Nvidia 364 ile vulkan apisi kullanmak

Başlatan hatta, 06 Mayıs 2016 - 23:36:38

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hatta

Düzenleme Notu: Başka bir başlıktan ayrılmıştır mesajlar. İçerik için 3. mesajı okuyunuz lütfen.

Aynısı benimde başıma geldi.

Yanlız Nvidia benim ekran kartım gt730.

Nvidia içinde komutları yazabilirmisiniz.

Birde sorum var...

Neden windowstaki gibi Linux OS lerde sistemin içinden kurulum yapamıyoruz?

Tüm programlar değilde en azından ekran kartı sürücüsünü

neynefes

Nvidia konusunda bumblebee ve prime çözümleri var zaten. Sistemin içinden derken? Grafik arayüz kastediliyorsa, ek sürücülerden prime+nvidia kurulumu yapılabilir tek tıkla. Terminale girip çıkmak ekstra bir şey değil aslında. Ayrıca başlıkta ati grafik kartı için komutlar yazılmış. Bumblebee veya prime konusunu araştırın lütfen. Forumda bir çok başlık bulabilirsiniz. Şayet anlaşılır bulamaz ve halledemezseniz uygun alanda bir başlık açın konuyu irdeler yardımcı olmaya çalışırız.

hatta

Aslında son teknolojilerden birisini deneyimlemek istiyorum Ubuntu 16.04' de Misafirperver Yer Sincabı' ında

Vulkan apisini (The Talos Principle oyununu kullanıcam deneyimlemek için)

364.19 sürücüsünü masaüstü pc'me elle kurdum

ek sürücülerdeki (tek tıkla ama 2 tanesi ya diğer çıkan sürücüler nerde elle kurunuz diyor yani bize)

(361.42[test edildi yazılı birde] ve 340.96 nolu sürücüler çalışmadı updates seçenekleri ile beraber.

X.ORG XServer -Nouveu sürücüsünü kurunca 304.131 sürücüsü kuruldu bu sürücüde işime yaramadı çünkü Vulkan API' sini hiçbiri desteklemiyordu)

fakat stabilite sağlıyamadım ilk iki sürücüde.304.131 ise bırakalım Vulkanı openGL 4.2 destekli ubuntu 15.10' da bile sürücü openGL 4.5 destekli idi.(evet 15.10 dan yükselterek geldim hiçbir sorun yaşamadım.Upgrade ettim windows deyişiyle)

Şu anda elle kurduğum 361.42 sürücüsünde stabil ama dediğim gibi Vulkan API desteklemiyor.

yani 364.12 var ama stabil olan 364.19 düzgün çalışmazken beta sürücü kurmak istemedim

Ve bu dediklerimi 3 gündür OS dışından nvidia sürücü kura-kaldıra zaman kaybederek yapıyorum ve hiç pratik değil

İşte bu yüzden sordum Windows gibi sistemin içinden kurmam mümkünmü değilmi diye

Sistemim masaüstü ubuntu 16.04 kullanıyorum amd fx6100 - gt730 - 8 gb ram

Ayrıca aynı harddisk'te Elemantary OS kullanıyorum.Diğer hdd' de WİN10 ise kullandığım diğer sistem.

Windows' tada Vulkan API denedim çok kolay zaman kayıpsız deneyimledim.

Yapabilseydim Elemantary OS' dede deneyecektim ama ubuntu'da sorun çıkınca denemedim stabil ve iyi çalışıyor çünkü.

Ama Ubuntu' da Vulkan apili 364.19 sürücüyü kurup stabil çalıştırabilirsem tabii

Eleştirdim arada bakmayın onlara sadece öğrenmek istiyorum

Linux benim için okul yani

Ödev olarakda nvidia komutları istiyorum geri yüklemelerim kolay olsun diye kurduğum sürücülerden

İnce bilmediğim noktaları aydınlatacak komutlar pratik elbette

neynefes

Vulkan geliştirme aşamasında ve her kart için kullanılamıyor. Durum böyle olunca depolarda bulunmaması gayet normal. Ayrıca sürücüyü Nvidia kendisi sağlıyor. Şu anda da Linux sürümünü elle kurabileceğiniz bir şekilde dağıtmış. Haliyle tek tıkla kurulamıyor. :)