Kiril Alfabesini Nasıl Yükleyebilirim?

Başlatan warpalawas, 02 Haziran 2016 - 17:38:31

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

warpalawas

Arkadaşlar merhaba,
ubuntu 2014 Lts Tahr, libre office var Kiril Alfabesi yüklemek istiyorum. Zaman zaman kiril alfabesi karakterlerine ihtiyacım oluyor. Forumda bulamadım.
Online veya sitelerden kullanamam. Bu harfleri KolourPaint vb programlarla kullanacağım. O nedenle KolourPainti açtığımda orada seçebilmeliyim.

tiar

Alıntı yapılan: warpalawas - 02 Haziran 2016 - 17:38:31
Arkadaşlar merhaba,
ubuntu 2014 Lts Tahr, libre office var Kiril Alfabesi yüklemek istiyorum. Zaman zaman kiril alfabesi karakterlerine ihtiyacım oluyor. Forumda bulamadım.
Online veya sitelerden kullanamam. Bu harfleri KolourPaint vb programlarla kullanacağım. O nedenle KolourPainti açtığımda orada seçebilmeliyim.

https://www.fonts.com/search/all-fonts?Licenses=Desktop&SortColumn=relevancy&searchtext=Kirill&ShowAllFonts=All&SearchType=AllFonts&page=1

Ücretli bir site ücretsiz olanlarlarda var siteyi bir kurcala derim.
izle sorgula hayatın değişsin >> https://www.youtube.com/watch?v=SQWqksdE4gw

Dİn dünyadaki en büyük yalan..

warpalawas

tiar,
orası kiril alfabesini ücretsiz vermiyor.
Ubuntu'nun kendi sitesinde yok mu?
http://font.ubuntu.com/#
bu sitede ne demek istiyor anlayamadım.

Yabancı bir sitede yazılım merkezine Cyrillic Font yazın çıkar diyor. Ben de yazdım bir sürü şey çıktı. Bilgisi olan bi arkadaş bakabilir mi hangisini indireyim?
Teşekkürler.

mt

ben pek anlamadım ama sanırım sorunun cevap paket yöneticisinde <Paket yöneticisine> tıklayın > Ara kısmından "Cyrillic" kelimesini aratın.. bulduğunuz dosyaları yükleyebilirisiniz.

warpalawas

mt,
benim dediğim de o, paket yöneticisi (yazılım merkezi) orada en az 20 - 30 paket var ben 3 tanesini kurdum. Olmadı. Hangisi kurmam gerektiğini sordum son iletimde.

Reverser

XFCE ROCKS !
Powered by Thunar & XFWM4

ekremsenturk

1. Ubuntu'nun sistem dilini ve klavyesini Rusça seçersin ve ardından sistemi güncellersin.
2. Sistem dili Türkçe kalsın ama farklı karakterler de kullanabileyim istiyorsan, "Scim" (ya da Scim-input) uygulamasını kurarsın ve seçili klavye tarafından desteklenmeyen karakterleri oradan seçerek eklersin.

Rusça öğreniyorsan (Veya Yunanca) birinci yöntem daha kullanışlı olur.

warpalawas

Reverser,
yazdıklarınızdan birincisini yükledim. Teşekkürler. Ama bu biraz kiril alfabesinin el yazısı karakteri gibi. Normal kiril alfabesi olsa iyi olurdu. 2. sırada gönderdiğinizi yükleyemedim. Biraz karışık geldi bana. Bir kaç kere denedim olmadı.

ekremsentürk,
sizin  yöntemi yapabilir miyim emin değilim. Ben bu dilleri öğrenmiyorum. Yukarıda da yazdığım gibi zaman zaman o karakterlere ihtiyaç duyuyorum. Kiril alfabesini kolourpaint programıbnda yazı yazarken kullanacağım. Sizin yönteminiz olur mu bilmiyorum.

Yanıtlarınız için teşekkür ederim.

Normal Kiril Alfabesini yüklemek istiyorum o nedenle konuyu kapatmıyorum.

ekremsenturk

O tür işler için Font'lara ihtiyacınız var.

heartsmagic

xfonts-cyrillic kurulu mu şu an?
dpkg -l | grep xfonts-cyrillicne diyor? Resim uygulamaları değil de Libreoffice ile denediğinde görünüyor mu? 
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

warpalawas

heartsmagic,
libreofficde görünmüyor.

panda@panda-K43SD:~$ dpkg -l | grep xfonts-cyrillic
ii  xfonts-cyrillic                                       1:1.0.3                                             all          Cyrillic fonts for X
panda@panda-K43SD:~$

gönderdiğiniz kod sonucu çıkan görüntü yukarıda.

heartsmagic

Bu durumda @mt'nin gönderdiği ekran birer ikişer kurup deneyeceksin. Gerçi yazıtipi kurduktan sonra sen güncelleme yaptın mı bu iş için? Ya da sistem yaptı mı?
sudo fc-cache -f -v

warpalawas

heartsmagic,
yazdığınız güncellemeyi de yaptım, bir kaç tane Kiril Fontu da indirdim yazılım merkezinden ama olmadı.

Şimdilik ihtiyaç olunca windowsa gidip yapıp geliyorum Ubuntuya.

heartsmagic

Uğraşmak istiyorsan eğer kur hepsini gitsin, olmadı sonra tekrar kaldırırsın. Ne menem bir durummuş bu.