[Çözüldü] Güncelleme sonrası Unity sorunu

Başlatan ince eleyen, 27 Mayıs 2016 - 12:31:29

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ince eleyen

benimde sistemim 14.04 lts. 2 gün önce güncelleme yaptım.tüm paneller kayboldu.bilgisayarı kaptama tarih panelleri dahil * her şey gitti.ancak fişi çekersem kapanıyor.başlangıçta ''ekranlar için kayıtlı yapılandırma uygulanamadı satır1 karakter 1 hatalı belge 1 öge ile başlamalı örneğin <kitap>''  yazıyorne forumda ne bşka yerde çözüm bulamadım.format atmak istemiyorum. pc de sadece ubuntu kurulu.ne yapabilirim.anlayan biri yardımcı olabilirmi

heartsmagic

@ince eleyen, güncelleme mi yapıldı yoksa sürüm yükseltme mi? 16.04'e mi geçtin kısacası? Grafik kartın nedir ve sürücüleri kurulu muydu?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ince eleyen

güncelleme yaptım.açtığım hiç bir şeyi kapatamıyorum.uçbirim bile açılmıyor. forumlarda wiki de anlatılan pek çok benzer  çözümü denedim fayda etmiyor.ekran kartım nvidia ve sorunsuz çalışıyordu.

heartsmagic

ctrl+alt+f1 ile uçbirime düş, normal kullanıcınla giriş yap. Parola yazarken görünmez, dikkatlice yazar giriş yaparsın.

lsb_release -a

komutunu çıktısında 14.04 mü 16.04 mü yazıyor bir bak lütfen.

ince eleyen

14.04.4 lts yazıyor sorun ekran kartındanmı diye ekran kartını söktüm. anakartla girdim sonuç aynı.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 28 Mayıs 2016 - 14:06:25

arkadaşlar ubuntu14.04 lts  açılışta kayıtlı yapılandırmaları hangi klasörden alıyor.panelleri falan  hangi konumdan yüklüyor bilen varmı. belki orada güncellemeden sonra bir çakışma olmuştur. düzeltebilirim belki.düzeltemezsemde  yanına bir sistem daha kurar dosyaları değiştiririm.

heartsmagic

Kartın markası nedir? Sürücü kurulumu yapılmış mıydı bir şekilde?

ince eleyen

ekran kartım nvidia.  sistemi yeniden kuralı 6 ay oldu yaklaşık.hiç bir sıkıntı olmamıştı.yaklaşık 3 ay önce merak edip sürücüsüne baktım.nvidia olarak değil de farklı bir sürücü vardı.ama ekran kartını tanıyıp çalıştırabilen bir sürücüydü. 6 ay hiç bir sıkıntı olmadan kullandım. arıza ortaya çıkınca.ekran kartını söktüm. ama hiç bir değişiklik olmadı.başlangıçta verdiği hata bilgisi şöyle.
     '' ekranlar için kayıtlı yapılandırma uygulanamadı
      satır 1  karakter 1 hatalı belge bir öge ile başlamalı örneğin <kitap>''
sistem açılışta sadece masaüstünü yüklüyor.o sayede internete falan girebiliyorum. ama paneller olmadığı için açtığım programlar arası geçiş yapamıyorum.

heartsmagic

ctrl+alt+t ile veya başka bir şekilde uçbirimi açabiliyorsan eğer:
dconf reset -f /org/compiz/
setsid unity

İşe yaramazsa şu çıktı bir şey döndürüyor mu diye bak lütfen:
dpkg -l | grep nvidia

ince eleyen

uçbirim açılmıyor ama ctrl alt F2 ile  dconf reset diye başlayan komutu girdim komut bulunamadı hatası veriyor.dpkg -l diye başlayan komut hiç bir şey döndürmedi.sonra sudo apt-get update komutunu verdim.normalde birşey indirmemesi lazım ama tüm paketleri yeniden indirdi.sudo apt-get upgrade komutunu verince az da olsa güncelleme yaptı.güncellemeleri ve bağımlılık ağacını oluştururken bir tanesinde aşağıdaki hatayı  verdiğini gördüm.ilgisi varmı bilmiyorum ama bilgi olarak yazdım.
      (gconftool-2:5102):GConf-Warning **:Client failed to connect to the D-BUS daemon:Unable to auto launch a dbus-daemon without a $DİSPLAY for x11

heartsmagic

Masaüstünde uçbirim açamıyorsan o komutlar olmaz zaten, hoş 14.04 olduğu için dconf'u da doğrudan kullanamayız. Fakat, sende grafik kartı sürücüsü de kurulu olmadığına göre soruna ne sebep oldu merak ediyorum. Gelen güncellemede ne olduğunu bilebilsek keşke. Şimdi, update bir sürü bir şey kurmaz, depoları günceller. Biz şunları bir yapalım:

sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
sudo apt-get install --resinstall ubuntu-desktop

ince eleyen

teşekkürler heartsmagic .dün   ''sudo apt-get update'' ve ''sudo apt-get upgrade'' komutlarını vermiştim güncelleme yapmıştı ama bir tane hata vermişti.bugün senin dediğin şekilde komutları verdim.3. komutu anlamadı ama '' sudo apt-get upgrade'' komutu hata vermeden çalıştı ve paneller geri geldi.tek sorun güncellemeden dolayı panelleri gizlemesi.
sorunun ekran kartından değilde güncellemeden olduğu sol panelin değişmesinden belli.
konuyu çözüldü olarak kapatabiliriz. tekrar teşekkürler