Wİndows Nasıl Yer Bulamadı

Başlatan emmobato, 06 Mayıs 2016 - 12:29:30

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

emmobato

Merhabalar ubuntuyu sevmedim ve kaldırmak istiyorum benim format cd'im vardı taktım açtım ve setup.exe'yi açtım yükle dedim sonra windows koplayacak yer bulamadı C diksinde 695 mb yer gerekli filan yazdı ama pc'de vardı  hiç bişey kurmadım nasıl olacak bilgisayarımı açıp herşeyi silsem kurabilirmiyim home'ı filan silsem acil yarım

illedelinux

Windows'u yüklerken yükleme seçenegi yeri geldiginde harddiski istedigin gibi siler veya bölüm oluşturabilirsin.
Bunun Linux tarafıyla alakası yok.
GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

eronis

Bu ne acele :) Öncelikle;
Alıntı Yap
ubuntuyu sevmedim ve kaldırmak istiyorum
Biraz fazla bir düz cevap olduğu için, nedenini sorabilir miyim ? Çoğu acemi kullanıcı bunu yaşıyor, yabancı oldukları bir sistemi görünce ürküp kaçabiliyorlar, bazen forumdaki birinin ettiği bir söze gücenip işletim sistemlerini değiştirme yoluna gidebiliyorlar, bazen sadece windows'taki alışkanlıklarını değiştiremedikleri için kaçabiliyorlar ama genel olarak bunların hepsinin çaresi yine burada bulunabilir. Eğer bir sorununuz var ise forumda bunu sorarsanız sorununuzu çözmenize yardım edecek emektar arkadaşlarımız var aramızda. Ben kendimi henüz bir acemi olarak nitelendiriyorum ama ben de elimden geliyorsa yardım ederim. Kısacası sistemle olsun, forumla olsun yada belli bir forum üyesiyle olsun, belli bir programla olsun bir sorununuz varsa bunu forumda dile getirmekten, gerekirse konu açmaktan çekinmeyin. Eğer yine de itiraz ediyor ve ben format atmak, bu sistemden tamamen kurtulmak istiyorum diyorsanız aşağıyı okuyun;

Öncelikle format CD'sinin içindeki setup.exe ile windows kurmaya çalıştınız anladığım kadarıyla doğru muyum ? Bu yazdıklarınızdan daha önce hiç format atmadığınızı varsayarak anlatacağım. Format diskini takın ve bilgisayarını yeniden başlatın. BIOS'a girin (açılış ekranında kısayol tuşu birkaç saniyeliğine gözükecek). Orada priority (öncelik) yazan bir seçenek olacak, oraya girin ve format diskinin olduğu seçeneği başa alın. Kurcalarsanız nasıl yapılacağını çözersiniz. Sonra kaydet ve çık (save and exit) seçeneğini seçin. Windows diski başlayacak, devam etmek için bir tuşa basın diye bir yazı çıkacak yanlış hatırlamıyorsam. Sonrası bir programı kurmaktan farksız. Ubuntu'nun yüklü olduğu diski silin, biçimlendirin. Windows her zaman için ilk bölümde olmak ister bunu da not düşeyim, o yüzden listenin ilk başında windows'un bölümü olmalı.

İyi günler...
The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. --Linus Torvalds

heartsmagic

Daha önce açtığın başlıklara ince ince yazılan cevaplara rağmen nezaketen bile olsa tek ileti geçmemişken, sana neden "acilen" yardım edelim? Bizlere bir sebep dahi gösterebilir misin?

Linux tarafının Windows kurulumunu engelleyen bir yapısı yoktur. Konu Windows konusu olduğundan dolayı, önceki durumunu da göz önüne alarak başlığımızı kapatalım.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.