Terminal üzerinde TV izleme

Başlatan Deathangel, 28 Mayıs 2016 - 17:16:36

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

gnukarabatak

Söylediklerinde haklısın. Bu sözlere asla itirazım olamaz. Ben otomasyon-elektronik ile sadece hobi-uğraş düzeyinde uğraşan sıradan biriyim. Yani akademik bir altyapıya sahip değilim. 20 yıldır yazılım geliştirmeye çalışan biriyim sadece. Senin önceden söyledilerini ben sanki "ne gereği var" mantığıyla anlamıştım. Esasında bende de anlatacak çok hikaye var fakat parmaklarımın o kadar yazıyı yazacak güce sahip olduğunu düşünmüyorum :) Yıllardır yazılım piyasasında o kadar garip taleplerle karşılaştımki, duysan şaşarsın. Bu taleplere çoğu zaman "abi  bunu şu şekilde yapan bir yazılım var" dememe rağmen müşteri "olsun ben senin ayrıca bana özel yapmanı istiyorum" durumunu yaşadım. Buradaki başlığımızla alâkalı olarak şöyle bir talep senaryosu oluşturabiliriz ;

Bir linux sunucusu olan müşterimiz var diyelim. Bu  müşteri sunucusunun başında bekleyen görevli kişilere bir makul sebepten dolayı her 2 saatte bir videolu uyarı-mesaj/mesajlar vermek istiyor olsun. İşte bu durumumda sunucuya x pencere sunucusu kurmadan bu planlanmış video görüntülerini oynatmanın yolu ancak burada anlatılan şekliyle olur. Aksi takdirde lxde gibi bir arayüzü sırf bunun için sunucuya yüklememiz gerekebilir. Bu anlattığım senaryolardan sadece biri. İhtiyacın nereden ve ne şekilde geleceğini tahmin etmek çok zor.

Yine tekraren söylüyorum; söylediklerine aynen katılıyorum. Haklısın, üzerine yeni birşey koymadıktan sonra var olanı taklit etmenin ne anlamı var? İşte yazılım dünyasında senden istenen şey var olanın üzerine bir parça eklenmesi gereken şeyler olmakta. Bende bunu vurgulamak istiyorum özetle. :)
Linux kullanmak bir farklılık, linux'te kod yazmak ise ayrıcalıktır.

heartsmagic

Ben gelene kadar olay çözülmüş :) Framebuffer ile deneme yapmak çok zor değil, ancak olay Ubuntu olsun, açılsın da framebuffer ile bir şeyler olsun deniyorsa ha deyince benim de bir şey söylemem zor ancak başka dağıtımda yapılıyorsa Ubuntu ile de yapılır. Fakat, bu türde olaylar için artık herkesin malumu RaspberryPI gibi aygıtlar kullanılıyor ki böyle olması da gayet doğal. Onun üzerinde de Ubuntu pek bir gereksiz kalıyor :)
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

mhmtkrktr

Filmlerde ki bombalarda neden hep dışarıdan geçen teller olur? Kaplamanın altına koyulamaz mı o teller? Yada neden çok fazla tel olmaz da sadece iki tane olur? Veya neden birini kesersen daha çabuk patlar ama diğerini kesersen hemen imha olur? İkisinin de aynı anda kesilmesi gerekeceği ya da hangisini kesersen kes patlayacağı durumlar oluşturulamaz mı? :) :)

Nereden çıktı şimdi bu diyeceksin. Gerçek hayatta ki olasılıklarla hayal dünyası arasında ki orantıyı kurmak adına çıkarım yapmak için. Eğer gerçek hayattaki karşılığına bakarsam bu film bana hiç bir zevk vermez. Bir zamanlayıcı düzeneğinin nasıl işleyeceğini bilerek bunun bu şekilde olduğu fikrine kapılmakta saflık olur. İkisi arasında kurduğum orantı bana iki taraf içinde keyif vermeli. Yoksa neden izleyeyim. :)

Daha önce başka bir forumda da benzer bir konuya müdahil olmuştum. Orada ki arkadaşlarda büyük olasılıkla bana sinir olmuşlardır. Orada konu ras-pi ile, çaydanlığa ayarlanan zamanda ceyran verip çay demlemek gibi bir şeydi. :)

Bunu yapacaksan neden önce biraz olsun elektrik bilgisi edinmiyorsun. Yada ek aparatlarıyla birlikte 200TL verip onca kodlamayla bunu yapıyorsun? Neden 25TL lik multi-zamanlayıcıyı fişe takıp kullanmıyorsun?  Amaç eğlence mi? Eğer bu ise, bunu anlarım. Eğlence için sırtında bir tutam çarşafla dağdan atlayanı da gördüm, çoğu insanın hayalini bile kuramayacağı aracı parçalayıp, gidip yenisini alanı da.
Yapılmaya çalışılan bu düzenek onların yanında daha makul kalıyor.

Fakat aynı olaya geliştirme adı verirsek, kelimenin amacı ve anlamı değişiyor. Geliştirmeye benim gözümde daha pasif bir anlam kalıyor. Halbuki kelimeyi asıl anlamıyla ve aktif olarak bir fikirle birleştirebilsek neler olur. Bunu illaki sıfırdan bir şey bulma olarak da düşünmeyelim. En basitinden ras-pi ile, çevremde gördüğüm ayrı ayrı işe yarayan ama bir araya getirince çok daha farklı bir alanda büyük bir açığı kapatacak o kadar şey görüyorum ben. Hepside bin lirayı geçmeyecek küçük sermayelerle kolayca büyütülebilecek, sayısız uygulama alanı bulabilecek işler bunlar. Yapan var mı? Ben görmedim henüz. Youtube da çaydanlık gördüm bir kaç tanede benzer eğlencelik. Bizde bu atâlet varken görmekte epey zaman alacağa benziyor.

Konuya neden tepkisel yaklaştığımın sebebini de açıklamaya çalışayım dedim. Konuyu daha fazla rayından çıkarmadan kaçtım ben. :)

ata1

video izlemeyi biliyordumda tv için denememiştim
mplayer -vo caca /nerede/bu/senin/video adı.mp4