Kurulum Sorunu

Başlatan skts, 27 Mayıs 2016 - 17:39:29

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

skts

Live USB ile Ubuntu olan bilgisayarımın sistemini silip tekrar ubuntu yükledim. Kurulum sorunsuz bir şekilde tamamlandı. Fakat USB'yi çıkarıp bilgisayarı çalıştırdığımda işletim sistemi açılmadı. Karşıma bu ekran geldi ve orada belirtilen hiçbir şey hiçbir işe yaramadı. Tekrar bir kurulum yaptım ve diski elle belirleyip yükledim ama yine aynı sonucu aldım. Bios'ta da hiçbir os görünmüyor. bu sorunun sebebi nedir ? Grub ön yükleyicisini kurmak istediğim diske live usb ile kurmak istedim ama o da geçersiz oldu. Açılıştı işletim sistemi seçmemizi sağlayan bir ubuntu programı vardı, onu da yükleyip denedim ama bana "herhangi bir işletim sistemi bulunmuyor" dedi. Ne yapmam lazım ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

heartsmagic

BIOS önyükleme yapılacak diski veya ortamı bulamıyor gibi. Haliyle sormak lazım, BIOS tarafında diskler ne alemde? UEFI görünüyor, kurulumu ne şekilde yaptın, Boot Repair uygulandı mı? 

Not: Bu bölüm normal sorunlarımızı konuştuğumuz bir bölüm değil. Forumdaki teknik sıkıntılar gibi konuları konuştuğumuz bölüm olduğu için konuyu daha uygun bir yere alıyorum.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

skts

Anladım teşekkürler. Evet, Boot repair kullandım. Kurulumu UEFI olarak yaptım. Önceden de yapıyordum yükleniyordu ve çalışıyordu ama bu sefer elle disklerin tamamını sildim ve öyle yüklemeye çalıştım, bu sorunlarla karşılaştım.

skts

Alıntı yapılan: heartsmagic - 30 Mayıs 2016 - 14:35:34
BIOS önyükleme yapılacak diski veya ortamı bulamıyor gibi. Haliyle sormak lazım, BIOS tarafında diskler ne alemde? UEFI görünüyor, kurulumu ne şekilde yaptın, Boot Repair uygulandı mı?

Not: Bu bölüm normal sorunlarımızı konuştuğumuz bir bölüm değil. Forumdaki teknik sıkıntılar gibi konuları konuştuğumuz bölüm olduğu için konuyu daha uygun bir yere alıyorum.
Bakın, tekrar kurulumda elle disk bölümlendirme kısmında sistem mevcut ama bilgisayar açılınca sistem açılmıyor.

heartsmagic

Disk GPT mi MBR mi? 
UEFI olarak kuruldu diyorsun ama EFI bölümü yok gibi? 

skts

EFI bölümünü yeni sildim olduğunda da işe çalışmıyordu. ayrıca testte yaptım durum bu.

gnukarabatak

Dikkatimi yukarıdaki elle kurulum kısmındaki "dev/sda1/ ext4" karşısında bağlama noktası boş gözüküyor. Bağlama noktasının "/" işaretine sahip olması gerekmiyormu?
Linux kullanmak bir farklılık, linux'te kod yazmak ise ayrıcalıktır.

skts

Alıntı yapılan: gnukarabatak - 31 Mayıs 2016 - 01:38:55
Dikkatimi yukarıdaki elle kurulum kısmındaki "dev/sda1/ ext4" karşısında bağlama noktası boş gözüküyor. Bağlama noktasının "/" işaretine sahip olması gerekmiyormu?
Onu yaptım tabiki, yapmam mı. Ama onunla alakalı bir durum değil dostum

heartsmagic

Kurulum UEFI olacaksa EFI bölümü şart. Yok, EFI olmasın deniyorsa UEFI kurulumu yapılmayacak o zaman. Disk GPT ise UEFI olacaktır, UEFI olacaksa da EFI bölümü gerekir.

skts

EFI bölümünüde yaptım. Biliyorsunuz, Ext4 günlük dosya sistemini seçtiğimiz gibi EFI bölümü de seçebiliyoruz, oradan onu da seçerek denedim olmadı. Bu durum bana illallah dedirtti yahu.

heartsmagic

Doğru şekilde ayarlandıysa ve bu bölüm varken kurulum yapıldıysa ve hâlâ UEFI konusunda sıkıntı yaşanıyorsa ne yazık ki önerim yok. Bölümün doğru ayarlandığına emin miyiz? UEFI şart değil deniyorsa basit bir şekilde tüm disk bölümleri silinip kendisi MBR'ye dönüştürülebilir. Ardından normal kurulum yapılır.

enginn

16.04 ilk yayınlandığında indirip kurdum. Bölümlemeyi elle yaptım. Grub hatası verdi (tam olarak hata mesajında ne yazıyordu hatırlamıyorum). Grub kuruluma zorlasınmı diye sordu  onayladım. Ama açılışta sistemi görmedi, disk boşmuş gibi açıldı. Elimdeki iso dosyasını sinirlenip sildim. Bir iki gün önce tekrar denemek için yeniden indirdim. Bu kez sorunsuz kuruldu. Bu arada ilk denememde bölümlemeyi ubuntuya bırakınca sorun çıkmamıştı. Kurulumları uefi olarak yaptım her seferinde. Şimdi de başka bir sorunla karşılaşıyorum. Silip 16.04.1 çıkana kadar bekliyeceğim. Ama biraz daha kullanayımda hata raporları göndersin ilk bakım güncellemesinde sorunsuz kullanayım.

skts

Evet yapmamız gereken şey sanırım o. Ama çok saçma yani flasha yazdırdık bir kere ve defalarca aynı flashtan yükledik. Sorun olmuyordu. Neyse yapmamız gereken şey bu gibi görünüyor çünkü bende işe yaradı. Flashı tamamen silip iso dosyasını tekrar rufus ile yazdırmak. Yeniden live usb yapacağız yani.