[Çözüldü] Cloud ide ve masaüstü ide ortamını entegre etmek

Başlatan dexter, 03 Haziran 2016 - 16:47:27

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

dexter

Herhangi bir cloud ide (cloud9 ide olursa iyi olur) ile masaüstü ide ortamını senkronize etmek mümkünmü acaba?

naklov

@dexter,

Localde çalıştığın projeyi senkronize olarak serverde da güncellemek mi istiyorsun tam olarak. Yanlış bilmiyorsam cloud9 IDE'nin git senkronizsyonu var diye biliyorum.
Peşinden Gidecek Cesaretin Varsa Bütün Hayaller Gerçek Olabilir..

dexter

Evet haklısın.ben direk yerwldwki dosya üzerinden düşünmüştüm.ama git üzerinden daha mantıklı. İki taraftada git çekip dosyayı senkronizasyonu sağlarım.çok teşekkürler yardımın için.

Sent from my HUAWEI P6-U06 using Tapatalk

Reverser

XFCE ROCKS !
Powered by Thunar & XFWM4

naklov

Alıntı yapılan: dexter - 04 Haziran 2016 - 00:10:11
Evet haklısın.ben direk yerwldwki dosya üzerinden düşünmüştüm.ama git üzerinden daha mantıklı. İki taraftada git çekip dosyayı senkronizasyonu sağlarım.çok teşekkürler yardımın için.

cloud9 IDE ile hangi dilde proje geliştireceksin ?

dexter

Javascript

naklov

Alıntı yapılan: dexter - 04 Haziran 2016 - 14:19:47
Javascript

Javascript'te ekip olarak mı geliştireceksin bilmiyorum ama sana IDE olarak WebStorm'u tavsiye edebilirim https://www.jetbrains.com/products.html?fromMenu#lang=js frp üzerinden Web server  is on remote host, ozelliği ile CTRL+S işleminde anlık eşitleme yapıyor. Ben Phpstorm kullanıyorum baya işime yarıyor açıkcası.

dexter

@naklov tek başıma şimdilik. daha öğrenme aşamasındayım. ileride birkaç kişi olabilir. Ayrıca bildiğim kadarıyla webstorm ücretli. ben nücretsiz bir ide arıyorum.

naklov

@dexter
Ücretsiz arıyorsan Atom , Netbeans önerebilirim sana aynı şekilde sunucu bazlı eşitleme eklentileri bunların da var, indirip araştırabilirsin.

dexter

@naklov Teşekkürler. Bakarım. Peki cloud9 ide ile bir entegrasyon sağlayabiliyormuyuz Atomda. Github hariç. Direk bir destek varmı, plugin ile falan.

naklov

Alıntı yapılan: dexter - 06 Haziran 2016 - 10:56:34
@naklov Teşekkürler. Bakarım. Peki cloud9 ide ile bir entegrasyon sağlayabiliyormuyuz Atomda. Github hariç. Direk bir destek varmı, plugin ile falan.

Tam olarak demek istediğini anlamadım ama :) Atomda plugin desteği var, cloud9'un ben sadece github desteği olduğunu biliyorum ama seni yanıltmayayım detaylı araştırmak lazım .

dexter

@naklov Anladım. Neyse biraz araştırıım. Yardımların tekrar teşekkürler.