16.04 802.1x PEAP Kimlik Doğrulama Hatası

Başlatan Murat93, 27 Mayıs 2016 - 19:14:15

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Murat93

Merhaba,

Ubuntu 16.04 dağıtımını kullanıyorum. Kaldığım yurtta kablolu olarak eduroam ağını kullanmam gerekiyor. Fakülte bu ağ için 802.1x PEAP sertifikası kullanıyor. Debian ve Mint üzerinde sorunsuz kullanabiliyordum ancak 16.04 sürümüne geçmemle birlikte sorun yaşamaya başladım.  Paylaştığım ekran görüntüsündeki alanları doldurduktan sonra sürekli olarak benden tekrar ve tekrar şifremi girmemi istiyor ve bir sonuç alamıyorum. Ancak aynı bilgileri kablosuz eduroam ağında kullandığımda sorunsuz olarak kullanabiliyorum. Kaldığım oda kablosuz ağı görmediği için bu problemi çözmek zorundayım. Konuyla alakalı Launchpad'te bir bug bildirimi verilmiş.  Ubuntuforums ve Askubuntu'de yazan çözümleri denediysem de bir sonuç alamadım. Her türlü öneriye açığım, ilginiz için şimdiden teşekkür ederim.

Launchpad Bug ;
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/network-manager-applet/+bug/1104476
Aynı Problem :
http://askubuntu.com/questions/279762/cant-connect-to-wpa2-enterprise-peap

[eklenti yönetici tarafından silindi]

heartsmagic

Merhaba.

Hata kaydı sertifika kullanılmayan durumlar için geçerli sanırım. Acaba mesele altyapı mıdır yoksa uygulama mı? Ağ Yöneticisi yerine Wicd denesek durum nasıl olur?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Murat93

Ağ yöneticisini devre dışı bırakıp Wicd ile bağlandıktan sonra ağ yöneticisini tekrar aktif ederek bağlanabiliyorum. Fakat sonrasında kablosuz ağı çalıştırmıyor, telefon için HotSpot oluşturamıyorum. Bu durum teknik olarak bir çözüm sayılmadığı için, gerçek bir çözüm gelme olasılığına karşılık konuyu güncellemedim. Benzer sorun yaşayan olursa söylediğiniz gibi Wicd dolaylı yoldan çözümü sağlıyor, şuan için daha iyi bir çözüm yok gibi. İlginiz için teşekkür ederim @heratsmagic.

heartsmagic

Ağ yöneticisi tarafında demek ki sorun. Etiketlemeyelim başlığı kalsın böylece. Olur da birisi başka bir öneri sunar veya güncelleme ile sorun çözülür belki.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.