ipv6 ayarları

Başlatan rock_benim, 11 Mayıs 2016 - 00:20:31

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

rock_benim

arkadaşlar ubuntuda ipv4 yerine ipv6 kullanabiliyormuyuz benim demek istedigim şu bağzı yabancı irc chat sitelerine girdiğimizde normal ip adresimiz gözüküyor ama bağzı kişilerde ipv6 adresi gözüküyor

örnek;

0000:0000:000:000a:6667:1:0:6e30) gibi .. peki bu şekilde nasıl ayarlayabiliriz acaba?

Qeox

ipv6 henüz ülkemizde kullanılmıyor diye biliyorum.
irc chat sitelerin de ip adreslerini sadece adminler görebilir, biz sadece kendi ip adresimizi görebiliriz başkasının da host adresini görebiliriz senin örnek verdiğin gibi..
Geçmişim, olamadığım her şeydir..

rock_benim

senin demek istedigin sadece türk irc sunucuları  için geçerli , türk serverlerinde ip adresimiz gözükmüyor lakin yabancı irc sunucularında görünüyor.

heartsmagic

Soru IRC sunucuları içinse ipv6'yı konuşmayalım bence, gerek yok. Şimdi sen ipv6 olarak ayarlarsan sorun kalmayacak mı yani? O görünen şey ha ipv4 olmuş ha ipv6, ne fark eder?
Bu olayın kendisi de işletim sisteminden ziyade kullandığın modeme, yönlendiriciye, bulunulan ağa, hizmet alınan iss'ye bakar.  İşletim sistemi ile pek alakası yok yani, sistemin kendisi hazırdır o ayrı bir mesele tabi. 

Soruyu daha ayrıntılı sorarsan güzel olur diyeceğim ama konunun Linux veya Ubuntu ile pek ilgisi yok. Varsa ilgili IRC sunucusunun gizleme yöntemi (Freenode'daki "cloak" gib), araştırıp uygularsın.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.