Arch Linux Nautilus'ta kopyalama/kesme işleminde ayrı pencere açılıyor

Başlatan eronis, 26 Mayıs 2016 - 16:05:08

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

eronis

Kopyalama bitse bile elle nautilus'a girmem ve kopyalama ikonuna tıklayıp bir kere ortaya çıkarıp (yada ortadaysa) ikona tıklayıp kaybetmem gerekiyor. Masaüstünde gördüğünüz pencere ise orada kaldı. Bu sorunu yaşayan başkası var mı aranızda ? Fikri olan ?
The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. --Linus Torvalds

mhmtkrktr

İnce ayarlardan masaustu ogelerini goster secimini kaldirip denermisin.
Hic karsilasmadim bununla. Sorun nautilus mu yoksa nautilus desktop mu, onu anlamis oluruz.
Nautilus desktop kaynakli ise gtk temasini degistirerek deneyelim

eronis

Dediğiniz gibi kapattım ve masaüstündeki kayboldu ama tema kaynaklı değil bu ek pencere. Adwaita da bile aynı sorun. Ek pencere ile çıkıyor ve o pencere yoluma çıkıyor. Yanlışlıkla tıklamamaya çalışıyorum ama çözümünü bulamadım. Bu gidişle fedoraya dönecem :/

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 26 Mayıs 2016 - 23:23:59

Anladığım kadsrıyla bu nautilus'un kendinden kaynaklı bir sorun. Şimdilik başka bir masaüstü ve dosya yöneticisi ile gitme yoluna gidiyorum. Umarım ileride çözülür :/
The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. --Linus Torvalds

mhmtkrktr

Sistemin güncelliği ne durumda? Özellikle Nautilus ve Gtk paketleri.
Çok sık kopyalama yaparım ama sende ki sorunla hiç karşılaşmadım. Hatta Nautilus 3.18 den sonra kararlılığın zirvesinde diyebilirim.
Bunu yapacak bir düzenleme görmedim ama farkında olmadan dconf vb bir yerde ayar yapmış olabilir misin? En azından sistemi ilk kurduğunda var mıydı bu durum.

eronis

Defalarca kez kurulum yaptım farklı bilgisayarlara ve farklı seferlerde. Neden olduğuna emin değilim. İlk kurduğumda da vardı ve hiçbir sistem dosyasını düzenlemedim.

yaourt -Syua komutunu günde 1 kere girmek alışkanlık oldu artık.

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

eronis

Sorun çözülmedi, Arch tarafında hala bu sorun devam ediyor. Şimdilik ubuntu'da takılıyorum. @heartsmagic Ben şundan şüpheleniyorum belki de kurulumda bazı ayarları yüzüme gözüme bulaştırmışımdır, onun için yakın zamanda laptop'uma antergos ile arch yükleyip bakacam. Eğer sorun olmazsa benim beceriksizliğim olacak ve bir daha antergos olmadan arch kurmayacağım ;D Çünkü arkadaş diyor, bende sorun yok. Daha önce de kurulum sırasında yaptığım hatalar yüzünden programlarda sorun yaşadım, bu ilk değil ve hep aynı şekilde kuruyorum sonuçta. Kısaca eğer benim yaptığım bir hatadansa şaşırmayın ;D

Bu şekilde ön gördüğüm için çözüldü diye işaretledim forumda kalabalık yaratmayım diye (yada öyle bir şey var ise daha fazla rezil olmayım diye) Gelişmeleri buraya atarım.

heartsmagic

Rezillik olmaz, neden olsun. Herkes hata yapabilir ki bu senin hatan da olmayabilir :)
Ben etiketi görünce sorayım dedim, mesele çözülmediyse etiketlemeyelim bence. 
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ata1

daha 30 dakika önce arch kurulumu yaptım bir arkadaşımın diz üstü bilgisayarına herhangi bir sorun olmaksızın kullanıyor şuanda manjaro kurulu diz üstüne 2 sistem olarak arch kurdum chroot ile internet bağlantısı yoktu manjaro da derlediğimiz wifi dosyalarını masa üzerinden pacman -U ile kurduk herhangi bir sorun yaşamadık.
şuan sistemden yazıyorum normal olarak her işlem yapılıyor özellikle denedim. Senin başlığı gördüğümde sanırım ya kurulumda yada kurulum sonrasın da bir şeyler kurarken bu soruna neden olmuş olabilirsin.

eronis

Sorunun benden değil, arch'tan olduğuna artık emin oldum.

Bu görüntüler Antergos'tan. Kısaca kurulumu ben yapmadım, yani hata yok. Antergos en popüler arch kurulum sihirbazlarından birisidir, hem linux'a yeni başlayıp arch'ı merak edenler, hem de terminal ile uğraşmak, her şeyi ayarlamak ile zaman kaybetmek istemeyen ileri kullanıcıların tercihidir sonuçta.

Sanırım bir süre diğer dağıtımlara özellikle ubuntu'ya bakacağım. 16.04'ü arch var diye denememiştim, onda deneyeceğim şansımı. Büyük ihtimalle bunun arch ile bir ilgisi var. Ancak şuna artık kanaat getirdim, ubuntu, opensuse, fedora gibi paketleri dağıtıma entegre eden ve arkasında bir şirketin bulunduğu dağıtımların bu konuda avantajı var bize göre :/

ata1

xfce olarak kurmayı bir denermisin ? gnome yada kde olmasın .ben xfce kurdum daha 1 saat olmadı ? bence sorun gnome kaynaklı

eronis

Alıntı yapılan: ata1 - 27 Mayıs 2016 - 21:09:58
xfce olarak kurmayı bir denermisin ? gnome yada kde olmasın .ben xfce kurdum daha 1 saat olmadı ? bence sorun gnome kaynaklı

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 27 Mayıs 2016 - 21:09:59

Xfce sorunsuz, ama ben gnome'u seviyorum. Gnome kullanmayı alışkanlık edindim, o xfce arayüzü sanki yoluma çıkıyor gibi hissediyorum. Hızlı ve fişek gibi olabilir ama benim o alışık olduğum aktiviteler ekranı olmadan rahat hissetmiyorum. Ayrıca xfce bana arch'ta defalarca saç baş yoldurttu. Özellikle ses denetimi konusunda :( Eğer arch'ta xfce kullanacak olsam hiç uğraşmam, basarım formatı, yüklerim manjaro'yu. En azından uğraşmadan arch'ı grafik sürücüleri, xfce ve ayarları ile yüklüyorum.

ata1

saç baş yolmak dediğin gnomede olmuş bence. Ben arch ve manjaroda asla bu türde sorun yaşamadım xfce de bence kraldır xfce

sorun bence xfce de değilde sorun senin bu bilginle arch kullanmaya çalışman hezaman karasız olup o olmadı diğeri derken linux
üzerşnde bir adım kendini ileri taşıyamaman en ufak zorlukta sürüm değiştirme asıl sorun bu bence  :)) :)) :))

eronis

Manjaro'da kraldır ;D Ben xfce'yi compiz efektleri ile, fusion icon ile, emeral ile vs. seviyorum. Sade xfce bana çok cansız geliyor, masaüstümde hareket olacak, canlılık olacak, animasyon olacak. Arch'ta bunları xfce'ye kuramadım malesef, sorun üstüne sorun oldu ve sonunda pes ettim. Sesi tamamen kapatıyorum misal arch'ta, yeniden açmak için ses ayaralrından açmam gerekiyor. Yeniden açsam bile bunu yapmadan açılmıyor. Kısaca menü, pavucontrol'den ayar yapmam lazım her sesi geri açmak istediğimde. Misal kafa kalmıyor, sesi kapatman gerekti, geri açmak için bu yolu neden izle ? Bunu çözmek için arch wiki'ye başvurdum, bana bununla ilgili bir dosya editlettirdi ve yeniden başlatınca çalıştı. Manjaro'da bu sorunlar olmadı ve kur kullan oldu her şey. Steam'de dahil.

ata1

senin takıntılı ve çok fazla yöndeğiştirmen bunların nedenleri  ;D sorun olan neyse sabır ve metanetle çözüm için konu açarsın arkadaşlardan
yardım alır konuyu çözersin sen tez canlı oluyor konuya bir gün cevap alamayınca basıyorsun formatı  ::) konunun özü sorun pc de değil sende sorun var bence  :))

mozhan

Aynı sorunu arch kurulumundan sonra bende yaşamıştım fakat daha sonradan kendi programlarımı tek tek yükledim pc ye sonra ortadan kayboldu. Bu da demek oluyor ki yüklediğim programlardan birisinin bağımlılığı aynı zmanada nautilusun bu problemini de ortadan kaldırdı.
Sorun arch ile ilgili değildir zira herhangi bi distro ile ilgili olan bi durum değil bu sadece eksik kütüphanen var şuan.
When we ride on our enemies..

https://github.com/mustafaozhan