İso dosyasını USB belleğe yazdırma problemi

Başlatan shox, 15 Mayıs 2016 - 22:49:22

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

shox

Ubuntu 16.04 yanına windows kurmam lazım elimde windows 10 iso dosyası var fakat USB belleğe yazdırmayı başaramadım. Unetbootin denedim olmadı kalıp dosyası yazdırma yardımcısını denedim olmadı açılışta USB bellekten başlatıyorum ama boot olmuyor.

illedelinux

Windows kalıbını Winusb'den yazdırmak için usbyi Ntfs formatında biçimlendirmen gerekiyor.
GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

shox

Alıntı yapılan: illedelinux - 15 Mayıs 2016 - 23:40:24
Windows kalıbını Winusb'den yazdırmak için usbyi Ntfs formatında biçimlendirmen gerekiyor.
Winusb için Gparted ile ntsf yaptım olmadı unetbooin için fat32 yaptım olmadı maalesef

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 16 Mayıs 2016 - 00:22:21

Gparted ile diski biçimlerdirirken burada neyi seçmeliyim. msdos mu pc98 mi yoksa diğerlerimi ?

illedelinux

Winusb'den başkası Windows kalıbını yazmaz.
Ayrıca her Windows sürümünü tam yazmaz, örnegin: Windows 7'yi tam yazar, Windows 8'i bazen yazar, Windows 10'u ise yazdıgına şahit olmadım. Bunlar, sayısız defa olsa da sadece benim deneylerim, başka deneyenler farklı sonuç alabilir.
GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

erdemakin09

Yok mu arkadaşının bir pcsi. Konu komşuda falan. Bence çok daha kolay olur isoyu at flasha götür öteki pcde hemen boot usb yap.

Or you could try a bit-by-bit copy:

1.Insert the USB device and then open Disk Utility (in 10.10 and older, System -> Administration -> Disk Utility).

2.Select the USB device from the list in the left of the program and detect where it was mounted:
/dev/sd[1 letter][optionally 1 number]. For example, /dev/sdc or /dev/sdc1.

3.Make sure the USB device is unmounted (not safely removed, but unmounted) If it is mounted you can unmount it: Don't forget to format it to NTFS in GParted.
sudo umount /dev/sd[1 letter][optionally 1 number]

4.Assuming the .iso file is in your home folder, open the terminal and write:

sudo dd bs=4M if=[ur .iso] of=/dev/sd[that 1 letter]
Example:
sudo dd bs=4M if=windows7.iso of=/dev/sdc

Bak birisi bu şekilde yapmış.
Her Can Bir Gün Ölümü Tadacaktır!

heartsmagic

dd ile Windows kalıbı yazılıyor mu bilmiyorum fakat denenecekse çok dikkatli olunmalı. Yanlış bölüm ismi kullanılırsa ilgili bölümü silip atar.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.