Güncelleme Sonrası Güç (Uyanamama) Problemi

Başlatan Barış Can, 23 Mayıs 2016 - 21:23:10

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Barış Can

Merhaba,
Sürümüm 14.04 LTS iken, 16.04 LTS'ye yükseltme işlemini geçtiğimiz günlerde sıkıntısız bir biçimde gerçekleştirdim. Ancak, bilgisayarım bir süre açık kaldıktan sonra önceden kapanır ve kendisini askıya alırdı. Yani ekrana yeniden dönmek istediğim vakit oturum açma ekranı karşıma çıkardı. Şimdi bir süre sonra ekran kararıp kapanmaya yüz tuttuğu vakit, herhangi bir tuşa basıp ekranı yeniden açmak istediğimde herhangi bir tepki vermemekte. Ben de her seferinde, yeniden açıp kapatmak durumunda kalıyorum.

Bu soruna bir çözüm bulunabilir mi?
Sevgiler.
» genelde hiçbir şey planladığım gibi gitmez.
» kişisel blog.

illedelinux

Güç yöneticisi ayarlarını yeniden yapılandırmayı denedin mi?
GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

Barış Can

Alıntı yapılan: illedelinuxGüç yöneticisi ayarlarını yeniden yapılandırmayı denedin mi?
Denedim, ayarları da ekte ileteyim; bir bilgilendirme olsun. Ekran kararıyor, bilgisayar kapanmıyor ve bilgisayar müthiş bir hızda çalışıp -fandan kuvvetli bir ses ile birlikte- bilgisayarı müthiş ısıtıyor.
Tam olarak sorunum bu denebilir. ve Ben o ekranı bilgisayarı power tuşu ile kapatıp açmadan hiçbir şekilde yeniden açamıyorum.

http://i.hizliresim.com/DJE67y.png
» kişisel blog.

heartsmagic

Merhabalar.

Makinenin marka ve modeli nedir?
Grafik kartı için sürücü kurulu muydu?

16.04 üzerindeki çekirdek sürümü ile ilgili bir durum muhtemelen. Biraz bakınırız bu bilgilerden sonra etrafa.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Barış Can

Alıntı yapılan: heartsmagicMerhabalar.

Makinenin marka ve modeli nedir?
Grafik kartı için sürücü kurulu muydu?

16.04 üzerindeki çekirdek sürümü ile ilgili bir durum muhtemelen. Biraz bakınırız bu bilgilerden sonra etrafa.
Merhaba @heartsmagic.
Hazır boş bir gün bulmuşken, hem Ubuntu'yu tamamı ile sıfırlayıp yeniden kurdum, hem de şu gereksiz hataları ortadan kaldırdım. Biraz kestirme oldu ancak sizi de uğraştırmamış olacağım böylece. Çözüldü etiketi atmalı mıyım bilmiyorum, şimdilik kalsın, cevabınıza göre devam edebilirim.

Sevgiler.
» kişisel blog.

heartsmagic

Temiz kurulan 16.04 ile sorun yok yani öyle mi? Yükseltme ile de sorun olmaz esasında demek isterdim ancak olabiliyormuş. Çekirdek sürümü olsa sıfır kurulumda sorun yapmalıydı ya da bilemiyorum belki yükseltme esnasında bir şeyler eksik gitmiştir.

Yeni kurulumlarda etiketlemiyoruz, doğrudan kapatırız sen görüp cevap verdikten sonra. Geri bildirim için teşekkürler.

Sevgiler bizden :)

Barış Can

Evet, yeni kurulumda herhangi bir problemle karşılaşmadım. 14.04 sürümünden yükseltme gerçekleştirdim ve maalesef böyle bir güç problemi devreye girdi. Son olarak, marka ve modelin de Lenovo G500 olduğunu belirtip, bu konuyu kapatalım. :)
» kişisel blog.

Kaleihan

Kapatmadan yetişeyim :) @heartsmagic bu benim açtığım başlıktaki soruna çok benziyor. Sadece samsung'a özel bir sorun değil gibi.

heartsmagic

Farklı modellerde farklı sorunlar olabilir tabi :)