Bios'a girememe format atamama

Başlatan Hibrit, 13 Mayıs 2016 - 17:29:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hibrit

Bu konularda pek bilgili olduğumu söyleyemem ama bilgisiz birnin gözünden durumumu açıklamaya çalışacağım.
Yaklaşık 1 haftadır ubuntu lte 16.04 kullanıyorum ilk başta format sırasında bir sıkıntı yaşadığım için yeniden format atmak için çaba gösterdiğimde bios a giremediğimi fark ettim ama boot menü açılıyor ve usb m orada görünüyordu oradan usb mi seçip formatlayabildim biosa ihtiyaç duymadan. Ancak şu anda yine (stabilizasyon sorunları vb... nedeniyle) bilgisayarıma format atmam gerek UNetbootin kullanarak usb me linux-mint in imajını bootladım (hala bios açılmıyor) ancak boot manüde usb im görünmüyor işin garibi cd ye yazıp yapmayı da denedim verbatim +r dvd ye aynı şekilde yazdırdım ancak buda bir çare olmadı boot ekranında sadece ubuntu yazıyor ve ona bastığımda beni grub ekranına  atıyor bios setup a girmeye çalıştığımdaysa direk grub ekranı çıkıyor karşıma.

Sizden istediğim destek bios a girmek konusunda veya bios kullanmaya gerek duymadan format atmak konusunda dostlar.

Hibrit

Bu konularda pek bilgili olduğumu söyleyemem ama bilgisiz birnin gözünden durumumu açıklamaya çalışacağım.
Yaklaşık 1 haftadır ubuntu lte 16.04 kullanıyorum ilk başta format sırasında bir sıkıntı yaşadığım için yeniden format atmak için çaba gösterdiğimde bios a giremediğimi fark ettim ama boot menü açılıyor ve usb m orada görünüyordu oradan usb mi seçip formatlayabildim biosa ihtiyaç duymadan. Ancak şu anda yine (stabilizasyon sorunları vb... nedeniyle) bilgisayarıma format atmam gerek UNetbootin kullanarak usb me linux-mint in imajını bootladım (hala bios açılmıyor) ancak boot manüde usb im görünmüyor işin garibi cd ye yazıp yapmayı da denedim verbatim +r dvd ye aynı şekilde yazdırdım ancak buda bir çare olmadı boot ekranında sadece ubuntu yazıyor ve ona bastığımda beni grub ekranına  atıyor bios setup a girmeye çalıştığımdaysa direk grub ekranı çıkıyor karşıma.

Sizden istediğim destek bios a girmek konusunda veya bios kullanmaya gerek duymadan format atmak konusunda dostlar.

fafnir35

Verdiğim bağlantıya bir göz atmanızı öneririm. Faydalı şeyler olabilir sizin sistem için. https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=41053.0

Hibrit

Bu soruyu sormadan önce forumda kapsamlı bir araştırma yaptım ve verd,ğ,n,z bağlantıyada göz attım ancak işe yaramadı malesef

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 13 Mayıs 2016 - 21:27:28

Alıntı yapılan: fafnir35 - 13 Mayıs 2016 - 18:28:43
Verdiğim bağlantıya bir göz atmanızı öneririm. Faydalı şeyler olabilir sizin sistem için. https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=41053.0
Eğer başka bir öneriniz varsa lütfen sakınmayın zor bir durumdayım

Hibrit

bios a girememe sorunum devam ediyor ubuntu için verdiğim linkteki gibi bir yöntem mevcutmudur ?
https://www.youtube.com/watch?v=R1gkKv02C0w

neynefes

@Hibrit, birden fazla başlık açmanız gerçekten işlerinizi hızlandırmayacaktır. Aksine uzatacak. Bilgisayarda tek işletim sistemi mi var? Bu bir dizüstü ise marka ve modeli nedir? Unetbootin uygulamasını kullanmayın. Sistem uefi mi? gibi daha aydınlatıcı detaylı bilgiler lazım bize.

Hibrit

Alıntı yapılan: neynefes - 13 Mayıs 2016 - 22:36:52
@Hibrit, birden fazla başlık açmanız gerçekten işlerinizi hızlandırmayacaktır. Aksine uzatacak. Bilgisayarda tek işletim sistemi mi var? Bu bir dizüstü ise marka ve modeli nedir? Unetbootin uygulamasını kullanmayın. Sistem uefi mi? gibi daha aydınlatıcı detaylı bilgiler lazım bize.
Öncelikle özür dilerim bir konu hakkında birden fazla başlık açtığım için.

-Evet bilgisayarda tek işletim sistemi var. (Ubuntu lte-16.04)

-Bir dizüstü bilgisayar modelinden tam olarak emin değilim bana başka bir yerden 2. el olarak geldi sadece Fujitsu Lifebook A series  e dahil olduğunu biliyorum.

-Unetbootin uygulaması haricinde ubuntunun kendi başlangıç diski oluşturucusunu ve aynı isimli software canter de bulduğum bir uygulamayı da denedim sonuç değişmedi. Unetbootin i neden kullnmamalıyım ?

-Evet sistemim UEFI.

Ufak bir ekleme yapmam gerek sanırım ;
   Araştırmam sırasında yabancı bir kaynakta yazdığına göre UEFI modunda ubuntu kurulumu yaparken quick boot ve SRT özelliklerini kapatmam gerekiyormuş ben bu bilgiler olmadan gerçekleştirdim kurulumu sorun bundan kaynaklanıyor olabilir mi? Öyleyse ne yapmam gerek ?

gnukarabatak

Eğer kurulum UEFI modda grub ekranını oluşturduysa grubtaki listenin en altında "system setup" başlığı olması lâzım. Eğer bu başlığa tıkladığınızda bios'a geçmiyorsa boot-repair iso kalıp dosyasını usb belleğe yazıp grub tamirini yapabilirsiniz. Böylece umulurki bios'a girme imkanınız olur. Ayrıca Dizüstü bilgisayarınızın markasına göre DEL, F8, F10, F11 veya F12 tuşlarından birine sürekli basarsanız bios'a girişi yakalarsınız.
Linux kullanmak bir farklılık, linux'te kod yazmak ise ayrıcalıktır.

Hibrit

Alıntı yapılan: gnukarabatak - 14 Mayıs 2016 - 20:22:14
Eğer kurulum UEFI modda grub ekranını oluşturduysa grubtaki listenin en altında "system setup" başlığı olması lâzım. Eğer bu başlığa tıkladığınızda bios'a geçmiyorsa boot-repair iso kalıp dosyasını usb belleğe yazıp grub tamirini yapabilirsiniz. Böylece umulurki bios'a girme imkanınız olur. Ayrıca Dizüstü bilgisayarınızın markasına göre DEL, F8, F10, F11 veya F12 tuşlarından birine sürekli basarsanız bios'a girişi yakalarsınız.

grub da öyle bir seçenek yok ama grubekranı karşıma çıkıyor boot-repair isosu bir işime yaramaz kısacası boot ekranım olmadığı için ve normalde f2 tuşuyla boot setup a ulaşıyordum ancak şu an çalışmıyor f deki boot setup a ulaşabiliyorum ama oradaki tek seçenek te ubunu oluyor (bootlanmış usb ve dvd denedim sadece ubuntu yazıyor)

heartsmagic

Linux veya herhangi bir işletim sistemi kurulumu pek engellememeli BIOS'a giriş meselesini. F2 olduğuna emin misin? Diğer seçeneklerin hiçbiri işe yaramıyor mu? Açılış sırasında seri bir şekilde F2 tuşuna basmayı denedin mi? Üst üste örneğin? Belki kaçırıyorsunudur o arayı, ayarlardan sonra daha az vakit tanıyordur sana?

Şurada da bir windows'cu arkadaş aynı şikayeti bildirmiş:
https://forum.ts.fujitsu.com/forum/viewtopic.php?t=44687

Son bir öneri olarak pili çıkartıp biraz beklenmesi söylenmiş ama akıbeti belli değil. Orada kurulan sistem de Windows 7.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.