ubuntu server'ı internete açmak

Başlatan rocia, 03 Haziran 2016 - 07:59:29

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

rocia

yeni bi pc aldım eski masaüstü bilgisayarıma ubuntu server kurdum android telefonum ile evdeki ağa bağlanıp usb ile interneti ubuntu server'a aktarıyorum arada mobilin internetini de kullandığım oluyor her neyse işte internet bağlantısı var masaüstü pc içinde ubuntu server kurulu lamp kurmadım dns server openssh nginx kurulu her neyse işte ben bunu nasıl internete açıcam deneme için yapıyorum maksat server nedir lan nasıl çıkıyor bu makineler felan tecrübe kazanmak ama yok bulamadım bir türlü bi el atarsanız ubuntu ustaları olarak güzel olur olay şu dediğim gibi kurulu internet bağlantısı mobilden aynı ağda olmasın diye ben bunu nete açmak istiyorum ama domain felan yok direkt tarayıcıya ip'yi yazıp nginx'i görmek ip'den başka bi ağdan nete açmak anladınız işte bunu nasıl yapıcam ip static yapma felan falan dns'i google dns veya open'da olur onun haricinde dns server nasıl kurarız bizimde kendimize ait bi 8.8'imiz olsun bi kişilik 2 kişilik tabii hemen o bu demeyin her neyse işte nasıl *olacak bu iş şöyle bi sadece ip kendi dns'im çıkmayı gösterse birisi ne güzel olur ya bu data centerdaki adamlar olayı nasıl yapıyor domainsiz ip olarak onu bi söyleyin küçük çaplı birisi söylesin tabii şu domain olayını kendimiz nasıl yaparız past masterlar da o konuya el atabilir (yapılmıyor bi yerde felan falan konusunun ötesi var mı)

heartsmagic

O kadar çok şey var ki konunun içinde ve o kadar karışık yazılmış ki :) Biraz daha Türkçeye dikkat etsen, cümleleri bölsen falan inan çok daha iyi anlaşılırsın. Forumda tek başlıkta bu kadar fazla konu konuşmuyoruz, verimli olmuyor. Sırayla her sorunun için bir başlık açarsın, adım adım oradan takip edersin konularını. Öncelikle, sunucu telefondan mı alıyor interneti? Telefondan evdeki ağa bağlanıp, USB ile nasıl ağa geçiş yapılıyor? Ben yapıyı anlayamadım. Neden ayrıca ağı ayırmak istedin bu şekilde? Kaldı ki sunucu olacaksa bu sistem, telefondan internet almanın bir anlamı oluyor mu?

Önce bir yapıyı anlayalım.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ErtugrulTRN

Anladığım kadarıyla vps hostu açmasın ve linux ubuntu kurmussu, vpn olarak mı kullanıyorsun ,dns gizlemek için.
Buraya kadar anladım ancak sorun ne?

heartsmagic

@ErtugrulTRN, bir başlıkta daha söylediğim gibi yardım etmek için biraz daha zaman tanı kendine lütfen :)

ErtugrulTRN

Alıntı yapılan: heartsmagic - 09 Haziran 2016 - 02:15:55
@ErtugrulTRN, bir başlıkta daha söylediğim gibi yardım etmek için biraz daha zaman tanı kendine lütfen :)
ne anlatmak istedigimi anladım vps kurmak istiyo.

ilgili makale burda:
https://teknoseyir.com/kendi-vpn-sunucunuzu-openvpn-ile-kendiniz-kurun

bundan bahsediyorsa bu konuda yardımcı olabilirim.

heartsmagic

Her ne kadar ilk ileti karışık olsa bile ilk cümlede bak ne yazıyor:
Alıntı Yapyeni bi pc aldım eski masaüstü bilgisayarıma ubuntu server kurdum

Ortada VPS yok, bir makineye Ubuntu sunucu sürümü zaten kurulmuş. Konuda VPN ile ilgili hiçbir şey sorulmamış. Bu da neden seni uyardığımız, neden engelleme yaptığımız ile ilgili bir başka açıklama olsun.

rocia

konuyu unutmuşum hocam hazır geri dönmüşken güzelce bir açıyım umarım hızlı bir şekilde cevaba ulaşırım
eski masaüstü bilgisayarıma internetten ubuntu server'ı indirip kurdum.
internet bağlantısı için kablolu bağlantı sağlayamıyorum modemim uzakta masaüstü bilgisayarımda wireless yok o yüzden kablolu bağlantı sağlamak zorundayım öncelikle anroid telefonum ile modemin internetini alıyorum sonrada onu usb yardımı ile masaüstünün interneti yapıyorum :D

özet;
masaüstü bilgisayarımıza ubuntu server'ı indirip kurduk ve internete bağladık.

ubuntu server'ı kurarken neyi kuracağımı seçerken dns server ve openssh server'ı seçtim. Kurulum bittikten sonra birde ubuntu server'a nginx kurdum.

buraya kadar tamam şimdi yapmak istediğim şey bu makineyi web server'a dönüştürmek :D mesela benden 100 km ötedeki bir arkadaşıma ip'yi söyleyeceğim tarayıcısına ip'yi yazıcak ve benim masaüstü pc'me bağlanıcak :D yıllardır var olan web sitesi olayı ama nasıl yapılır evde onu merak ediyorum şimdi upload hızları ups yangın felan bir sürü şey lazım demeyin burada 2 3 kişilik belkide günde 3 4 saat bile çalışmayacak hatta onuda bırakın olay denemek ve öğrenmek

ama nasıl yaparız modemin 80 portunu açıp direkt olarak modem üzerinden oluyor mu yoksa pc'ye bağlantı olayı ama tehlike arz etmezmi aynı zamanda normal olarak kullandığım pc'mdede aynı interneti kullanıyorum onada bağlanabilirler mi :D

80 portuna herkes bağlanabiliyor bunu mesela @heartsmagic ve ben bağlanıyoruz onun ip'si ve benim ip'm tarzı bir şeklede alabiliriz fark etmez amaç websitesi yayını değil makineye nereden olursa olsun bağlanmak

bunun dışında herhangi bir dns hizmeti kullanmadan kendi dns servisimizi kurma ihtimalimiz varmı 2 3 kişilik olarak çok fazla sorun olmaz heralde

Berkhan Berkdemir

Merhaba,

İşlem aynen şöyle işleyecek
1) Öncelikle UFW den 80 portunu "allow" olarak işletmeniz gerek
2) Router arayüzünden 80 portunu açmanız gerek
# DMZ ye atayabilirsiniz. DMZ anlamı internetten bütün portlara erişime sahip yer anlamındadır.
3) Uzak IP nizi bulmanız gerek
4) Karşıda ki kişiye IP yi verin

Böylelikle sonuçlanması gerek.

İyi günler.

SM-J700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

GitHub: @BerkhanBerkdemir
Eğer Linux hakkında güncel haber ve rehberler görmek istiyorsanız profilimde ki linke tıklayın.