[Çözüldü] Tema ve İkonlar Değişmiyor

Başlatan MertKamit, 07 Mayıs 2016 - 18:31:22

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

MertKamit

Merhaba arkadaşlar,

Ubuntu 16.04'den memnun kalamadığım için Ubuntu 14.04 serisine geri döndüm, bu sefer Mate kurayım dedim ama Numix tema ikonunda sorun yaşıyorum. Tema ve ikonları kurdum, ancak seçmeme rağmen tema ve ikonlar Numix'e dönüşmedi.

Home dizini içinde ki .themes klasörüne baktım ama boştu.

mhmtkrktr

Alıntı YapTema ve ikonları kurdum, ancak seçmeme rağmen tema ve ikonlar Numix'e dönüşmedi.

Pencere başlanğıç çubuğunda Lightdm-greater-setting yazıyor. Seçim işlemini doğru araçla yaptığına emin misin? :)

MertKamit

Alıntı yapılan: mhmtkrktr - 08 Mayıs 2016 - 00:06:56
Alıntı YapTema ve ikonları kurdum, ancak seçmeme rağmen tema ve ikonlar Numix'e dönüşmedi.

Pencere başlanğıç çubuğunda Lightdm-greater-setting yazıyor. Seçim işlemini doğru araçla yaptığına emin misin? :)

Başka yer yok ki hocam :( Appearance diye bir alan var, orada da Numix teması gözükmüyor ve ikon seçemiyorsunuz.

mhmtkrktr

Söylemek istediğim o pencere içerisinde yanlış yer değil, yanlış uygulama olduğu. Hani Ubuntu Tweak gibi farklı bir uygulama. Senin ayarlama yaptığın uygulama, giriş yöneticisinin görünüm ayarlarını düzenleyecek bir uygulama. Ubuntu tweak gibisinden ara sistemde. Belki haricen kurulması da gerekiyor olabilir.

heartsmagic

Unity Tweak Tool kurularsa söylendiği üzere yapabilirsin bunları. Kendisi 14.04 depolarında var.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

MertKamit

Unity Tweak Tool kurdum ancak aradım bulamadım, komut satırına

unity-tweak-tool

yazdım öyle çalıştırmak istedim ancak

Error: schema com.canonical.notify-osd not installed komut satırında şöyle bir hata verdi ve açılmadı.

heartsmagic

Özür dilerim, masaüstü Mate imiş. Haliyle Unity Tweak gereksiz oldu bu durumda. Eksik paketler giderilir ama bir yığın şey yüklememiz de gerekebilir. Kaldırabilirsin kendisini:
sudo apt-get purge unity-tweak-tool
sudo apt-get autoremove

Mate kullanmadığım için bilemiyorum ama bir ayarlar bölümü yok mu şuradaki gibi?
https://ubuntu-mate.community/t/installing-numix-gtk-theme/932/2

Mate için arama yaptığımda karşıma gelen yerlerden biri bu.

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

mhmtkrktr

Şu şekilde deneyebilir misin? Olmasa da kaybedecek bir şey yok nasılsa :)

gsettings set org.gnome.desktop.interface gtk-theme 'Numix'
gsettings set org.gnome.desktop.interface icon-theme 'Numix-Circle'

Şuradan bakarak deneyebilir misin birde: https://www.youtube.com/watch?v=mD0QClK-XgM

Daha olmadı How to change theme in Linux Mint? şeklinde video kanallarında aratırsan daha fazlasını bulabilirsin. Mint 'e özgü bir masaüstü olduğu için ben Mint dedim. Ubuntu Mate olarakta arayabilirsin.

MertKamit

Arkadaşlar sorunu çözdüm. PPA ile Tema ve İkonları yükledikten sonra, Görünüm bölümüne gidip altta yer alan Customize/Özel alanına tıklamam ve ordan değiştirmem gerekiyormuş. Customize Theme alanı önemli yani.