Bootable harddisk

Başlatan erdemakin09, 27 Nisan 2016 - 21:02:21

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

erdemakin09

İyi günler. Elimde bir harici harddisk var. Bu harddiskten ben 2 gblik fat32 alan oluştursam buruya ubuntuya atsam harddiske zarar vermeden kurulum yapabilir miyim? İçinde baya 200 gblik veri var zarar görmemesi gerek.
Birde bu işlemi terminalden yapabilir miyim. Yapabilirsem komutları yazabilir misiniz.
Bir diğer durumda şöyle bir kurulum yapmak istiyorum. Örneğin ubuntuyu kurdum. Hiç bir veri kaybetmeden ubuntuyu yükseltmek yada başka bir linux kurmak istediğimde direk ubuntunun kurulu olduğu yere kurup verilerime zarar vermemek istiyorum. Böyle bir kurulum içinde nasıl bir yol izlemem gerek.
Teşekkür ederim.
Her Can Bir Gün Ölümü Tadacaktır!

plazma

İlk sorduğunuz yapılanilir ama orta seviye bilgi gerektirebilir genede dosyalarınızı yedeklemeniz gerekir hatalı bir işlemde veri kaybı yaşayanilirsiniz. Kurulum yaparken bölümleri ayırabilirsiniz kök dizini, ve ev dizinini ozaman yeni kurulum ve yükseltmede ev dizinini iştatelemez ve kök dizini biçimlendirirseniz ev dizinindeki dosyalarınız olduğu gibi kalıcaktır.

erdemakin09

Çok afedersiniz bir sorum daha olacak. Sormamışım. Ubuntu 16.04 denemek istiyorum indiricem şimdi 64 bit sürümü için sadece amd64 gözüküyor intelde sorunsuz çalışıyor mu ? yoksa bu amd64 başka bir şey mi?

bugra9

Amd64 64 biti, i386 ise 32 biti temsil ediyor. İlk 64 bitlik işlemcileri Amd ürettiği için ismi öyle kalmış yoksa intel-amd gibi bir ayrım yok.

erdemakin09

Alıntı yapılan: bugra9 - 27 Nisan 2016 - 22:13:44
Amd64 64 biti, i386 ise 32 biti temsil ediyor. İlk 64 bitlik işlemcileri Amd ürettiği için ismi öyle kalmış yoksa intel-amd gibi bir ayrım yok.
Teşekkürler :)