[Çözüldü] Steam Yükleme.

Başlatan cokomayi, 08 Mayıs 2016 - 00:46:55

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cokomayi

Steam yüklememe yardımcı olur musunuz?

cokomayi

you are missing the following 32-bit libraries and steam may not run libc.so.6 steam'ı kurdum ve bu hata geliyor ne demek?

neynefes

Birden fazla başlık açmayın lütfen. Steam kurulumu nereden yapılıyor?

cokomayi

Sorumun cevabını biliyor musunuz?

neynefes

Çözüme gitmek için yavaş yavaş sorular soruyorum. Soruya soruyla karşılık vermek işi uzatacak sadece. :)

Siz beni yanlış anlamadan önce açıklama yapayım, defalarca söylediğimiz gibi biz kimseyi azarlamıyoruz burada.. Postta kasma gibi bir derdim yok. Forum sorumlusu olarak yapmam gereken şeyi yapıyorum. Mesajlarda mimikler kullanılamadığı için yanlış anlaşılmak normal. Rica ediyorum bu konuda anlayış gösterin sizde.

ata1

@neynefes ;D sonrada azarladı yöneticiler diye başlık açacaktır.  ;D @cokomayi    arkadaşım nereden yūklemeye çalıştız ve ne oldu ? Hata mı aldını ? Aldığınız hata nedir?  Bunları bilirsek yardımcı olabiliriz.

YöneticiBey

cokomayi

Alıntı yapılan: neynefes - 08 Mayıs 2016 - 02:01:12
Çözüme gitmek için yavaş yavaş sorular soruyorum. Soruya soruyla karşılık vermek işi uzatacak sadece. :)

Siz beni yanlış anlamadan önce açıklama yapayım, defalarca söylediğimiz gibi biz kimseyi azarlamıyoruz burada.. Postta kasma gibi bir derdim yok. Forum sorumlusu olarak yapmam gereken şeyi yapıyorum. Mesajlarda mimikler kullanılamadığı için yanlış anlaşılmak normal. Rica ediyorum bu konuda anlayış gösterin sizde.

Estağfurullah ben öyle biri değil siz işinizi yapacaksınız tabii ben anlamadım dediğinizi.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 08 Mayıs 2016 - 09:06:39

Alıntı yapılan: cokomayi - 08 Mayıs 2016 - 09:04:26
Alıntı yapılan: neynefes - 08 Mayıs 2016 - 02:01:12

Estağfurullah ben öyle biri değil siz işinizi yapacaksınız tabii ben anlamadım dediğinizi.

Alıntı Yap@neynefes ;D sonrada azarladı yöneticiler diye başlık açacaktır.  ;D @cokomayi    arkadaşım nereden yūklemeye çalıştız ve ne oldu ? Hata mı aldını ? Aldığınız hata nedir?  Bunları bilirsek yardımcı olabiliriz.

hata aldım ancak siz bana en baştan anlatırsanız sevinirim çünkü yanlış yaptığım şeyler olabilir.

Alıntı YapBunu uygulayın. https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=51823.0

deniyorum kardeş sağol.

cokomoko

Nick'in hoşuma gitti @cokomayi  ;)
''Eğer 386BSD ben Linux'a başladığımda var olsaydı, Linux büyük bir olasılıkla olmazdı."
........................Linus Torvalds..........................
İnsanın aradığı sadece huzur ve mutluluktur, 1 numara olmak yalnız kalmak demektir ve 1 numara kalmak için birçok şeyi feda etmek zorunda kalırsın...

cokomayi

earas

Alıntı yapılan: cokomayi - 08 Mayıs 2016 - 09:04:26
Alıntı Yap@neynefes ;D sonrada azarladı yöneticiler diye başlık açacaktır.  ;D @cokomayi    arkadaşım nereden yūklemeye çalıştız ve ne oldu ? Hata mı aldını ? Aldığınız hata nedir?  Bunları bilirsek yardımcı olabiliriz.
hata aldım ancak siz bana en baştan anlatırsanız sevinirim çünkü yanlış yaptığım şeyler olabilir.

Dostum steam kurulumunun nasıl yapıldığı zaten bu forum dahil pek çok yerde pek çok kez anlatıldı. Bir daha gelip bu konuda baştan steam kurulumunun nasıl yapıldığını anlatmaya gerek yok. Ama sen kurulumda bir hata almışsın ve çözüm için seni yönlendirmelerine izin ver. Çok basit 2 soru var. Steam i nereden yüklemeye çalıştın? Aldığın hata ne? Bu sorulara cevap vermek yerine "siz bana baştan anlatın bi ben bakayım" diyip çözüm için kendi kendine yönlendirme yapmaya çalışman çözüm sürecini uzatır sadece. İnsanların sorunu çözebilmesine izin ver. Ben forumda yetkili değil senin gibi bir kullanıcıyım. Bundan sonraki sorunlarında daha kolay çözüm bulman için diyorum bunları.

Steam sorununa gelince;

2 farklı kurma metodu paylaşayım. Bu iki yöntemle de yakın zamanda başarılı şekilde kurulum yaptım.

İlk yöntem için bu konuyu takip edebilirsin:
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=51687.msg590014#msg590014

Konuyu sondan geriye doğru okursan daha kolay aradığın kısmı bulursun. Özetle mevcut steam paketini ve ekli olan steam deposunu kaldırıp linkte söylenilen depoyu ekliyorsun, güncelleme ve steam kurulumunu başlatıyorsun. Sorunsuz bir şekilde kuruluyor. Sonra da dil ile alakalı olan sorunu çözüyorsun. O sorunun çözümü de ikinci linkte anlatılıyor.
Steami ve deposunu kaldırdıktan sonra ubuntu deposunu ekleyeceğin, güncelleme ve kurulum yapacağın kod şunlar(zaten linklerde de var):
sudo add-apt-repository "deb http://us.archive.ubuntu.com/ubuntu/ xenial multiverse"
sudo apt-get update && sudo apt-get install steam

İkinci yöntem için de şu konuyu takip edebilirsin:
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=51578.msg588480#msg588480

Bu konu doğrudan çözüme gittiği için ek bir açıklama yapmıyorum. Bu yöntemle de kurulum yapabilirsin rahatlıkla.

cokomayi

Ben daha yeni kullanamya başladığım için bunlardan bir şey anlamıyorum ve bana anlatacak birilerine ihtiyacım var o yüzden bana sen anlatırsan çok mutlu olurum.

heartsmagic

Bu konu hâlâ çözülmedi mi? Şuradaki anlatımı uyguladın mı?
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=51823.0

Uygulamadıysan uygula ve kurulacak uygulama olarak steam paketini kullan.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

neynefes

Nasıl çözüldüğü konusunda ufak bir ekleme yaparsanız bizlerde başlığı kapatırız.

cokomayi

Başka konumda ki arkadaş'ın dediklerini yaptım ve sorun çözüldü.