Ubuntu kurulumu sonrası Windows bölümündeki verilere ulaşamıyorum

Başlatan rodi, 25 Mayıs 2016 - 01:42:28

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

rodi

Merhaba ben konu açamadım da mesaj da gönderemiyorum. Ubuntu denemek istedim. Az önce kurdum usb'ye iso diye yazdırdım sonra kurulum ekranından windows silinmemesini seçtim. Ama şimdi bilgisayar açılırken direkt ubuntu açılıyor sonra F12'ye bastığımda da windows yok ubuntu türevi şeyler yazıyor. Ve d klasörü de dahil hiçbir şey gözükmüyor. Benim acilen windows'daki verilerime erişmem lazım. Kaç aylık emeğim var ve işten dahi atılabilirim. Lütfen bana yardımcı olun çok çok önemli benim için

heartsmagic

Merhaba.

Özel ileti gönderememen normal ama konu açabiliyor olman lazım. Neyse, şimdilik o konu kenarda bekleyebilir. Uçbirimi açıp şu komutların çıktılarını aktarır mısın:

sudo fdisk -l
sudo parted -l

Kurulumda Windows'un silinmemesi seçeneğini hatırlamıyorum, tam olarak ne seçmiştin? Fakat, bölümler silindiyse ne yazık ki doğrudan yapılacak bir şey yok, veri kurtarma uygulamalarına yönelmen gerekecek. Çıktıları geçince durumu anlamış oluruz.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

rodi

heartsmagic

Şu durumda ne yazık ki bölümleri silmiş gibi görünüyorsun. Daha fazla sistemi kullanmadan veri kurtarma yöntemlerine başvurman lazım. Forumu araştırıp bizim taraftaki yöntemlere bakabilirsin. Bizim taraf için Photorec, Scalpel gibi ugyulamalar mevcut. Windows içinse farklı seçenekler vardır. Örneğin:
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=51161.msg584724#msg584724

Sende durum LVM ile ilgili. Bölümlemeyi LVM şeklinde yaptığın için ne yazık ki tüm diskin silinmesi gerekiyor. Geç olmadan hayat verilerin olduğu için sistemi kullanmayı bırak. Mümkünse diski sök ve başka bir makine üzerinden kurtarma yapmaya çalış.

rodi

hocam sonsuz teşekkürler az önce testdisc indirip kurdum bi kere de başlattım %100 oldu ama kaydedemedim dosyaları sonra tekrar başlatmak zorunda kaldım. %100 olunca siz bilgisayara bağlanıp çok az yardımcı olur musunuz? En azından autocad projelerimi kurtarmalıyım. Çok fazla stresliyim şu an elim ayağım titriyor o yüzden yardıma çok ihtiyacım var 2 saat sonra işe gideceğim zaten.

heartsmagic

Uzaktan bağlanıp pek yardımcı olmuyoruz ancak hayati bir mesele için yapalım desek bile uzaktan bağlanarak yapılacak bir iş değil bu. Bence öncelikle bu işi bu gece burada bırak, yarın ilgilen sakin kafayla. Sistemi dediğim gibi kullanmamaya bak. Testdisk, Photorec bizim tarafın uygulamaları, fakat dosya isimlerini geri getiremez. Scalpel sanırım getirebiliyor. Bunun haricinde bizim tarafta da çalışan başka bir uygulama vardı birkaç ay önce gündeme gelen ancak onu forum aramasında bulamadım. Bir arkadaş OpenSUSE üzerinde kullandığını söylemişti, her kimse o arkadaş bu başlığı umarım görür.

Biraz daha bakınıp buldum başlığı: https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=49353.0

İsmi ActiveFileRecovery imiş. Fakat orada tecrübe yaşayan arkadaş PhotoRec ile daha fazla dosya kurtarabilmiş. Dediğim gibi bu gece bence bırak artık, sistemi daha fazla kullanma, sakin bir zamanda bakın. Umarım netice alır ve dosyalarını kurtarırsın.