Manjaro kuramıyorum

Başlatan Sh4oTT, 06 Mayıs 2016 - 03:38:01

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sh4oTT

Uzun süredir manjaro kurmaya çalışıyorum ama kuramıyorum. Manjaro formunda konu açtım, bir de burada sorayım istedim. Konunun linkini paylaşıyorum, orada hataları paylaşmıştım. Teşekkür ederim.

http://manjaro.gen.tr/forum/index.php?topic=1669.0

heartsmagic

Hatalar çok fazla değişkenlik göstermiş ve yapılabilecek yorumların çoğu cidden orada yapılmış. Bu aşama henüz kurulum aşaması bile değil, doğru anlıyorum sanırım? Makine kurulum için gereken sistemi bile açamıyor yani? CD ile denedin mi peki USB yerine, yoksa USB mi değiştirdin sadece? 
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

plazma

Abra a7 mi cihaz özelleştirme varmı alırken ram sdd vs , bende a7 v3.2 var manjaro jwm kurmuştum sorunsuz çalışmıştı bir eksi kalıp indirip deneyin bakalım 15.12 belki 16.x lerden sorun yapıyordur kullanndığınız usb bellek usb 3.0 olmasın birde usb portuda 3.0 olmasın bunlardan da hata veriyor uefi de bazen.

Sh4oTT

Alıntı yapılan: heartsmagicHatalar çok fazla değişkenlik göstermiş ve yapılabilecek yorumların çoğu cidden orada yapılmış. Bu aşama henüz kurulum aşaması bile değil, doğru anlıyorum sanırım? Makine kurulum için gereken sistemi bile açamıyor yani? CD ile denedin mi peki USB yerine, yoksa USB mi değiştirdin sadece?

Hocam dediğiniz gibi kurulum ekranı açılmıyor. Dvd ile de denedim aynı ekranda kalıyor. Ekran kartın da sıkıntı olabilirmiş bütün oklar orayı işaret ediyor sanırsam :(

Alıntı yapılan: plazmaAbra a7 mi cihaz özelleştirme varmı alırken ram sdd vs , bende a7 v3.2 var manjaro jwm kurmuştum sorunsuz çalışmıştı bir eksi kalıp indirip deneyin bakalım 15.12 belki 16.x lerden sorun yapıyordur kullanndığınız usb bellek usb 3.0 olmasın birde usb portuda 3.0 olmasın bunlardan da hata veriyor uefi de bazen.
Hocam cihaz şu:

http://www.monsternotebook.com.tr/abra/MONSTER-ABRA-A7-V6-3.html?gclid=CMvb3-fdzMwCFS8z0wodYpwFpg#.VzBtkvmLSUk

usb portların hepsi 3.0, daha eski kalıp denemedim ama daha yeni olan 16.06 ile de denedim olmadı.

illedelinux

Usbden başlattıktan sonra bazı yazılar geliyor ve orda takılıyor.
Bu durumu ben Manjaro ile çok yaşadım, Win32Diskimager bu programla sorunsuz kuruyordum, ancak bu program Windows'ta çalışıyor.
GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

eronis

Önce buradaki kendi iso'nun torrent'ini yükle ve transmission ile indirmeyi başlat. Programı kapat ve normalde nereye inecekse oraya elindeki iso dosyasını at. Transmission'a geri gir ve verify (Doğrula) yada onun gibi bir seçenek olacak sağ tıkta çıkan menüde. Eğer iso dosyan eksik inmişse indirme başlayacak ve iso kaldığı yerden inmeye devam edecek.

Bitince;

sudo dd if=isodosyası.iso of=/dev/sdx
Bu kısmı biraz açayım.//if(input file diye kodla)=iso dosyanın ismi yada yeri olsun.//
//Misal benim iso dosyamın ismi Manjaro.iso olsun.// if=manjaro.iso //eğer başka bir klasörde ise// if=/home/eronis/Dağıtımlar/Manjaro.iso //şeklinde de yazabilirim//
//of(output file/directory diye kodlayabilirsin)=/dev/sdxy yi açıklayım.//
sudo fdisk -l  //yazdığında çıkacak olan çıktıda /dev/sda, /dev/sdb, /dev/sdc gibi cihazlar ve bu cihazların /dev/sda1, /dev/sda2 gibi alt bölümlerini göreceksin. USB aygıtını boyutundan rahatlıkla tanıyacağına inanıyorum.//
sudo dd if=Manjaro.iso of=/dev/sdg // Benim bilgisayarımda 4 GB'lık USB belleğim /dev/sdg bölümünde görünüyor

Bu işlemi tamamladıktan sonra 1 kere daha yaz. Kısaca yazma işlemini 1 kere bitir ve sonra aynı şekilde 1 kere daha tekrarla. Genelde bende bu şekilde çalışıyor, ilk yaptığımda hiçbir zaman olmadı. Artık doğru şekilde indirildiğine ve yazıldığına da eminiz. Kalan tek soru işareti donanımda. Kullandığın USB bellekte, USB girişinde yada bilgisayarında bir sorun olabilir. Ayriyeten benden bir öneri, kurulum yaparken, yazma işlemi yaparken bilgisayarına USB'den bağlı tek USB kurulum için kullanacağın bellek olsun. Eski ASUS laptop'umda benzer bir sorunu USB yüzünden yaşamıştım ve bataryayı çıkarıp, bekleyip, yeniden takmadan kapatma tuşuna basılı tutsam dahi makine kitlenmiş, kapanmıyor.

Kendi deneyimlerim bunlar, deneyip buraya geri dönersen iyi olur :)
The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. --Linus Torvalds

Sh4oTT

Alıntı yapılan: illedelinuxUsbden başlattıktan sonra bazı yazılar geliyor ve orda takılıyor.
Bu durumu ben Manjaro ile çok yaşadım, Win32Diskimager bu programla sorunsuz kuruyordum, ancak bu program Windows'ta çalışıyor.
Dediğiniz programı denedim hocam fark etmedi.

@eronis, md5 değerini diyorsanız onlarda sorun yok kontrol ettim :) 

erdemakin09

Acaba karıştırıyor muyum. LiveUsb seçeneği yok muydu manjaronun. Yani usyi takıp direk usbden çalıştırabiliyorduk dimi?
Her Can Bir Gün Ölümü Tadacaktır!

heartsmagic

noacpi nolapic gibi parameterler denenmiş miydi? 

Sh4oTT

Alıntı yapılan: erdemakin09Acaba karıştırıyor muyum. LiveUsb seçeneği yok muydu manjaronun. Yani usyi takıp direk usbden çalıştırabiliyorduk dimi?
Öyle bir seçenek göremedim ben

Alıntı yapılan: heartsmagicnoacpi nolapic gibi parameterler denenmiş miydi? 
"acpi=off", "nomodeset" bunları denedım hocam olmadı

heartsmagic

Dediklerimi de bir dene, aklımızda kalmasın.