Kubuntu Açılış Ekranında Donuyor

Başlatan faruk.c, 26 Mayıs 2016 - 19:13:13

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

faruk.c

MSI GE60 2PC Apache kullanıyorum. Intel ve NVIDIA ekran kartı var.

Daha önce Ubuntu ve Linux Mint kurdum(veya DVD üzerinden test ettim hatırlamıyorum) ancak o zamanlar Windows işletim sistemim UEFI modunda kurulmamıştı.

Windows 8.1 işletim sistemi UEFI modunda kurulu ve yanına Kubuntu kurmak istiyorum. SSD(Windows kurulu) ve normal HDD olmak üzere iki sabit diskim var, HDD içerisinde bir 25 gb bir de 4 gb alan oluşturdum. DVD'yi taktıktan sonra karşıma gelen ekranda "Start Kubuntu" yu seçtim, ekranın ortasında "Kubuntu" yazısı takılı kaldı, sanal makinede sıkıntı olmamıştı. Kurmadan önce sistemim üzerinde denemek istiyorum, hatanın kaynağı ne olabilir?

heartsmagic

İndirilen ISO'nun md5 bütünlük denetimi yapılmış mıydı? DVD'ye yakarken hangi hızda yakmıştın?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

faruk.c

Alıntı yapılan: heartsmagic - 27 Mayıs 2016 - 14:43:50
İndirilen ISO'nun md5 bütünlük denetimi yapılmış mıydı? DVD'ye yakarken hangi hızda yakmıştın?
MD5 denetimini yaptım, eşleşti. DVD ye InfraRecorder uygulaması ile 4x hızında yazdım.

heartsmagic

Bir başka medya ile dene, mümkünse farklı bir marka olsun. Aynı sorunu yaşarsan başlangıç parametreleri olarak noacpi, nolapic, belki nomodeset gibi parametrelere yöneliriz. 

faruk.c

Alıntı yapılan: heartsmagic - 30 Mayıs 2016 - 15:19:07
Bir başka medya ile dene, mümkünse farklı bir marka olsun. Aynı sorunu yaşarsan başlangıç parametreleri olarak noacpi, nolapic, belki nomodeset gibi parametrelere yöneliriz.
Merhaba,

Başlangıç parametresini nasıl yönlendireceğim, yardımcı olur musunuz? Bilgisayarı DVD üzerinden başlattığımda aşağıdakine benzer bir ekran geliyor, üç şık mevcut. Bunlar sırasıyla; "Start Kubuntu", "Installer", "Test". Ekran görüntüsünü kendim almak isterdim ancak, bilgisayarı sürekli güçten kapatıp açmak zorunda kalıyorum, donanım sıkıntısı çıkarmasından korkuyorum.

heartsmagic

Bu ekrana benzeyen bir ekran mı oluyor yani? Eğer öyleyse, Start Kubuntu dediği satırdayken e tuşuna bas. Altlarda çekirdek satırı olacak, sonlarına doğru "ro quiet splash" göreceksin. Buraya eklenecek parametre. Tırnaklar yoktur muhtemelen, ben ayırmak için öyle yazdım. Kısacası quiet ve splash parametrelerine ek yapacaksın boşluk bırakarak. Sonra ctrl+x ile sistemi açmayı denersin.

faruk.c

Alıntı yapılan: heartsmagic - 01 Haziran 2016 - 03:18:13
Bu ekrana benzeyen bir ekran mı oluyor yani? Eğer öyleyse, Start Kubuntu dediği satırdayken e tuşuna bas. Altlarda çekirdek satırı olacak, sonlarına doğru "ro quiet splash" göreceksin. Buraya eklenecek parametre. Tırnaklar yoktur muhtemelen, ben ayırmak için öyle yazdım. Kısacası quiet ve splash parametrelerine ek yapacaksın boşluk bırakarak. Sonra ctrl+x ile sistemi açmayı denersin.

Merhaba,

"quiet splash" sonuna "nomodeset" ekleyerek sistemi çalıştırdım, herhangi bir sıkıntı olmadan sistem başladı.

Klavyede Türkçe harfler sistemde farklı çıkış veriyor(Örn: "ı" için " ' "). Ve sürekli harici ekran kartı devrede oluyor, ısınmasına sebep oluyor bunun için yanlış hatırlamıyorsam Bumblebee kurulumu yapıyorduk.

Söylediğim gibi sistemde gözüme çarpan iki şey bunlar, sistemi kurulumunu normal mi yapacağım yoksa "nomodeset" ile açtığım için farklı bir kurulum yöntemi mi kullancağım?

heartsmagic

Kurulum değişmeyecek, normal şekilde kuracaksın. Eğer kurulu sistem de açılmazsa o zaman tekrar nomodeset ile açıp sürücüleri kurmayı deneriz. Kurulum bitsin diğer konular için yeni başlık açalım bence, gerçi geç cevap veriyorum başlığın akıbeti ne durumda önce onu sormam lazım sanırım :)