Son dağıtımlar

Başlatan levandovski, 02 Haziran 2016 - 18:11:13

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

levandovski

Merhaba.
Kısmet olursa bu başlıkta en yeni dağıtımları tanıtmaya çalışacağım, katkılarınızla.

------------------------Backbox 4.2.0--------------------------------------

(denediğim donanım: intel pentium dual core T2370. 1.73 ghz. 2 gb ddr)
açılış ve kapanış süresi: 7 sn.
malzemeler: iso dosyası, unetbootin (usbdiske yazdırıyoruz).
Kurulma: Çok kolay. 15 dakikada. Başka bir sistemle birlikte kurulmasında sakınca
yok, çünkü ubuntu kurulum ekranı var ve tercihler güzel (tüm diski kullan, yanına kur,
başka bir şey).
Kurduktan sonra masaüstü geldi. Masaüstü yazılımı Xfce. Üst panel var ve sağında
network, bluetooth, pil simgeleri belirdi. Tarih ve saat tam. Klavye ve fare tam.

Hemen internet tarayıcıyı açalım: Firefox 46.0.1.(son sürüm)Bu yazıyı Backbox'tan
yazıyorum ki, tam olsun (virtual değil yani).İnternet aygıtını hemen tanıdı ve bağlandı.
Menüde neler var?: Favoriler (firefox, thunar, uçbirim, software updater, bleachbit,
mousepad, vidalia, xchatirc.)
Çokluortam: Parole, xfburn, pulseaudio,recordmydesktop, gmusicbrowser.
Donatılar: Çalıştır, uygulamabulucu, archivemanager, gtkhash.
Geliştirme: Geany, Meld, Sqlite.
Grafik: Documentviewer, gimp, imagemagick, ristretto, simplescan.
İnternet: Firefox, Filezilla, Thunderbird, Pidgin, Remmina, Thorchat, Transmission.
Ofis: LibreOffice, Orage, sözlük.
Sistem: Synaptic, Gdebi, Softwareupdater, Bleachbit, Gigolo, Görevyöneticisi, Mat.

Diğer: Anonymous, Auditing, Services.

Takdir ettim bu dağıtımı. Hem hızlı, hem analiz yazılımları var, hem diğer alışılmış
yazılımlara sahip. Sitesi var, yalnız community penceresine "coming soon" yazmışlar!
Distrowatch'da 56. sırada görünüyor. "Penetrasyon testleri ve güvenlik değerlendirmeleri
için geliştirilmiş Ubuntu tabanlı bir dağıtım olup etikhack, adlibilişim, istihbarat
amacıyla kullanılmakta hızlı ve güvenlidir" diye tanıtılmış birçok sitede. Başka bir
bilgi yok, bizden başka kullanan yok galiba eheh.