Kurulum sonrası sisteme giremiyorum.

Başlatan yldz, 31 Mayıs 2016 - 12:20:18

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yldz

Merhaba,
Cihazımda Kubuntu 16.04 yüklüydü fakat daha hafif bir sistem kullanmak için elementary kurmak istedim. Dün akşam "diski sil ve elementary'i kur" seçeneğinden kurmaya başladım. Herhangi bir sorun yoktu fakat kurulum bittikten sonra sisteme giriş yapamadım. Tekrar kurulum denedim bu sefer elle biçimlendirme yaptım fakat sonuç yine aynıydı. Belki iso dosyasında bir sıkıntı vardır diye düşündüm Mint Mate yüklemeyi tercih ettim ama bahsettiğim sorun burada da göründü. Yükleme sorunsuz fakat işletim sistemine girmiyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

HUAWEI G7-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

yldz

Sorunu internette bulduğum şu şekilde çözdüm.
"* F2 ile biosa girilir 
* Security sekmesinden >Secure boot management'a girilir 
* Secure boot=Disabled Default Key Provisioning=Disabled olarak seçilir
* Clear Secure Boot Keys Seçilerek, keys enter ile devredışı bırakılır
* Boot sekmesine gelip Launch CSM=Enabled olarak seçilir F10 yapıp çıkılır
* Tekrar Biosa girildiğinde Optik sürücü görülecektir"

Bunları yapmadan önce boot repair çalışmıyordu, fakat yukardakileri yapınca boot repair çalıştı ve sisteme sorunsuz giriş yaptım. Şuan sistem güncellemesini yapıyor, bittiğinde daha stabil olacaktır diye düşünüyorum.

HUAWEI G7-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

heartsmagic

Geri bildirim için teşekkürler. Ufak bir not düşeyim sadece, diğer dağıtımlar için Diğer Dağıtımlar bölümünü kullanıyoruz :) Konuyu sen gördükten sonra taşırız.
Bir de soru sormak istiyorum, Kubuntu UEFI olarak mı kurulmuştu? Zira benzer ayarların onun için de yapılması gerekir diye düşündüğümden biraz şaşırdım.

Son olarak çözülen konularımız için şöyle bir uygulamamız var: cozuldukonusu

Şimdiden teşekkürler.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.