Sistem donuyor ve hic bir sekde yanit vermiyor

Başlatan Mr.X, 07 Mayıs 2016 - 19:00:43

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Mr.X

Herkese merhaba,henüz bu sabah windows 8 yüklü lenovo ideapad y550 bilgisayarima ubuntu gnome yukledim.Okuldan biraz linux sistemlere asinayim ama anlam veremediğim sorunlar var.
Öncelikle pc yi açtıktan saniyeler sonra dönüyor ya da bir kaç dk sonra ve kapatıp yeniden açsam da hata devam ediyor.Lütfen yardımcı olabilir misiniz?

serk

Alıntı Yapsudo gedit /etc/default/grub
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="" bulunduğu satıra geçip tırnaklar arasına "intel_idle.max.state=0" ekle Kaydet ve çık.

Alıntı Yapsudo update-grub
Sistemini tekrar başalt.

Örnek ;
Alıntı YapGRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT=" intel_idle.max.cstate=0 quiet splash"

Hata geri dönüşü var mı yok mu bakmak için log dosyasını paylaşabilirsin. Yoksa anca deneme yanılma yöntemi ile akla gelen her şeyi deneyerek uğraşırsın.

mhmtkrktr

Sürücülerle ilgili bir sorun değilse, tracker hizmetinden kaynaklı olabilir. Sistem başlayınca uçbirim açıp top komutu verebiliyor musun? ( Açılan sayfa ekrana sığmayabilir. Klavye yön tuşları ile aşağı yukarı gidebilirsin ).
( İşlemi ctrl + alt + F2...7 ile tty ekranından kullanıcı girişi yaparak da deneyebilirsin. )
Bakman gereken; CPU bölümünün altında neyin ne kadar işlemci kullandığı. Eğer göze çarpan, düzenli olarak ciddi kullanım yapan işlem varsa buraya aktarırsın.
Ayrıca çıkan sonuca göre;
ls /etc/xdg/autostart/ çıktısı da işe yarayabilir.

heartsmagic

Makinedeki grafik kartı nedir?
Sistemi açsan ve hiçbir şey yapmasan bile donuyor mu sistem?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Mr.X

Alıntı yapılan: heartsmagic - 08 Mayıs 2016 - 13:02:25
Evet masaüstündeyken hiç bir şey yapmasam dahi donabiliyor bazen firefox da arama yapacak kadar ileri gidiyorum.Arkadaşlar belli kodlar vermiş onları yazarken bile donuyor.Bende ekran kartıyla ilgili bir sorun olduğunu düşünüyorum.Ekran kartim nvdia geforce gt200.İşler nasıl linux da bilmiyorum ama driver indirdim ama kuramadan donuyor ,ne yapmalıyım?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 08 Mayıs 2016 - 15:33:09

Alıntı yapılan: mhmtkrktr - 07 Mayıs 2016 - 23:49:32
Sürücülerle ilgili bir sorun değilse, tracker hizmetinden kaynaklı olabilir. Sistem başlayınca uçbirim açıp top komutu verebiliyor musun? ( Açılan sayfa ekrana sığmayabilir. Klavye yön tuşları ile aşağı yukarı gidebilirsin ).
( İşlemi ctrl + alt + F2...7 ile tty ekranından kullanıcı girişi yaparak da deneyebilirsin. )
Bakman gereken; CPU bölümünün altında neyin ne kadar işlemci kullandığı. Eğer göze çarpan, düzenli olarak ciddi kullanım yapan işlem varsa buraya aktarırsın.
Dostum öncelikle ilgilendiğin için teşekkür ederim fakat bu dediklerini yapma fırsatım olmadan dönüyor bilgisayar.Geri windows da yukleyemiyorum ne olacak şimdi?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 08 Mayıs 2016 - 15:33:55

Alıntı yapılan: serk - 07 Mayıs 2016 - 21:07:01
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="" bulunduğu satıra geçip tırnaklar arasına "intel_idle.max.state=0" ekle Kaydet ve çık.

Sistemini tekrar başalt.

Örnek ;

Hata geri dönüşü var mı yok mu bakmak için log dosyasını paylaşabilirsin. Yoksa anca deneme yanılma yöntemi ile akla gelen her şeyi deneyerek uğraşırsın.

Teşekkür ederim ligin için fakat diğer arkadaşa söylediğim gibi bazen terminal açacak zamanım oluyor ama kodu yazdığım an donabiliyor...

heartsmagic

Elinde Canlı CD var mı? Kurulum yaptığın şey yani? USB bellek ise o da olur. 
Şunu da deneyebiliriz. Grub'da Ubuntu satırı üzerindeyken e tuşuna bas, altlara doğru çekirdek satırı vardır. quiet splash yazar orada. Oraya noacpi nolapic nomodeset ekle. Sonra ctrl+x ile sistemi açmayı dene. 

Grub görünmüyorsa en başta makineyi açarken Shift tuşuna basmayı dene.

Mr.X

Alıntı yapılan: heartsmagic - 08 Mayıs 2016 - 15:42:47
Şunu da deneyebiliriz. Grub'da Ubuntu satırı üzerindeyken e tuşuna bas, altlara doğru çekirdek satırı vardır. quiet splash yazar orada. Oraya noacpi nolapic nomodeset ekle. Sonra ctrl+x ile sistemi açmayı dene.

Elimde yukledigim usb var ayrıca farklı bir cd olarak OpenSuSe da mevcut.Öncelikle linux da yeniyim grab falan bilmiyorum ama shift ile denedim ctrl x le başlatırken "invalid file name noacpi " uyarısı verdi bir tuşa baş devam etmek için diyor ama basınca bir şey olmuyor

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 08 Mayıs 2016 - 16:12:50

Alıntı yapılan: Mr.X - 08 Mayıs 2016 - 15:48:40
Alıntı yapılan: heartsmagic - 08 Mayıs 2016 - 15:42:47

Elimde yukledigim usb var ayrıca farklı bir cd olarak OpenSuSe da mevcut.Öncelikle linux da yeniyim grab falan bilmiyorum ama shift ile denedim ctrl x le başlatırken "invalid file name noacpi " uyarısı verdi bir tuşa baş devam etmek için diyor ama basınca bir şey olmuyor
Siyah ekran üzerine kernel panic not syncing attempted to kill init! Yazıyor

heartsmagic

Parametreleri yanlış eklemiş olabilir misin? quiet splash yerine sonuna doğru, bu parametrelerin yanına ekleyeceksin. quiet ve splash'ı da birer parametre gibi düşün. Boşluk bırakarak eklenecek söylediklerim.

Mr.X

Alıntı yapılan: heartsmagic - 08 Mayıs 2016 - 18:06:55
Parametreleri yanlış eklemiş olabilir misin? quiet splash yerine sonuna doğru, bu parametrelerin yanına ekleyeceksin. quiet ve splash'ı da birer parametre gibi düşün. Boşluk bırakarak eklenecek söylediklerim.
Sanmıyorum aynen dediğiniz gibi yaptım.Quiet splash silmiyceksem tamamen doğru.Daha sonra reset attim sistem hata verdi masaüstünde.Sizinle paylasamiyorum onu dosya boyutu fazla diyor.Ve sistem donma si hala cozulmedi

mhmtkrktr

Bu sistem açılış esnasında mı donuyor yoksa açıldıktan sonramı donuyor? Normal bir şekilde masaüstüne gelebiliyor musun / muydun ?

heartsmagic

Peki, Canlı CD ile kuruluma geçmeden normal masaüstüne kadar gidince sistemde donma yaşanıyor mu?

Mr.X

Alıntı yapılan: mhmtkrktr - 08 Mayıs 2016 - 19:24:34
Bu sistem açılış esnasında mı donuyor yoksa açıldıktan sonramı donuyor? Normal bir şekilde masaüstüne gelebiliyor musun / muydun ?
Açılıyor masaustune ulaştıktan belli zaman sonra bazen bir dk bazen beş dk sonra donuyor ve hiç bir şekilde geçmiyor

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 08 Mayıs 2016 - 21:19:34

Alıntı yapılan: heartsmagic - 08 Mayıs 2016 - 19:29:35
Peki, Canlı CD ile kuruluma geçmeden normal masaüstüne kadar gidince sistemde donma yaşanıyor mu?
Hemen deniyorum hocam lakin ben umudu kesmiş durumdayım windows a geri geçmem gerecek sanırım.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 08 Mayıs 2016 - 21:22:09

Alıntı yapılan: heartsmagic - 08 Mayıs 2016 - 19:29:35
Denedim değişen bir şey yok malasef

mhmtkrktr

Bir dakika benim ilk mesajda söylediklerim için çok fazla bir zaman.
Donarsa kapatıp yeniden denersin. Elle tutulur hiçbirşey olmadan sorunu anlamak ve çözmek zor biraz.

Mr.X

Alıntı yapılan: mhmtkrktr - 08 Mayıs 2016 - 21:45:37
Bir dakika benim ilk mesajda söylediklerim için çok fazla bir zaman.
Donarsa kapatıp yeniden denersin. Elle tutulur hiçbirşey olmadan sorunu anlamak ve çözmek zor biraz.
Peki teşekkür ederim yardım etmeye çalıştığınız için.

serk

Alıntı yapılan: Mr.X - 08 Mayıs 2016 - 15:31:45
Alıntı yapılan: heartsmagic - 08 Mayıs 2016 - 13:02:25
Evet masaüstündeyken hiç bir şey yapmasam dahi donabiliyor bazen firefox da arama yapacak kadar ileri gidiyorum.Arkadaşlar belli kodlar vermiş onları yazarken bile donuyor.Bende ekran kartıyla ilgili bir sorun olduğunu düşünüyorum.Ekran kartim nvdia geforce gt200.İşler nasıl linux da bilmiyorum ama driver indirdim ama kuramadan donuyor ,ne yapmalıyım?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 08 Mayıs 2016 - 15:33:09

Alıntı yapılan: mhmtkrktr - 07 Mayıs 2016 - 23:49:32
( İşlemi ctrl   alt   F2...7 ile tty ekranından kullanıcı girişi yaparak da deneyebilirsin. )
Dostum öncelikle ilgilendiğin için teşekkür ederim fakat bu dediklerini yapma fırsatım olmadan dönüyor bilgisayar.Geri windows da yukleyemiyorum ne olacak şimdi?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 08 Mayıs 2016 - 15:33:55

Alıntı yapılan: serk - 07 Mayıs 2016 - 21:07:01

Sistemini tekrar başalt.

Örnek ;

Teşekkür ederim ligin için fakat diğer arkadaşa söylediğim gibi bazen terminal açacak zamanım oluyor ama kodu yazdığım an donabiliyor...

Arkadaşın önerdiği gibi Grub ekranı üzerinden gidersen daha rahat hareket imkanı sağlayabilir.

Alıntı YapŞunu da deneyebiliriz. Grub'da Ubuntu satırı üzerindeyken e tuşuna bas, altlara doğru çekirdek satırı vardır. quiet splash yazar orada. Oraya noacpi nolapic nomodeset ekle. Sonra ctrl x ile sistemi açmayı dene.

heartsmagic

Mr.X

Alıntı yapılan: heartsmagic - 11 Mayıs 2016 - 15:04:40
Canlı CD ile de dondu mu sistem yani?
Tekrardan merhaba.Canlı cd değil de usb ile denediğimde donmuştu fakat sistemi silip tekrar aynı sistemi yüklediğimde usb yi pc üzzerinde unutmuşum ve dakikalarca donmadan kullanma fırsatım oldu.Ama 1 saat sonra falan sanırım yanlışlıkla usb bağlantısını kestim ve tekrar dondu.Şimdi ne yapmam gerek?

localhost

Alıntı yapılan: Mr.X - 12 Mayıs 2016 - 18:24:30
Tekrardan merhaba.Canlı cd değil de usb ile denediğimde donmuştu fakat sistemi silip tekrar aynı sistemi yüklediğimde usb yi pc üzzerinde unutmuşum ve dakikalarca donmadan kullanma fırsatım oldu.Ama 1 saat sonra falan sanırım yanlışlıkla usb bağlantısını kestim ve tekrar dondu.Şimdi ne yapmam gerek?

Kilitlenmeden /var/log altindaki dosyalara erisebiliyormusunuz? Oradan log dosyalarini paylassaniz belki birseyler cikar ortaya.
Linux LPIC1 - MCSA

Mr.X

Alıntı yapılan: localhost - 12 Mayıs 2016 - 18:44:09

Kilitlenmeden /var/log altindaki dosyalara erisebiliyormusunuz? Oradan log dosyalarini paylassaniz belki birseyler cikar ortaya.
bir sürü log dosyası var hepsini paylaşayım mı

localhost

Alıntı yapılan: Mr.X - 12 Mayıs 2016 - 18:50:00
Alıntı yapılan: localhost - 12 Mayıs 2016 - 18:44:09

bir sürü log dosyası var hepsini paylaşayım mı
Evet orada bir cok dosya var. Ama önemli olanlari gönder; daemon.log, acpid, history.log ("apt" nin icinde olmasi lazim) kern.log,syslog, user.log, Xorg.0.log gönder. Bunlarin cogu ".gz" seklinde duruyordur. Onlari acip buraya code etiketinin icine atip gönderebilirsin. Zaten bu kadar dosyayi acip buraya kilitlenmeden gönderebilirsen sorun cözülmüstür.  :D Kolay gelsin.

Gerisini aksama heartsmagic cevaplar.
Linux LPIC1 - MCSA

heartsmagic

Genelde donma olaylarında kayıt dosyalarına bir şey basamıyor sistem ama koyabilirsen elbette güzel olur @localhost'un söylediği gibi. .gz yani arşivlenmiş dosyalara pek gerek yok, günceller de yetebilir bize. Belki donma anından önce sistem bir şeyler basmaya başlar, ben yanılmış olurum.

Canlı CD ile de donuyorsa aklıma donanımsal bir sorun (özellikle belleklerle ilgili) ya da ilgili çekirdek sürümüyle alakalı olabilecek bir sorun geliyor.

Şu öneriyi dener misin:
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=51856.msg590765#msg590765

Parametreyi benim tarif ettiğim şekilde Grub üzerinden eklersin sistemi açmadan önce.

Mr.X

Alıntı yapılan: heartsmagic - 12 Mayıs 2016 - 19:25:06
Genelde donma olaylarında kayıt dosyalarına bir şey basamıyor sistem ama koyabilirsen elbette güzel olur @localhost'un söylediği gibi. .gz yani arşivlenmiş dosyalara pek gerek yok, günceller de yetebilir bize. Belki donma anından önce sistem bir şeyler basmaya başlar, ben yanılmış olurum.

Canlı CD ile de donuyorsa aklıma donanımsal bir sorun (özellikle belleklerle ilgili) ya da ilgili çekirdek sürümüyle alakalı olabilecek bir sorun geliyor.

Şu öneriyi dener misin:
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=51856.msg590765#msg590765

Parametreyi benim tarif ettiğim şekilde Grub üzerinden eklersin sistemi açmadan önce.
Shıft e basarak açmayı denedim grub dediğiniz şeyi "grub loading" yazdı ama gri ekran geldi sonra sistem açıldı,ayrıca o komutların ilkini yazdıgımda "command not found" diyor

heartsmagic

Grub dediğim şey sistemleri seçmeye yarayan bir uygulama. Karşına liste şeklinde bir şeylerin geliyor olması lazım. Eğer bunu görmüyorsan Shift'e basarsan görmen lazım. Daha sonrası benim anlatımım. Komut falan verilmeyecek, o anlatımı dikkatlice oku lütfen.

Mr.X

Alıntı yapılan: heartsmagic - 12 Mayıs 2016 - 22:56:13
Grub dediğim şey sistemleri seçmeye yarayan bir uygulama. Karşına liste şeklinde bir şeylerin geliyor olması lazım. Eğer bunu görmüyorsan Shift'e basarsan görmen lazım. Daha sonrası benim anlatımım. Komut falan verilmeyecek, o anlatımı dikkatlice oku lütfen.
Bu kadar ilgilendin dostum sana sonsuz teşekkür ederim fakat ben tekrar windows a geçtim malum işim gücüm var onun düzelmesini bekleyemezdim.Çok teşekkür ederim tekrardan.

heartsmagic