Ubuntuyu NTFS olarak kurmak

Başlatan yenilikciadam, 27 Nisan 2016 - 20:09:10

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yenilikciadam

Ubuntuyu NTFS olarak kurmak imkansız mıdır? Veya Windows ta ext4 dosya sistemini görme imkanımız var mıdır?
Hayatta değişmeyen tek şey değişimdir.
Ama ben değişimin beni zorla değiştirmesini beklemem.
Hiç beklemeden değiştiririm.

plazma

yenilikciadam

Güvenli neden olmasın windowsta ntfs olduğu için mi virüs dolu?
(benim pcme hiç virüs bulamadı)

plazma

Siz olayı yanlış anlamışsınız. Bağlantılarda nedeni var.

yenilikciadam

Alıntı yapılan: plazma - 04 Mayıs 2016 - 22:53:27
Siz olayı yanlış anlamışsınız. Bağlantılarda nedeni var.
Anladım yani kısaca herhangi bir Linux dağıtımını ntfs ye kurmak imkansız
Doğru mu anladım?

plazma

Belki %100 kurulamaz demek yanlış olabilir ama sağlıklı olmaz kurulursa da, dosya yapıları ext3/4 ve diğerlerinin çıkma sebebi budur.

illedelinux

Ntfs formatına Linux tarafında gerek yok, usbler için ise fat32 yerine ext4 yaptıgımızda ntfs'nin yaptıgını yapabiliyor.
Ext4 ilerisi için belki yeterli gelmeyecektir ama günümüz için ve ntfs'ye göre bence çok gelişmiş bir format türüdür.
GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

gecegezen

Alıntı yapılan: yenilikciadam - 04 Mayıs 2016 - 22:12:48

ext ile ntfs güvenlik algıları farklı ext dosyanın yanında sahiplik bilgileride mesela ntfs'te bu nasıl olay biraz daha isletim sistemi ile birlikte yapılıyor olmalı olay virusler değil sadece
sonra dosya isimleri  ve kısayollar gibi mevzular var ext sitem ali ve Ali isimli 2 farklı dosya vardır ntfs ise bu 2si aynı dosyadır.

Ubunutu şu anda ntfs kurulamaz ntfs kapalı kaynak kodlu olduğunu düşünürsek lisans sorunları bile olabilir.
Yotube kanalım hepinizi beklerim...
https://www.youtube.com/channel/UCsRQPZxNJKZbfpGy6r97nJw

yenilikciadam

Alıntı yapılan: gecegezen - 05 Mayıs 2016 - 06:17:42
Alıntı yapılan: yenilikciadam - 04 Mayıs 2016 - 22:12:48

ext ile ntfs güvenlik algıları farklı ext dosyanın yanında sahiplik bilgileride mesela ntfs'te bu nasıl olay biraz daha isletim sistemi ile birlikte yapılıyor olmalı olay virusler değil sadece
sonra dosya isimleri  ve kısayollar gibi mevzular var ext sitem ali ve Ali isimli 2 farklı dosya vardır ntfs ise bu 2si aynı dosyadır.

Ubunutu şu anda ntfs kurulamaz ntfs kapalı kaynak kodlu olduğunu düşünürsek lisans sorunları bile olabilir.
Şimdi anladım teşekkür ederim

bugra9

Eğer çok gerekliyse aşağıdaki yöntemle kurabilirsin. Başlatıcıyı da düzgün ayarladıktan sonra Ubuntu çalışacaktır. Eskiden wubi adlı yazılım bu şekilde çalışıyordu. Mantık ntfs üzerinde blok halinde bir yer ayır ve oraya ext4 yapısıyla ubuntu dosyalarını yaz.
https://en.wikipedia.org/wiki/Disk_image
https://en.wikipedia.org/wiki/Loop_device

ekremsenturk

Sanal dosya sistemleri üzerinden NTFS üzerine Linux kurulabilir. Slax'ta mümkün mesela. Ancak Slax kendini RAM'a kopyalıyor ve oradan çalışıyor. NTFS ve diğer Windows dosyalama sistemleri Unix dosya yetkilerini tanımadıkları için, NTFS üzerinde Linux çalışabilir dosyaları, Linux üzerinden çalıştırılmak istenseler bile çalışmıyorlar. Microsoft yeni Win 10'nunda kendisi de artık NTFS varsayılan olarak kullanmıyor. Çünkü sorunu (bir dergide okuduğum kadar) çok oluyormuş. Win10 ilk çıktığı günlerdeki dergi sayılarından birinde okumuştum. (PCNet olabilir)

tefoski

Alıntı yapılan: yenilikciadam - 27 Nisan 2016 - 20:09:10
Ubuntuyu NTFS olarak kurmak imkansız mıdır? Veya Windows ta ext4 dosya sistemini görme imkanımız var mıdır?

- Linux işletim sistemini, NTFS dosya sistemine kurmak imkansız,
- Windows, Linux dosya sistemlerini tanımaz, bu sebeple,
- windows ile  ext4 dosya sistemini görme imkanı yok.
BirDost