeli... ana kartini bulamadim...tekrar kurmayi denicem 2kez kurdum ama kurarken yukarida gelistirici modu yaziyordu bu sorun olmus olabilirmi...suan live dvd olarak kullaniyorum bunu boot ediyor ama kurulu halini boot etmiyor yani cd de veya surumden sanirim degil  gibi...freedos kilidi nasil acilabiliriz ata

ata1

İşlemci Tipi   Intel Celeron  ;D
şurayı bir inceleyin yardımı olabilir
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=48843.0

heartsmagic

UEFI kapalı mı, BIOS ayarları buna göre ayarlı mı? Yoksa hiç UEFI falan yok mu?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ErtugrulTRN

İlk baştan bakcak olursak boot ettiğim .iso dosyasında hatalı olabilir.