[Çözüldü] Matlab R2014a hata

Başlatan ozdenatabey, 05 Mayıs 2016 - 14:16:26

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ozdenatabey

Öncelikle herkese kolay gelsin. Mühendislik öğrencisi olduğum için matlab kullanmam gerekiyordu. Bende internetten R2014a crack li versiyonunu buldum ve sorunsuz bir şekilde kurulumu gerçekleştirdim. Ancak şöyle bir sorun var ki: Kullananlar bilir, Matlab de Simulink kısmı çok önemli bir özellik. Bende ise Simulink library e tıkladığımda Matlab ın komut ekranında bir kaç hata verdikten sonra program kendini kapatıyor. Acaba kurulumda bi yerde mi hata yaptım? Yoksa sistem uyuşmazlığı mı var? Bilen birisi bi el atarsa çok sevinirim :)
Kodlar şu şekilde:

Warning: an error occurred while parsing class Simulink.CodeCoverageTools:
No public field inputTypes exists for class schema.signature.

> In /usr/local/MATLAB/R2014a/toolbox/simulink/simulink/@slCustomizer/internalCustomizationSimulink.p>internalCustomizationSimulink at 12
  In /usr/local/MATLAB/R2014a/toolbox/simulink/simulink/@slCustomizer/slCustomizer.p>slCustomizer.callAllMethods at 40
  In /usr/local/MATLAB/R2014a/toolbox/simulink/simulink/@slCustomizer/refresh.p>refresh at 72
  In sl_refresh_customizations at 18
  In slcustomize at 4
  In simulinkrc at 39
Warning: Undefined function or variable 'Simulink.CodeCoverageTools'.

Error in slCustomizer/internalCustomizationSimulink (line 12)

Error in slCustomizer/callAllMethods (line 40)

Error in slCustomizer/refresh (line 72)

Error in sl_refresh_customizations (line 18)
    slCustomizer.Instance.refresh();

Error in slcustomize (line 4)
    sl_refresh_customizations

Error in simulinkrc (line 39)
slcustomize;

> In /usr/local/MATLAB/R2014a/toolbox/simulink/simulink/@slCustomizer/slCustomizer.p>slCustomizer.callAllMethods at 43
  In /usr/local/MATLAB/R2014a/toolbox/simulink/simulink/@slCustomizer/refresh.p>refresh at 72
  In slcustomize at 4
  In simulinkrc at 39
Warning: No appropriate method, property, or field ExtModeTransports for class DAStudio.CustomizationManager.
> In /usr/local/MATLAB/R2014a/toolbox/simulink/simulink/@slCustomizer/slCustomizer.p>slCustomizer.callAll at 117
  In /usr/local/MATLAB/R2014a/toolbox/simulink/simulink/@slCustomizer/refresh.p>refresh at 82
  In slcustomize at 4
  In simulinkrc at 39
>>

heartsmagic

Öğrenci olarak size lisanslı Matlab vermiyor mu okul? Neden sağdan soldan bulmak zorunda bırakılıyorsunuz anlamıyorum.

Java sürümün nedir? Eğer bilmiyorsan ve daha önce kurulum yapmadıysan şuraya bak lütfen:
http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Java_kurulumu

Oracle Java 8 veya 9 sürümünü kurup deneyebilirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ozdenatabey

Maalesef mühendislik alanında çok geri kalmış bir okulda öğrenim görmeye çalışıyoruz. Değil Matlab, daha nice mühendislik programlarının ismini bile bilmeden mezun olan arkadaşlarımız var! Neyse sorunumuza gelecek olursak: Geçen gün Oracle Java 9 kurmuştum sisteme ama ne kadar başarılı bir kurulum gerçekleştirdim? Çalışıyor mu, nasıl kontrol edebilirim? Bunları bilmediğim için pek üstünde durmadım.

heartsmagic

ozdenatabey

java version "9-ea"
Java(TM) SE Runtime Environment (build 9-ea+114)
Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (build 9-ea+114, mixed mode)

heartsmagic

Java sürümü Oracle'a ait.

İlginç bir şekilde bu hatayı pek göremiyorum Google tarafında. Bu da akla sana ya da "bize" özel bir şey olduğunu getiriyor. Önce bir dil sorununu aradan çıkartalım. Matlab'ı uçbirimden şu şekilde çalıştırmayı dene:

LC_ALL=C matlab_falanca

Komut neyse artık ona göre uyarlarsın. Sonra aynı sorun olacak mı diye bir bakarsın.

Not: Bulamadım demiştim ama az daha kurcalayınca şurası çıktı karşıma:
http://www.mathworks.com/matlabcentral/newsreader/view_thread/146723

Konu çok eski ve Java'ya bağlamışlar meseleyi. Haliyle o zamanlar da 6 sürümü mevcut, ona geçip halletmişler. Sende ise son sürüm kurulu. Ne yapabiliriz? 8 sürümünü kurup ona geçersin. Belki orada bu sorun oluşmaz.

ozdenatabey

@heartsmagic hocam ilgi ve alakanız için size ne kadar teşekkür etsem azdır. Yaranmak veya başka bir amaç uğruna söylemiyorum. Ama bu forumdaki insanların hiçbir çıkar gütmeden bu kadar yardımsever olması gerçekten takdir edilesi bir şey. Umarım kendimi Linux konusunda biraz geliştirebilirim de bu güzel Dünya' nın genişlemesinde ufacık ta olsa benim de katkım olur.  :)
Neyse uzatmadan konuya dönelim. Dediğiniz gibi dil ile alakalı bir durummuş ve sizin önerdiğiniz kod ile sorunsuz çalışıyor. Java sürümünü düşürmeme de gerek kalmadı.

heartsmagic

Rica ederiz @ozdenatabey :) Bu düşünceye sahip olup bunu dile getirmen bile bir katkıdır, emin ol. Umarım ilerde dediğin gibi kendini geliştirir, sen de diğer insanlara yardımcı olmaya başlarsın.
Bu arada, sürekli uçbirimden başlatmak zorunda değilsin, başlatıcısına ufak bir ekleme yapabiliriz. İsterim diyorsan o konuyu irdeleyelim, ancak bana bu Matlab'ın nereye kurulduğunu söylemen lazım :) Nereye derken, sistem geneline mi, yoksa kullanıcı dizinine mi kuruluyor? Yoksa /opt altında mı? Orada bir adet .desktop dosyası olmalı, onu elleyeceğiz. Yok zaten sen uçbirimden başlatıyorduysan hiç uğraşmaya gerek yok.

ozdenatabey

Öneriniz için teşekkür ederim. Forumda biraz araştırma yaparak oluşturduğum kısayola kodu ekledim. Şu anda tam istediğim gibi oldu :)

HTC One M8s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

heartsmagic

O zaman bize de bravo demek düşüyor :) 
Teşekkür ederek konumuzu kapatalım.