[Çözüldü] FTP şifresi değiştirmek

Başlatan marslı, 21 Mayıs 2016 - 16:52:49

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

marslı

MErhaba arkadaşlar.
DigitalOceandan aldığım sunucunun ftp şifresini nasıl değiştirebilirim?

gnukarabatak

Bu site bulut hizmetimi veriyor? Ftp ile ilgili sitesinde birşey göremedim. Şayet ftp hesabınız varsa bu sitede ssh ile bağlanıp yada bu sitenin size sağladığı kontrol paneli hizmetinden bu hesabınızla ilgili işlemleri yapabiliyor olmanız lâzım. Bu yüzden biraz daha bilgiye ihtiyacımız var. Öncelikle aldığınız hizmetinde kapsamı nedir? Bu hizmet  bir  ftp hizmeti ise ftp client programlarından biri ile bağlanmayı denedinizmi? (wsftp gibi).

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 21 Mayıs 2016 - 17:37:09

Sonradan farkettim bu site hosting-barındırma hizmeti de veriyormuş. Şu bağlantıdaki gibi sizinde sitenizde bu işi yapabiliyor olmanız lazım https://www.youtube.com/watch?v=oBntWY6OSsA
Linux kullanmak bir farklılık, linux'te kod yazmak ise ayrıcalıktır.

marslı

Video başka bir siteye ait. VPS satın aldım. Filezilla ile bağlandım ve admin panelinde ftp şifresinin değiştirilmesiyle ilgili bir şeyyok

heartsmagic

DO'dan alınan hizmet sadece sunucudur. Tam olarak ne kurdun sen? Düz bir Ubuntu sunucu kurulumu ise ortada panel falan yoktur, sunucu üzerinde de sadece SSH sunucusu kurulu gelir, kısacası FTP sunucusu, "admin paneli" falan da yoktur. 

Tam olarak ne alındı ve ne kuruldu? Eğer sunucuyu sadece sen kullanacaksan, başkaları için FTP gibi bir şeye gerek yoksa uğraşma FTP ile. SFTP ile bağlan. Normal kullanıcı adı ve parolası yeterli olur bunun için. Filezilla'ya bile ihtiyacın yok, Nautilus ile de bağlanabilirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

marslı

Gerek kalmadı arkadaşlar sağolun. FTP şifresi root şifresiymiş. Konu kilitlenebilir