Yönetici olarak çalıştırma

Başlatan kaanbabasa, 18 Mayıs 2016 - 17:08:46

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kaanbabasa

Arkadaşlar ubuntuda yönetici olarak çalıştır ma işini bir türlü yapamadım yardımcı olabilir misiniz?

mhmtkrktr

Sorduğun şey yönetici olarak oturum açmak mı? Yoksa uçbirimde yönetici izni almak mı?
Oturum açmak için net bir fikrim yok ama yapabiliyorsan bunu giriş yöneticisin de, kullancılar bölümünden yapabilirsin. Uçbirim için, girmek istediğin komutun başına sudo Girilecek_Komut yazman ve kullanıcı şifreni girmen yeterli.

kaanbabasa

Yok sadece bir dosyayı yönetici olarak çalıştırmam lazım

mhmtkrktr

Şurada ki ikinci komut gibi olacak. https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=51968.msg591913#msg591913
sudo dosayayı_açacak_program /dosyanın_konumu/dosyanın_adı.uzantısı

yani şu şekilde, [ Örnek ]
sudo gedit /etc/X11/xorg.conf

Kaleihan

Eğer bir programa çalıştırma yetkisi vermek istersen:
chmod +x dosya_adı
şeklinde yapabilirsin. Bazı dizinlerde başına sudo eklemek zorunda kalabilirsin.

mhmtkrktr

Ben soruyu açma diye anladım. Bunu nasıl yaptıysam artık :)
Benim söylediğimi boş ver @Kaleihan 'ın söylediği yoldan devam et :) :)

kaanbabasa

Hepinize çok teşekkür ederim

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 18 Mayıs 2016 - 18:30:23

Yapamadım ama olsun  ;D

ata1

detay verirsen yardımcı oluruz hangi program ve nerede/bu/program ??? uzantısı nedir ? indirdiniz ve kurmak mı istiyorsunuz? bunların detaylarını açıklarsanız.
bizler anlar ve ona göre yorumlarız.

kaanbabasa

Ya şöyle söyliyim inşallah telif hakkı şeysisi olmaz fifa 15 indirdim origin is not installed,and is required to play your game. Please reinstall Origin hatası alıyorum bunun içinde dosyanın içindeki Origin.Games.Reg.Tools.v1.0-3DM.exe dosyasını yönetici olarak çalıştırmam lazım ama yapamıyorum

Kaleihan

İyisiniz hoşsunuz ama .exe uzantısı windowsa aittir. :)  Linuxta .deb veya .rpm ile kurulum yaparız. Anladığım kadarıyla biraz acemisiniz. Forumda acemiler için ilk durak kısmına bir göz atın. Bazı .exe uzantılı programları çalıştırmak için wine kullanabilirsiniz.

Eğer windowsda yapmak isterseniz sağ tık-> yönetici olarak çalıştır şeklinde yapabilirsiniz.

mhmtkrktr

Senin sorunun cevabı; (çalıştırma izni verip)
sudo /dosyanın_bulunduğu_konum/Origin.Games.Reg.Tools.v1.0-3DM.exe

Fakat söylendiği gibi, .exe dosyası bu şekilde çalışmayacaktır. Wine ve Playonlinux konularına bakarak çözüm arayabilirsin.

kaanbabasa

Alıntı yapılan: Kaleihan - 18 Mayıs 2016 - 18:57:02
İyisiniz hoşsunuz ama .exe uzantısı windowsa aittir. :)  Linuxta .deb veya .rpm ile kurulum yaparız. Anladığım kadarıyla biraz acemisiniz. Forumda acemiler için ilk durak kısmına bir göz atın. Bazı .exe uzantılı programları çalıştırmak için wine kullanabilirsiniz.

Eğer windowsda yapmak isterseniz sağ tık-> yönetici olarak çalıştır şeklinde yapabilirsiniz.
Evet acemiyim ama wine ve playonlinux zaten var ben o dosyayı açabiliyorum benim yönetici olarak çalıştırmam lazım onu sordum

Kaleihan

O zaman wineden anlayan birisi lazım. Ben wine yi neredeyse hiç kullanmadım :) Konuyu biraz daha açıklayıcı anlatın. Neyi nerede nasıl yapmak istiyorsunuz...  Daha kısa sürede çözüm bulursunuz.

kaanbabasa

sudo:  /home/1234/.wine/dosdevices/c:/ FIFA: command not found diyor
Alıntı yapılan: mhmtkrktr - 18 Mayıs 2016 - 19:01:00
Senin sorunun cevabı; (çalıştırma izni verip)
sudo /dosyanın_bulunduğu_konum/Origin.Games.Reg.Tools.v1.0-3DM.exe

Fakat söylendiği gibi, .exe dosyası bu şekilde çalışmayacaktır. Wine ve Playonlinux konularına bakarak çözüm arayabilirsin.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 18 Mayıs 2016 - 19:11:50

Alıntı yapılan: Kaleihan - 18 Mayıs 2016 - 19:09:36
O zaman wineden anlayan birisi lazım. Ben wine yi neredeyse hiç kullanmadım :) Konuyu biraz daha açıklayıcı anlatın. Neyi nerede nasıl yapmak istiyorsunuz...  Daha kısa sürede çözüm bulursunuz.

Wine ile pek ilgisi yok galiba benim istediğim sadece bi dosyayı yönetici olarak çalıştırmak. Exe uzantılı ama kurulum değil direk siteye yönlendiriyor

ata1

sudo nautilus ile açması gerekiyor sanırım wine dosya konumunu ?  wine kullanmadığımdan bende deneyimli değilim.oyunlar konusundaki bilgili arkadaşları beklemelisin.  ;D ;D

kaanbabasa

Arkadaşlar valla nası yaptım bilmiyorum ama dosyaya sağ tıkladığımda open as root da vardı tıkladım ama bu seferde lütfen chromium uygulamasını normal kullanıcı olarak başlatın. Kök olarak çalıştırmak için profil bilgilerinin depolanacağı alternatif bir (kullanıcı verisi) dizin belirtmelisiniz.    Hatası verdi

heartsmagic

Yönetici meselesi için bir şey demiyor ki senin ilk aldığın hatada. O uygulama çalışıtırılacaksa çalıştırılabilir wine ile. Sağ tıkladın, yönetici falan olmadan dosyayı çalıştır dediğinde Wine ile açmıyor mu? Açmıyorsa ne oluyor?

Not: sudo ve görsel uygulamalar kullanılacaksa -H parametresi de kullanılmalı.
sudo -H falanca_görsel_uygulamagibi. Konunun bununla ilgisi yok tabi, not olarak söylüyorum.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.